Advent u Beču, 2 dana

Podnaslov:
autobusom iz Osijeka
Datum polaska:
11.-12.12. i 18.-19.12.

Program

1. dan, subota: OSIJEK – BEČ
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora (peron 15) u 04.00 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Vožnja kroz Mađarsku s kraćim usputnim zaustavljanjima. Jutarnji dolazak u Beč. Po dolasku slijedi orijentacijska šetnja po gradu. Slobodno vrijeme za za shopping i uživanje u blagdanskom ugođaju austrijske prijestolnice! Vrijeme za individualni posjet nekima od slavnih bečkih muzeja: KHM (muzej povijesti umjetnosti), Carska riznica, Muzej prirodnih znanosti, Albertina, Museumquartier, posjet slavnim bečkim kavanama i slastičarnicama te slobodno vrijeme za kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Mariahilferstrasse. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu i uživanje u posebnom blagdanskom ozračju, u svjetlucavim ukrasima, mirisu kuhanog vina i božićnih delicija… Božićni sajam je svakako najljepši noću! Noćenje.

2. dan, nedjelja: BEČ – OSIJEK  
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema dvorcu Schönbrunn, jednom od najljepših baroknih palača Europe. To je bila ljetna rezidencija carice Sisi. Razgled dvorca uz doplatu ili šetnja velikim parkom i posjet božićnom sajmu ispred dvorca. Slijedi panoramski razgled grada: dvorac Belvedere, Opera, gradska vijećnica, Parlament te u nastavku šetnja centrom grada: Hofburg, Graben, katedrala Sv. Stjepana, Kärtnerstrasse... Slobodno vrijeme. U popodnevnim satima odlazak iz Beča, usputno zadržavanje kod kuće čuvenog arhitekta Hundertwassera. Očekivani povratak u Osijek u kasnim noćnim satima.


Fotografije: Pixabay, Shutterstock
Naslov ispod slike:
Vrijednost više: hotel u centru grada!

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena aranžmana po osobi: 690 kn
Autobusom iz Osijeka, iz ostalih gradova na upit

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • doplata za jednokrevetnu sobu 180 kn po osobi 
 • osiguranje od otkaza putovanja 60 kn (moguće zaključiti samo pri rezervaciji)
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu 30 kn 
 • ulaznica za dvorac Schönbrunn (Grand tour, 40 soba) 18 €  
 • ulaznice za muzeje koje putnici žele posjetiti  - više informacija o izložbama: https://modigliani.albertina.at 

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana:
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 30% ukupne cijene pri rezervaciji, a cjelokupni iznos do 14 dana prije polaska. Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili 
 • kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada ili bankovnom doznakom.

Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 35.
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu i jedan od dolje navedenih dokumenata:
 1. digitalnu COVID EU potvrdu, ili
 2. negativni test na COVID- 19 (brzi antigenski test ili PCR test) koji nije stariji od 48 od trenutka uzimanja uzoraka (uključuje maloljetnike), ili 
 3. potvrdu o primljenoj drugoj dozi cjepiva za cjepiva odobrena od EMU (potvrdu o jednoj dozi za cjepiva koja se primaju samo jednom), ili 
 4. potvrdu o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci.  
 • Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja).
 • U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Panturist d.d. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava. 
 • U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Panturist d.d., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja 
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja za Austriju na službenim stranicama MVEP-a: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/austrija,2.html  

Sastavni dio ovog programa su  Opći uvjeti usluga putovanja Panturist d.d. dostupni na https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja
Dodatne informacije
 • Broj dana: 2 dana
 • Datum polaska: 11.-12.12. i 18.-19.12.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 690 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom  
 • smještaj u hotelu a&o Wien Hauptbahnhof na bazi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi
 • razgled Beča u pratnji vodiča  (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju)
 • voditelja putovanja  (vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku) 
 • troškove organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.