Jordan

Podnaslov:
Garantiran polazak iz Zagreba! Uključeni polupansioni, vožnja džipovima u Wadi Rumu i vodič na hrvatskom jeziku
Datum polaska:
05.-10.11.

Program

1.dan, ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova na liniji TK1056 kompanije Turkish Airlines za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul u 23.30 sati.

2.dan, ISTANBUL – AMMAN – JERASH – MRTVO MORE
Nastavak leta za Amman na liniji TK814 u 01.40 sati. Dolazak u Amman u 03.55 sati, obavjanje carinskih formalnosti. Prijevoz do hotela, smještaj u sobe i noćenje. Kasniji doručak. Odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najuščuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Slijedi vožnja do Mrtvog mora, najniže točke na Zemlji. Mogućnost kupanja i mazanja blatom.. Večera i noćenje u hotelu.

3.dan, MRTVO MORE – BETANIJA – PLANINA NEBO – MADABA – UTVRDA SHOBAK – PETRA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Betanije, mjesta Isusova krštenja na rijeci Jordan. Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Nastavak vožnje do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayyadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se nalazi najstarija sačuvana originalna mapa Svete Zemlje (560 n.e.). Vožnja do križarske utvrde Shobak. Dao ju je izgraditi  križarski kralj Baldwin I. 1115. godine. Ta drevna utvrda nalazi se na vrhu brda i dominira okolnim dolinama s gotovo 1000 m n/v. U prošlosti se zvao Mont Regalis ili Krak de Montreal. Slijedi šetnja zavojitim tunelima, skrivenim tamnicama i tajnim prolazima. Nakon razgleda utvrde, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4.dan, PETRA – MALA PETRA – AQABA (CRVENO MORE)
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca. Zbog bogatstva iscrpina, Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Aqabi, smještaj u hotel, večera i noćenje.

5.dan, AQABA – WADI RUM – AMMAN
Nakon doručka odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. Tradicionalni beduinski ručak uz muziku. Uživanje u tihom i golemom području, najviše povezanom sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Povratak u Amman, te večera u nekom od restorana. Slijedi transfer do zračne luke.

6.dan, AMMAN-ZAGREB
Polijetanje zrakoplova TK813 za Istanbul u 02.35 sati, s dolaskom u Istanbul u 06.00 sati. Nastavak leta TK 1053 za Zagreb u 08.10 sati uz dolazak u Zagreb u 08.15 sati.

Fotografije: Pixabay

Naslov ispod slike:
Jerash, Mrtvo more, Betanija, Planina Nebo, Madaba, Shobak, Petra, Wadi Rum, Aqaba

Cijena

Cijena (opširnije):
*First minute cijena putovanja po osobi: 5.990 kn / 795,01 Eur

First minute cijena vrijedi po popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Redovna cijena po osobi: 6.290 kn / 834,83 Eur

Obvezna doplata za avio takse i naknade: 2.290 kn / 303,94 (promijenjivo do polaska)

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • OBVEZNE DOPLATE: zrakoplovne pristojbe 2.290 kn / 303,94 Eur (promjenjive do polaska), napojnice vozaču, vodiču i ostalom osoblju ukupno cc 35 USD na licu mjesta, izlaznu taksu 15 USD, putno osiguranje
 • Na upit: Doplatu za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 1.190 kn / 157,94 Eur
   

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana:
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 40% ukupne cijene pri rezervaciji, a cjelokupni iznos do 21 dan prije polaska.
Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama do 6 rata bez kamata i naknada ili 
 • bankovnom doznakom
Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Ostale napomene: 
 • Agencija može otkazati putovanje i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 21 dan prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 15
 • Od dana 1. ožujka 2022., za ulazak u zemlju nije potreban PCR test, niti se pri ulazu u zemlju provodi PCR testiranje.
 • Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu, je moguć uz QR kod koji valja ishoditi prije putovanja na poveznici: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html 
 • Ishođenje QR koda je uvjet bez kojega se ne može ukrcati na zrakoplov.
 • Napomena: za izradu vize potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i 1 prazna stranica).
 • Odgovorni organizator: Azur Tours doo 
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000158 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 6 dana
 • Datum polaska: 05.-10.11.
Polazak
 • iz Zagreba
Cijena
 • Cijena od: 5.990 kn(€795,01)

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman-Amman-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage 30 kg + ručna prtljaga), 
 • smještaj u hotelima 3/4* na bazi 1 noćenja s doručkom, 
 • 3 polupansiona (3 ručka i večere u restoranu), 
 • prijevoz i razgledi klimatiziranim autobusom s wifi prema programu s jednom bočicom vode dnevno po osobi, 
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju, 
 • vožnja džipovima u Wadi Rumu, 
 • hrvatski pratitelj i lokalni vodič na hrvatskom jeziku, 
 • viza, 
 • te organizacija putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti.
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.