Olimje 2021.

Datum polaska:
10.04.

Program

Polazak u 6:00 sati iz Krka, u 7:00 sati iz Rijeke (Žabica) . Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju do Olimja. Olimje je triput proglašeno najljepšim evropskim selom. Po dolasku slijedi obilazak dvorca-crkve koji je podignut na tome mjestu već u IX. st., kasnije je mijenjao vlasnike, i na kraju darovan hrvatskim pavlinima iz Lepoglave i pretvoren u minoritski samostan i veličanstvenu crkvu u baroknom stilu s lijepom uređenom okolinom i aromatičnim vrtom. U sklopu crkve je i treća najstarija, do danas sačuvana ljekarna u Europi koju su osnovali pavlini. Uzgajali su i sakupljali ljekovito bilje te od njega proizvodili lijekove.

Posjet novoj ljekarni u kojoj možete kupiti proizvode i lijekove. Nakon razgleda slijedi posjet privatnoj čokoladarni – mogućnost kupnje čokoladnih poslastica. Nekad stara folklorna škola je pretvorena u tvornicu čokolade. Odlazak do seoskog turizma – Jelenov greben gdje ćete moći uživati u prekrasnoj prirodi, popiti kavicu i kupiti domaće proizvode. Nekoliko desetaka metara nad crkvom prostire se “JEŽOVNIKOVA DOMAČIJA”. Prvi domaćini koji Vas pozdravljaju pri samom dolasku su jeleni mufloni. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Nakon posjeta Jelenovom grebenu slijedi odlazak u pivovaru – razgled proizvodnog pogona i degustacija pive. Mogućnost kupnje. Povratak prema Rijeci i Krku nakon razgleda.

Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

Cijena

Cijena (opširnije):

Polazak iz Krka: 275 kn

Polazak iz Rijeke: 250 kn

 

 

Napomene

Napomene:

Agencija  može otkazati  izlet i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 48 sati  prije početka izleta te će u tom slučaju  putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za izlet, ako je broj osoba koje su uplatile izlet manji od 35.

 

Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti putovanja Autotransa d.d.

Dodatne informacije
  • Datum polaska: 10.04.
Polazak
  • s Kvarnera
Cijena
  • Cijena od: 250 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
  • prijevoz turističkim autobusom
  • razglede prema programu
  • ulaznicu za crkvu u Olimju
  • ulaznicu za Jelenov greben
  • posjet pivovari i degustaciju pive
  • voditelja putovanja
  • troškove organizacije izleta
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.