Kultura i karneval u Rijeci- Europskoj prijestolnici kulture

Datum polaska:
22.-23.2.

Program

Kultura i karneval u  Rijeci
22.-23.2.

Bogati kulturni program i Međunarodna karnevalska povorka
Subota 22.2.

Dan možete započeti uz dvije prestižne izložbe u Pomorskom i povijesnom  muzeju Hrvatskog primorja-Guvernerovoj palači:
D’ANNUNZIJEVA MUČENICA - ujedno je i prva značajna izložba koja čini sastavni dio programa Rijeke – Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu.  Izložba donosi tumačenje D’Annunzija iz  humanističke pozicije suvremenog antifašizma na kojem je izgrađena moderna Europa.
VIOLINOM IZNAD GRANICA / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona-  u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja ovom se izložbom obilježava 150. godišnjica rođenja dr. Franje Kresnika, Riječanina koji je razotkrio tajnu izrade najboljih violina na svijetu. Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka u partnerstvu s kremonskim Muzejom violine  u Rijeku donosi čak osam violina, među kojima i po jednu originalnu violinu Antonija Stradivarija i Giuseppea Guarnerija del Gesùa. Uz njih će biti izložene i violine koje je izradio dr. Kresnik.
U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti moći ćete razgledati izložbu jednog od najpoznatijih hrvatskih suvremenih umjetnika David Maljkovića, čiji su radovi dio kolekcija brojnih svjetskih muzeja, među ostalim Centra Georges Pompidou, Stedelijka, MoMA-e, Tate Gallery. Njegova kolekcija vraća se u rodnu Rijeku uspostavljajući živi dijalog s kolekcijom Muzeja.  
U večernjim satima u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca možete uživati u operi Tristan i Izolda Richarda Wagner, koja odbacuje konvencionalne pojmove vremena i prostora a mnogi je nazivaju početkom moderne glazbe. Orkestrom će dirigirati Ville Matvejeff (FI), a u glavnim ulogama nastupit će Maida Hundeling (DE) i Christian Juslin (FI).
Nedjelja 23.2.
Zadnji dan vikenda možete uživati u Međunarodnoj karnevalskoj povorci koja je kruna  karnevalskih svečanosti na Kvarneru. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika koji rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.
Uz bogati sadržaj koji pruža posjetiteljima Riječki karneval se našao na listi najvažnijih zbivanja u Europi.
Riječki karneval se teško može opisati ili u potpunosti dočarati fotografijama ili televizijskim prijenosom. Riječki karneval treba doživjeti i proživjeti! Zato vas sve pozivamo u Rijeku na karneval – gdje uvijek možete biti ono što želite!


Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti za turističke usluge Autotransa. 

Cijena

Cijena (opširnije):
HOTEL NEBODER već od 462,00kn po sobi na bazi noćenja s doručkom
HOTEL JADRAN već od 720,00kn po sobi na bazi noćenja s doručkom
Dodatne informacije
  • Broj dana: 2 dana
  • Datum polaska: 22.-23.2.
Cijena
  • Cijena od: 462 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 noćenja s doručkom
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.