NP KRKA – ŠIBENIK - PRIMOŠTEN

Podnaslov:
Jednodnevni izlet iz Splita
Datum polaska:
20.04.2024.

Program

NP KRKA – ŠIBENIK - PRIMOŠTEN
20.04.2024.
JEDNODNEVNI IZLET  - polazak iz Splita!


20.04.2024. subota NP KRKA – ŠIBENIK – PRIMOŠTEN

Okupljanje grupe u 7,30 sati u Sukoišanskoj ulici u Splitu. Vožnja autocestom prema Lozovcu, ulazu u NP Krka.
Po dolaku razgled parka u pratnji licenciranog vodiča. Šetnja kružnom stazom dugom 1.900 m preko drvenih mostića do Sradinskog buka. Skradinski buk posljednja je, sedma i najduža sedrena barijera na rijeci Krki i jedna od najpoznatijih i najposjećenijih prirodnih ljepota Hrvatske. Preko Skradinskog buka se prelijevaju vode rijeke Krke i Čikole. Obilazak starih vodenica u kojima se mljelo žito, kamenih pogona koji su služili za pranje rublja i brojnih drugih predmeta koji predstavljaju nekadašnji način života na ovim prostorima. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, šetnju, odmor ...
U dogovoreni sat polazak prema Šibeniku. Grad se prvi put spominje u 11. stoljeću u darovnici kralja Petra Krešimira IV. zbog čega se zove i Krešimirovim gradom. Jedan je od rijetkih gradova koji ima čak dva spomenika upisana na UNESCO-v popis zaštićene kulturne baštine. Prvi spomenik je katedrala sv. Jakova koja datira iz 15. i 16. stoljeća, a prepoznatljiva je po neobičnim skulpturama ljudskih glava koje su uklesane na pročeljima. Glavni graditelj katedrale je bio Juraj Dalmatinac koji je gradnju vodio sve do kraja svog života. Drugi spomenik je tvrđava sv. Nikole, zdanje podignuto u 16. stoljeću za obranu grada i luke s mora. Po dolasku pješački razgled stare gradske jezgre: crkva sv. Frane, gradski trg s vijećnicom, Kneževa palača, crkva sv. Barbare, katedrala sv. Jakova, ... Slobodno vrijeme za odmor.
Ukrcaj u autobus i polazak prema Primoštenu, prekrasnom poluotoku koji je poznat po svojim plažama i maslinicima. U prošlosti je Primošten bio otok, ali je lokalno stanovništvo izgradilo nasip koji je spojio otok sa kopnom. Slobodno vrijeme za šetnju starom gradskom jezgrom i odmor.  Povratak u Split u večernjim satima.


CIJENA IZLETA PO OSOBI:
52,00 €
(cijena je kalkulirana na bazi minimalno 40 putnika)

 
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom visoke turističke klase, ulaznicu za NP Krka i stručno vodstvo, razglede prema programu izleta, voditelja putovanja, jamčevno osiguranje, pripremu i organizaciju izleta.
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, obroke, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.
PREPORUKA: uplata police rizika otkaza putovanja, obvezna uplata sa rezervacijom

Sastavni dio ovog Programa putovanja/ Predugovornih informacija su Opći uvjeti usluga putovanja turističke agencije Autotrans d.d.

 
Dodatne informacije
  • Datum polaska: 20.04.2024.
Polazak
  • iz Dalmacije
Cijena
  • Cijena od: €52,00
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.