Armenija i Gruzija 8 dana

Datum polaska:
8.5.

Program

1.dan, 8.5. OSIJEK- ZAGREB – VARŠAVA – EREVAN
Polazak iz Osijeka s autobusnog kolodvora u 12:00 sati. Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Varšavu na liniji LO614 (LOT) i polijetanje zrakoplova u 18.00 sati. Dolazak u Varšavu predviđen je u 19.35 sati. Nastavak leta za Erevan na liniji LO727 (LOT) u 22.20 sati.

2. dan, 9.5. EREVAN – GARNI – GEGHARD – EREVAN
Predviđeni dolazak u zračnu luku Erevan je u 03.55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku organizirani transfer do hotela u Erevanu. Prijava i smještaj u hotel. Odlazak u organizirani razgled Erevana, glavnog grada Armenije i jednog od najstarijih glavnih gradova na svijetu, osnovanog 782. godine prije Krista. Među ostalima posjetit ćete Memorijalni park i muzej armenskog genocida te Armenski povijesni muzej. Slijedi vožnja do obližnjeg Ečmijadzina u kojem ćemo posjetiti katedralu i riznicu. Katedralu je sagradio Grgur Prosvjetitelj između 301. do 303. godine. Slijedi vožnja do mjesta Garni, udaljenog 30-ak kilometara od Erevana. Posjet hramu Garni iz 1. stoljeća koji će vas podsjetiti na Partenon, a kojeg je dao sagraditi kralj Trdat III i posvetio ga Bogu Sunca. Šetnja do kanjona Azat gdje ćete vidjeti mnoštvo bazaltnih stupova koji nalikuju na "kamenu simfoniju", prizor koji će vas podsjetititi na orgulje. Potom nastavljamo put prema samostanu Geghard, jedinstvenom samostanskom kompleksu Armenske apostolske crkve, pod zaštitom UNESCO-a i dijelom je isklesan iz stijena planine koja ga okružuje. Njegovo prvo ime je bilo Ayrivank (špiljski samostan), a danas je poznat pod imenom Geghard (samostan koplje). Povratak u Erevan. Noćenje.

3.dan, 10.05. EREVAN - KHOR VIRAP – EJMIATSIN – ZVARTNOTS – EREVAN
Doručak u hotelu, a zatim posjet Khor Virapu, armenskoj apostolskoj samostanskoj crkvi i važnom mjestu hodočašća. Važnost ovog mjesta povezana je s Grgurom Prosvjetiteljem, koji je uveo kršćanstvo u Armeniju, a kojeg je armenski kralj Tiridates III ovdje držao zatvorenog 13 godina. S vremenom je Grgur postao kraljev vjerski mentor. 301 g. Armenija je postala prva zemlja na svijetu koja je kršćanstvo prihvatila kako službenu religiju. Crkva Khor Virap nalazi se na araratskoj visoravni pa se odatle širi čudesan pogled na svetu planinu Ararat – simbol besmrtnosti Armenije. Nastavljamo prema srednjovjekovnim ruševinama iz 7.st. u Zvartnotsu. Inače i Ejmiatsin i Zvartnots su uvršteni na UNESCOV popis svjetske baštine. Povratak u Erevan. Noćenje u hotelu.

4. dan, 11.05. EREVAN – JEZERO SEVAN – DILIJAN – GOSHAVANK – SANAHIN – TBILISI
Doručak u hotelu, a zatim vožnja do jezera Sevan koje je najveće slatkovodno jezero u Armeniji, najveće jezero u Kavkaskoj regiji, te s nadmorskom visinom od 1900 metara jedno od najviših jezera na svijetu. Zajedno s jezerima Van i Urmija predstavlja jedno od tri velika jezera starovjekovne Armenije. Površina mu je 940 km2 i duboko je do 83 metra. Razgled samostana Sevanavank, smještenog na poluotoku. Nakon razgleda samostana Sevanavank vozimo se do pokrajine Tavush gdje ćemo se zaustaviti u gradiću Dilijan - šetnja ulicama starog Dilijana s tradicionalnim trgovinama rukotvorina i tipičnih armenskih proizvoda. Dilijan je najomiljenija destinacija turistima koji posjete ovu zemlju. Razgled samostana Goshavank gdje se nalaze neki od najboljih hačkara (nadgrobni spomenici s uklesanim križevima u plitkom reljefu) u Armeniji. Nastavak puta prema samostanskom kompleksu Sanahin iz 966. godine, a koji je na popisu UNESCO-ve zaštićene baštine. Nastavljamo prema granici s Gruzijom. Obavljanje carinskih i pograničnih formalnosti te vožnja do glavnog grada Tbilisija. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.


5. dan, 12.05.2020. TBILISI – MTSKHETA – TBILISI
Nakon doručka odlazak u razgled Tbilisija, glavnog grada Gruzije. U arhitekturi Tbilisija se miješaju bizantski, ruski, europski i bliskoistočni utjecaji. Vidjet ćemo stari dio grada koji obiluje građevinama u tradicionalnom gruzijskom stilu. Vidjet ćete hram Metekhi, povijesno značajnu tvrđavu Narikala s koje se pruža prekrasan pogled, katedralu Sioni, crkvu Anchiskhati, državni muzej, Rustaveli aveniju. Nastavljamo prema nekadašnjoj gruzijskoj prijestolnici i sjedištu gruzijske pravoslavne crkve – gradu Mtskheta u kojemu su Gruzijci prihvatili kršćanstvo početkom 4.st. Grad i njegovi spomenici su uvršteni na UNESCOV popis. Razgled samostana Jvari ("Crkva sv. Raspeća") koje je najvažnije svetište u Gruziji, izgrađeno na mjestu gdje je Sveta Nina podigla križ koji je zamijenio poganske skulpture; katedrale Svetitskhoveli ("katedrala živih stupova") druga najveća crkva u zemlji. Najstariji ostaci su iz 4. st., ali je većina današnjeg zdanja sagrađena u 9. st. prilikom velike obnove. Mjesto za molitvu i hodočašća, katedrala predstavlja vjerojatno i najvažniju crkvu u cijeloj Gruziji. Ono po čemu je još zanimljiva je jedan širi stup u njenom središtu, za kojeg kažu da sadrži Kristovu halju. Po legendi, jedan Židov iz Mtskhete je bio prisutan na Raspeću, pa se nekako domogao te halje i donio ju natrag u svoj rodni grad. Povratak u Tbilisi. Noćenje.

6.dan, 13.05. TBILISI – SIGNAGI – TSINANDALI – TELAVI
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema utvrđenom gradu Signagi iz 18. stoljeća kojeg nazivaju i gradom ljubavi. Grad je očuvao svoj izvorni izgled, a danas nudi posjetiteljima zadivljujući pogled na okolne kavkaske planine. Slijedi degustacija vina u vinskom podrumu lokalnog farmera. Nastavak putovanja prema Tsinandaliju gdje ćemo posjetit imanje vojvode Alexandra Chavchavadze, koji je zaslužan za izgradnju najstarije i najveće vinarije u Gruziji. Nastavljamo putovanje do administrativnog središta regije, grada Telavi. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan, 14.05. TELAVI – ALAVERDI – KVARELI – TBILISI
Nakon doručka odjava iz hotela. Slijedi posjet selu Ikalto, poznatom po svom kompleksu samostana i Akademiji Ikalto, zatim razgled katedrale Alaverdi, elegantne crkve iz 11. stoljeća i jedne od najvećih katedrala u Gruziji. Potom nastavljamo prema gradu Kvareli gdje ćemo imati ručak na lokalnoj farmi s domaćim specijalitetima i vinom. Nakon ručka nastavljamo prema Tbilisiju. Po dolasku u Tbilisi prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan, 15.05. TBILISI – VARŠAVA – ZAGREB – OSIJEK
Ranojutarnji transfer do zračne luke Tbilisi i prijava na let za Varšavu. Polijetanje zrakoplova u 05.00 sati na liniji LO724 (LOT). Dolazak u Varšavu predviđen je u 06.40 sati, a nastavak leta prema Zagrebu u 09.45 sati na liniji LO611 (LOT). Dolazak u Zagreb u 11.25 sati.
 

Cijena

Cijena (opširnije):
CIJENA NA BAZI 25 PLAĆENIH MJESTA : 9.100 kn
CIJENA NA BAZI 30 PLAĆENIH MJESTA : 8.900 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
U CIJENU NIJE UKLJUČENO (neobavezno, doplate u agenciji prilikom rezervacije):
 • pristojbe u zračnim lukama cca 1.000,00 kn,
 • dodatne obroke i izlete,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.500,00 kn,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (obavezna doplata na licu mjesta cca 35 eura),
 •  putno zdravstveno osiguranje 120,00 kn
 • osiguranje od otkaza 251,00 kn

Napomene

Napomene:

OTPLATA ARANŽMANA:

Gotovinom, općim uplatnicama, Internet bankarstvom. Mogućnost obročne otplate aranžmana do 6 rata uz uvećanje cijene u iznosu 500 kn po osobi. Pri sklapanju Ugovora obvezna je uplata od 30% ukupnog iznosa, ostatak najkasnije do 24.04.2020.

VAŽNE NAPOMENE:
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Armenije i Gruzije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
 •  Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 •  Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u istom danu).
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organiza
Dodatne informacije
 • Broj dana: 8 dana
 • Datum polaska: 8.5.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 9.100 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • transfer autobusom iz Osijeka u začnu luku F.Tuđman u Zagrebu i povratno,
 • zrakoplovne karte na relaciji ZAGREB-EREVAN i TBILISI-ZAGREB,
 • smještaj u hotelima 3* na osnovi punih pansiona, doručak i ručak u hotelu,
 • večera u lokalnom restoranu prema obilasku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom,
 • kušanje vina u Signagi,
 • 2 boce vode po osobi svaki dan,
 • jamčevinu i trošak organizacije.
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Klikom na prihvaćam, prihvaćate sve kolačiće.