Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

Jordan i Izrael

Podnaslov:
Avionom iz Zagreba
Datum polaska:
24.11.-02.12.2023 / 19.02.-27.02.2024

Program

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova Turkish Airlines na liniji TK1056 za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 20.30 sati. Dolazak u Istanbul u 23.40 sati.

2. dan: ISTANBUL - AMMAN - JERASH - AMMAN 
Nastavak leta za Amman na liniji TK814 u 01.40 sati, s dolaskom u 04.00 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela.  Smještaj u sobe i odmor. Kasniji doručak. Odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najuščuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Povratak u Amman. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan: AMMAN - MADABA - PLANINA NEBO - KERAK - PETRA 
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se vidi najstarija sačuvana originalna mapa Svete Zemlje iz 560 n.e.. Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: PETRA - AQABA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca, a danas je najveća znamenitost Jordana pod zaštitom UNESCO-a, te je proglašena i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq - uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Aqabi te smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan AQABA - WADI RUM - AQABA
Nakon doručka odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Povratak u Aqabu, slobodno vrijeme. Večera i noćenje.

6. dan AQABA - MASADA - MRTVO MORE - BETLEHEM
Nakon doručka odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema graničnom prijelazu, te ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Usputno zaustavljanje uz obalu Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Kraće slobodno vrijeme za kupanje po želji – ponijeti u zasebnoj torbici uz sebe kupaći kostim i ručnik! Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Po dolasku panoramski razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja.  Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan: BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM 
Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, Kupola nad stijenom, džamija Al Aqsa (izvana), prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od starog grada. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Posjet crkvi Očenaša gdje se nalazi, između stotinjak ostalih jezika, i ploča na hrvatskom jeziku s molitvom Očenaš na počasnom mjestu. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesto na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere ispod koje se, vjeruje se, nalazi grob kralja Davida. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

8. dan: BETLEHEM - TEL AVIV - JAFFA
Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak do memorijala žrtvama holokausta Yad Vashema u novom dijelu Jeruzalema. Nastavak putovanja prema Tel Avivu koji nosi ime Bijeli grad i dio je UNESCO-ve kulturne baštine. Panoramski razgled Tel Aviva: Rabinov Trg, četvrt Neve Tzedek i pješačka zona Nahalat Benyamin s mnoštvom zlatarnica, galerija, trgovina rukotvorinama, osebujnih kafića i restorana, a sve vrvi zabavom i uličnim sviračima što stvara jedinstveni ugođaj i sliku ovog grada. Nastavak do obližnjeg starog dijela Jaffe uz razgled Tornja sa satom,  crkva sv. Petra, spektakularan pogled na Tel Aviv, mnoštvo muzeja, galerija, kafića, trgovina rukotvorina,… U večernjim satima slijedi prijevoz do zračne luke.

9. dan: TEL AVIV - ISTANBUL - ZAGREB 
Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 00.50 sati na liniji TK791. Dolazak u Istanbul u 03.05 sati. Nastavak leta za Zagreb u 06.55 sati na liniji TK 1053, te dolazak u zagrebačku zračnu luku u 08.00 sati.

Cijena

Cijena (opširnije):
First minute cijena paket-aranžmana (cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta): 1.690 EUR / 12.733,31 kn
Redovna cijena paket-aranžmana: 1.750 EUR / 13.185,38 kn 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Cijena paket-aranžmana ne uključuje:
 • jednokrevetna soba: 260 EUR / 1.958,97 kn
 • obavezno zdravstevno osiguranje koje pokriva liječenje od covida u Izraelu (trenutno još uvijek aktualno)
 • doplata po želji za paket putnog osiguranja
 • obavezna doplata na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče, vozače i ostalo osoblje 50 USD, te za izlaznu taksu u Jordanu 15 USD  

Napomene

Napomene:
Informacije o letovima, prijevoznik Turkish Airlines:

TK1056   ZAGIST     2000 0010 
TK 814    ISTAMM   0220 0440 
TK 791    TLVIST      0100 0420 
TK1053   ISTZAG     0815 0825

Viza: Za Izrael ne treba viza, ali je trenutno još obavezno zdravstveno osiguranje koje pokriva liječenje od Covida.  Potrebna je jordanska viza koja se dobiva po dolasku u zemlju i uračunata je u cijenu programa. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji odmah prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati najmanje 1 potpuno praznu stranicu u putovnici. Također, prije puta putnici moraju ispuniti online QR kod za Jordan na linku: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/

NAPOMENA: Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta, a sukladno tome Agencija zadržava pravo djelomične promjene programa. Kategorizacije hotela odgovaraju lokalnim kategorizacijama i ne podudaraju se s kategorizacijama ostalih država.

Otplata paket-aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) - uplata akontacije 40% pri potpisu ugovora, a ostatka iznosa najkasnije do 30 dana prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju  (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice
Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:
 • Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 
 • Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., ID-HR-AB-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000186 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=25
Informativni tečaj konverzije: 1 EUR / 7,5345 kn
Izvor slika: Canva
Dodatne informacije
 • Broj dana: 9 dana
 • Datum polaska: 24.11.-02.12.2023 / 19.02.-27.02.2024
Polazak
 • iz Zagreba
Cijena
 • Cijena od: €1.690,00(12.733,30 kn)

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
Cijena paket-aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Amman - Tel Aviv – Istanbul - Zagreb s uključenim zrakoplovnim pristojbama (uključen 1 kom prtljage max 30 kg i ručna prtljaga 1 kom do 8 kg)
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Ammanu, Petri, Aqabi i Betlehemu
 • 6 večera u hotelima
 • sve prijevoze i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Jordanu i Izraelu, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jordansku vizu
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja    
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.