Grenland

Podnaslov:
Na rubu Arktika
Datum polaska:
16.08.2023.

Program

Arriva travel vodi Vas u zemlju Erika Crvenog. Južni Grenland poznat je po krševitim planinama, gejzirima i zelenim livadama. Ovdje ćete pronaći stare sante leda u plavim i bijelim nijansama, puno ovaca i dobre pješačke staze. Ovdje je Erik Crveni odlučio baciti sidro, jer su ga dojmili zeleni brežuljci duž cijele obale te je cijeli otok nazvao zelena zemlja - Greenland. Kraj ljeta je spektakularno šaren, pa ćete uživati u svoj raskoši prirode otoka.


Program putovanja:
Dan 1 – Let iz Zagreba preko Beča za Reykjavik, prijestolnicu Islanda. Noćenje.
Dan 2 – Doručak. Polijetanje leta FI131 Icelandaira iz Reykjavika za Narsarsuaq. Dolazak u Narsarsuaq u 12:00 sati. Zrakoplov prelijeće iznad bujnog i zelenog Eriksfjorda prije slijetanja. Po dolasku ćemo prošetati od zračne luke do luke i popiti kavu dok čekamo naš transfer brodom. Iskrcat ćemo se u Itillequ, gdje ćemo prošetati „Kraljevom cestom“ do Igalikua. Područje su prvobitno naselili nordijski doseljenici s Islanda u 12. stoljeću. Područje je na islandskom poznato kao Garður. Obližnje nordijske ruševine Garðara i farme koje okružuju grad upisane su na UNESCO-ov popis svjetske baštine 2017. kao dio Kujataa Grenland: nordijska i inuitska poljoprivreda na rubu ledene kape. Smještaj i večera u hotelu.
Dan 3 – Nakon doručka obići ćemo staronordijske ruševine Garðura i krenuti u šetnju prirodom.Predlažemo odlazak na 7 sati pješačenja do fjorda Tunulliark s prekrasnim pogledom na ledenjak Qooroq. Riječ je o pješačenju srednje kategorije. 17 km. Pješačenje se odvija šljunčanim i makadamskim cestama do jezera, a potom ovčjim stazama. Vidici s vrha platoa su nevjerojatni. Možete vidjeti ledenjak Qooroq kako ulazi u Eriksfjord. Za one koji ne žele pješačiti 17 km, mogu se diviti starim norveškim ruševinama i napraviti pola pješačenja do jezera. Polazak iz Igalikua bit će pješice uz "Kinds Road" do Itilleqa brodom u 15:30 do Qaqortoqa (1:30). Vožnja brodom niz Eriks Fjord pruža prekrasan krajolik ledenjaka, santi leda i bujnog zelenila. Dolazak u Qaqortoq oko 17:30. Prijava u hotel Qaqortoq i večera u lokalnom restoranu. Večer za odmor, šetnju i posjet lokalnom baru.
Dan 4 - Danas nakon doručka možete obići Qaqortoq s lokalnim vodičem. Qaqortoq je lokalni „veliki grad“ na južnom Grenlandu. To je grad od oko 4.500 stanovnika. Srednja škola, sveučilište, bolnica, trgovine nalaze se u Qaqortoqu. Također je i luka pristajanja za mnoge brodove za krstarenje koji ljeti obilaze Grenland. Danas ćemo doživjeti kupanje u Uunatoq Hot Springsu. Brodom ćemo se odvesti do gejzira za jedinstveno iskustvo. Izvori su prirodni, a objekti rustikalni. Vraćamo se u hotel na večeru oko 20:00.
Dan 5 – Nakon doručka odlazimo na Kajakašku turu. Imat ćete priliku voziti kajak (qajaq). Greelanđani su stručnjaci za vožnju kajakom jer je to, osim hodanja, bio jedini i izvorni način prijevoza te je još uvijek je vrlo popularan. Nakon avanture polazak brodom u 17:15 do najjužnijeg naselja Nanortalik na Grenlandu. Nanortalik je poznat po svojim strmim i veličanstvenim planinama.. Dolazak oko 19:30 sati, smještaj u hotel i večera.
Dan 6 – Nakon doručka odlazimo u posebnu avanturu u kampu Ketil. Odlazimo do Tasermiut Fjorda s jedinstvenim krajolikom gdje Strme planine padaju ravno u fjord. Odlazimo brodom vidjeti ledenjak, koji je dio Ledenog štita, izbliza. Po povratku u kamp ćemo imati slobodno vrijeme za planinarenje i branje ljekovitog bilja ili ribolov s domaćinima.  Smještaj u kampu Ketil je u platnenim šatorima. Naši domaćini pripremit će autentičnu grenlandsku večeru koristeći samo lokalno bilje i ribu.
Dan 7 – Nakon doručka imat ćete priliku istraživati ​​i pješačiti dolinom Klostervalley i vidjeti stare nordijske ruševine. Popodne ćemo se brodom odvesti do ledene kape prije povratka u Nanortalik. Smještaj u hotel i večera.
Dan 8 – Nakon doručka odlazimo u obilazak muzeja Nanortalik. Postav se nalazi u 12 zgrada s eksponatima o povijesti, zdravstvenoj skrbi, biljkama i životinjama, ribolovu, migracija stanovnika istočnog Grenlanda oko vrha Grenlanda na južni Grenland, povijest Vikinga, geologija, potonuće i nestanak broda Hans Hedtoft, kolonijalno doba i više. Nakon obilaska ukrcat ćemo na naš brod za dugo putovanje natrag u Narsarsuaq . Po dolasku smjestit ćemo se u hotel Narsarsuaq. Uživat ćemo u grenlandskoj buffet večeri.
Dan 9 – Nakon doručka slobodno vrijeme prije nego polaska do zračne luke. Let polijeće u 12:45 za Reykjavik. Smještaj u hotel večera i slobodno vrijeme u glavnom gradu Islanda.
Dan 10 – Doručak i polazak za zračnu luku te prijava za let i povratak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.
 

Cijena

Cijena (opširnije):
41.900,00 kn / 5.561 eur
Garantirani polazak

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Cijena ne uključuje:
 • Napojnice
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu
 • Putno osiguranje
 • Osobne troškove

Napomene

Napomene:
VAŽNO!
  Ovo putovanje se sastoji od zahtjevnih avanturističkih elemenata, putovanja brodom te smještaja u rustikalnim objektima i kampu u šatorima. Putovanje brodom može biti valovito i vjetrovito. Prehrana je bazirana na ribi a dostupnost voća i povrća je ograničena. Obavezna oprema su gojzerice ili slična nepropusna obuća, višeslojna nepropusna odjeća, i ograničena prtljaga. Imajte na umu da ćete morati nositi svoju prtljagu na dugim dionicama putovanja te preporučamo planinarske ruksake. 

Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 50% ukupne cijene paket-aranžmana najkasnije do sklapanja ugovora (pri rezervaciji), a cjelokupni iznos do 21 dan prije polaska.
Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada ili bankovnom doznakom.
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 21 dan prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 10
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Kod rezervacije obavezno treba dati podatke za avio kartu – datum rođenja, broj putovnice ili osobne iskaznice i rok važenja
 • Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
 • Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera
 • U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Autotrans d.d. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava. 
 • U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Autotrans d.d., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja 
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
   
Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti usluga putovanja Autotrans d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja  
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 10 dana
 • Datum polaska: 16.08.2023.
Polazak
 • iz Zagreba
Cijena
 • Cijena od: 41.900 kn(€5.561,09)

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
Cijena uključuje:
 • Povratne zrakoplovne karte
 • Smještaj prema programu
 • Obroci doručak i večera svaki dan
 • 3 ručka prema programu
 • Vodiča na hrvatskom i engleskom jeziku
 • Sve izlete i obilaske prema programu
 • Organizaciju putovanja
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.