Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Advent u Krakowu

Podnaslov:
autobusom iz Osijeka
Datum polaska:
16.-19.12.

Program

1. dan, četvrtak, 16.12.2021.: OSIJEK , noćna vožnja
Polazak iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 21:30 sati. Vožnja autobusom kroz Mađarsku i središnju Slovačku ka Poljskoj uz usputne odmore.

2. dan, petak, 17.12.2021.: KRAKOW
U prijepodnevnim satima dolazak u Krakow,  grada koji je do 17. stoljeća bio glavni grad Poljske a naziva se još i „četvrti Rim“. Razgled znamenitosti u pratnji vodiča: Trg Glavne tržnice (jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi), utvrda Barbican, toranj i crkva Sv. Djevice Marije (poznata po svom oltaru i zvuku trube svakog sata), Palača Krzystofory (danas povijesni muzej sa stalnim postavom), crkva Svete Ane (poznata po grobu Janu Kantyu koji se smatra jednim od najljepših baroknih grobova u svijetu), Jagelonsko sveučilište, Florijanska vrata, Dvorac Wawel s utvrdama, Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava (središnje svetište u Poljskoj). Odlazak u hotel u poslijepodnevnim satima. Smještaj u sobe. Nakon odmora pješice (cca 15 min) odlazimo do središta grada i poznatog glavnog trga Rynek Główny s popularnim katakombama koje su danas većinom pretvorene u restorane, pivnice i kavane. Noćenje.

3. dan, subota, 18.12.2021.: KRAKOW – fakultativni izlet u rudnik soli Wieliczka
Nakon doručka fakultativno predlažemo poludnevni izlet autobusom u rudnik soli WIELICZKA (uz doplatu). Skriven ispod grada, rudnik datira još iz srednjeg vijeka, a prostire se na 9 razina i doseže dubinu od 327 metara. Podzemlje Wieliczke sastoji se od gotovo 300 kilometara tunela i oko 3000 prostorija. 
Za putnike koji ostaju u Krakowu, slobodno vrijeme za shopping, samostalno istraživanje grada. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnom božićnom sajmu na trgu Rynek Główny, najvećem gradskom trgu u Europi, površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st. sa čuvenom gotičkom Bazilikom Djevice Marije. Tijekom Adventa ovaj trg ima čarobnu atmosferu, a na mnogobrojnim štandovima možete kupiti sve tradicionalne božićne darove i slastice, te kušati različite specijalitete kao i neizostavno kuhano vino u različitim varijantama. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, nedjelja, 19.12.2021: KRAKOW – BUDIMPEŠTA – OSIJEK
Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja kroz središnju Slovačku u smjeru Budimpešte. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Kraći panoramski razgled Pešte: Andrassy Avenija, zgrada Opere,  Trg Heroja, Bazilika Sv. Stjepana.. Šetnja poznatom Vaci ulicom, glavnom shopping ulicom s brojnim dućanima, suvenirnicama i kafićima. Kraći posjet najvećem božićnom sajmu u Budimpešti na glavnom gradskom trgu - Vörösmarty Tér.. Uživajte u čarobnoj predbožićnoj atmosferi, tradicionalnim slasticama i kuhanom vinu. Nastavak puta ka Hrvatskoj uz dolazak u vrlo kasnim noćnim satima.


Fotografije: Pixabay, Shutterstock
Naslov ispod slike:
Vrijednost više: hotel u centru grada

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena aranžmana po osobi: 990 kn
Autobusom iz Osijeka, iz ostalih gradova na upit

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • doplata za jednokrevetnu sobu 350 kn po osobi 
 • osiguranje od otkaza putovanja 60 kn (moguće zaključiti samo pri rezervaciji)
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu 40 kn 
 • izlet (prijevoz i ulaznice) u radnik soli Wieliczka uz stručno vodstvo 220 kn (potrebno min. 20 osoba, prijava pri rezervaciji)
Popusti:
 • popust za 3. osobu smještenu na pomoćnom ležaju u dvokrevetnoj sobi -50 kn

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana:
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 30% ukupne cijene pri rezervaciji, a cjelokupni iznos do 14 dana prije polaska. Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili 
 • kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada ili bankovnom doznakom.

Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 35.
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu i jedan od dolje navedenih dokumenata:
 1. digitalnu COVID EU potvrdu, ili
 2. negativni test na COVID- 19 (brzi antigenski test ili PCR test) koji nije stariji od 48 od trenutka uzimanja uzoraka (uključuje maloljetnike), ili 
 3. potvrdu o primljenoj drugoj dozi cjepiva za cjepiva odobrena od EMU (potvrdu o jednoj dozi za cjepiva koja se primaju samo jednom), ili 
 4. potvrdu o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci.  

Sastavni dio ovog programa su  Opći uvjeti usluga putovanja Panturist d.d. dostupni na https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 16.-19.12.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 990 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom  
 • smještaj u hotelu Logos 3* u Krakowu na bazi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi 
 • razgled Krakowa i Budimpešte u pratnji vodiča (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju)
 • voditelja putovanja (vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku)
 • troškove organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.