Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Advent u Salzburgu i Austrijskim jezerima

Podnaslov:
autobusom iz Osijeka
Datum polaska:
03.-05.12.

Program

1. dan, petak, 03.12.
Polazak iz Osijeka u 4:30 s Autobusnog kolodvora (peron 15). Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Hallstatskog jezera, jednog od  najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, razgled Halstatta – mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Nastavak vožnje područjem Salzkammerguta uz prekrasna ledenjačka jezera do otmjenog aristokratskog lječilišta Bad Ischl. Šetnja povijesnom jezgrom, župna crkva, Carska vila - ljetna rezidenciji Franje Josipa i carice Sissy, vile na rijeci Traun, čuvena austrijska slastičarnica Zauner u kojoj morate kušati autentične išlere – kolače koji su dobili ime po Bad Ischlu. Kraće slobodno vrijeme. Vožnjom uz obalu jezera Wolfgangsee dolazimo do ljupkog i idiličnog mjesta St. Wolfgang, poznatog po crkvi s prekrasnim Pacherovim renesansnim oltarom koji privlači znatiželjnike iz cijelog svijeta. Danas je ovo slikovito mjestašce poznato turističko odredište zahvaljujući tradiciji slavnih hotela, a mali barokni božićni sajam oko crkve pridonosi čarobnom ugođaju ovog mjesta. Nastavak putovanja do hotela, smještaj. Noćenje.

2. dan, subota, 04.12.
Nakon doručka kraća vožnja do Salzburga, razgled stare povijesne jezgre: Mozartov trg sa spomenikom, biskupska rezidencija, katedrala,  samostan sv. Petra, Festivalska dvorana, Sveučilišna crkva, Mozartova rodna kuća. Slobodno vrijeme za uživanje u tradicionalnim kavanama i slatičarnicama. Obilazak jednog od najljepših europskih adventskih sajmova  ispred Katedrale i na trgu Residenz gdje možete kupiti originalne Mozart kuglice, začine, tipične buketiće suhog cvijeća… Predlažemo da gradskom uspinjačom odete na utvrdu Hohensalzburg s prekrasnim panoramski pogledom na grad. Uživajte u atmosferi osvijetljenog starog grada, mirisima i okusima… Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, nedjelja, 05.12.
Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vrijeme, predlažemo obilazak rudnika soli (ulaznica uz doplatu na licu mjesta) uz stručno vođenje, plovidbu brodićem po podzemnom slanom jezeru, spuštanjem niz rudarske tobogane i vožnju rudarskim vlakićem. Rudnik u Halleinu ima tradiciju dužu od 2.500 godina, pri ulazu ćete dobiti rudarsku odjeću i čuti zanimljivu audio-vizualnu priču o soli. U obilasku ovog rudnika prijeći ćete pod zemljom granicu između Austrije i Njemačke! Keltsko selo Salina u blizini rudnika prikazati će život u davno doba prvih keltskih rudara uz rekonstrukciju kuća iz doba halstattske culture.Vožnja kroz, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Očekivani dolazak u Osijek oko ponoći.

Fotografije: Pixabay, Shutterstock
Naslov ispod slike:
3 dana, 2 noćenja

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena aranžmana po osobi: 1.320 kn
Autobusom iz Osijeka, iz ostalih gradova na upit

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Doplata za jednokrevetnu sobu:  270 kn

Doplate u agenciji (prijave uz rezervacije): putno zdravstveno osiguranje 40 kn,  osiguranje od otkaza putovanja 50 kn

Doplate na licu mjesta (prijave uz rezervacije):  ulaznica u Mozartovu rodnu kuću u Salzburgu 8,50 €, ulaznica u rudnik soli u Halleinu 30 €.

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana:
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 30% ukupne cijene pri rezervaciji, a cjelokupni iznos do 14 dana prije polaska. Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom,
 • kreditnim/debitnim karticama bez kamata i naknada do 6 rata PBZ Visa, ZABA Mastercard/Maestro; do 12 rata Diners Club karticama ili
 • bankovnom doznakom.

Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 35.
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu i jedan od dolje navedenih dokumenata:
 1. digitalnu COVID EU potvrdu, ili
 2. negativni test na COVID- 19 (brzi antigenski test ili PCR test) koji nije stariji od 48 od trenutka uzimanja uzoraka (uključuje maloljetnike), ili 
 3. potvrdu o primljenoj drugoj dozi cjepiva za cjepiva odobrena od EMU (potvrdu o jednoj dozi za cjepiva koja se primaju samo jednom), ili 
 4. potvrdu o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci.  
 • Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja).
 • U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Panturist d.d. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava. 
 • U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Panturist d.d., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja 
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja za Austriju na službenim stranicama MVEP-a: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/austrija,2.html  

Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA  agencije ORA TOURS d.o.o. dostupni na: 
Opći uvjeti i reklamacije – Oratours Osijek
Dodatne informacije
 • Broj dana: 3 dana
 • Datum polaska: 03.-05.12.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.320 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz autobusom (visokopodnim) prema programu
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 3*
 • razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju)
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja i jamčevinu.
   
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.