Rastoke, Baraćeve špilje i Fužine

Datum polaska:
08.10.

Program

Posjetit ćemo prekrasan ambijent tzv. „Malih Plitvica“ i upoznati rastočku vilu. Rastoke se u pisanim izvorima prvi put spominju u 17. stoljeću, a ime dolazi upravo od činjenice kako se ovdje rijeka Slunjčica rastače u brojne rukavce, pri čemu iza sebe ostavlja male slapove i vodopade. Osvijetljenim putem između velebnih siga Baraćevih špilja provest će vas stručni vodič te vam u 60-minutnoj šetnji pričati o njezinom tisućljetnom nastajanju, geološkoj građi i vrijednim arheološkim nalazima. Uvest će Vas u povijest te Vam pokazati brojne kamene spomenike, pokazati vam nekadašnje stanište špiljskog medvjeda, mjesto pronalaska brončane ogrlice iz srednjeg vijeka…. Ovo je savršena prilika da zavolite šišmiše.


Polazak iz Krka u 07:00 sati sa autobusnog kolodvora, u 08:00 sati iz Rijeke (Žabica). Slijedi vožnja kroz Gorski kotar i dalje lokalnom cestom prema Rastokama. Dolazak u prijemni centar Rastoke, kraći predah i slijedi  susret sa  licenciranim lokalnim vodičem kostimiranim. Razgled počinjemo iznad posljednjih slapova, spuštamo se u Donje Rastoke prelaskom jednog od najstarijih mostova gdje posjećujemo mlinice i imanja rastočkih starosjedioca.
U Donjim Rastokama posjećujemo staru mlinicu gdje će vam biti prezentiran rad starog mlina i gdje ćete imati  mogućnost kupnje raznih proizvoda od žitarica.
Po završetku upoznavanja sa starim načinima rada koji su se srećom još održala do danas, put nas vodi prema Gornjim Rastokama gdje se nalaze najljepša rastočka imanja, nakon čijeg obilaska nastavljamo do novouređene šetnice i vidikovca gdje završava obilazak ovog hrvatskog dragulja. Slobodno vrijeme.
Nastavak vožnje prema Baraćevim špiljama koje se nalaze cca. 6 km od Rakovice. Po dolasku na područje Baraćevih špilja slijedi susret sa stručnim vodičem koji će vas provesti osvijetljenim putem između velebnih siga te će vam u 60-minutnoj šetnji pričati o njezinom tisućljetnom nastajanju, geološkoj građi i vrijednim arheološkim nalazima. Uvest će vas u povijest te vam pokazati brojne kamene spomenike, pokazat će vam nekadašnje stanište špiljskog medvjeda, mjesto pronalaska brončane ogrlice iz srednjeg vijeka. Vođenje će se na trenutak pretvoriti u apsolutnu tišinu i mrak kako biste taj jedinstveni doživljaj podzemlja zauvijek ponijeli sa sobom. Nakon razgleda špilje slijedi slobodno vrijeme za šetnju novouređenim pješačkim stazama, uživanje u prirodi ili kupnju suvenira.
Okupljanje grupe u kasnim poslijepodnevnim satima. Vožnja autobusom prema Rijeci i Krku uz usputno zaustavljanje u Fužinama. Ovo je prilika za laganu šetnju uz jezero Bajer i uživanje u prekrasnom ambijentu.  Dolazak u Rijeku  i  Krk u večernjim satima.

 

Cijena

Cijena (opširnije):

Polazak iz Krka: 225,00 kn / 29,86 €

Polazak iz Rijeke: 210,00 kn / 27,87 €

 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 
 • Ulaznicu za Baraćeve Špilje: 45,00 kn (odrasli), 30,00 kn (djeca 7-18 godina)
 • Ulaznicu za Rastoke: 30,00 kn (odrasli), 20,00 kn (studenti, umirovljenici i djeca 7-18 g)
Doplata u agenciji kod rezervacije

Napomene

Napomene:

Plaćanje:

 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama na rate
 •  bankovnom doznakom


Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Napomene:
Molimo vas da na izlet ponesete udobnu I slojevitu odjeću  s obzirom da je u špilji 9 °C , čvrste cipele ili tenisice, šešir ili pokrivalo za glavu radi zaštite od sunca.  Putovanje nije pogodno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
U slučaju otkazivanja izleta zbog epidemioloških mjera – vraćamo uplaćeni iznos u cijelosti.

Agencija  može otkazati  izlet i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 48 sati  prije početka izleta te će u tom slučaju  putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za izlet, ako je broj osoba koje su uplatile izlet manji od 35.
Sastavni dio ovog programa su  Opći uvjeti putovanja  Autotransa d.d.

Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA Autotrans d.d.
dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja

Izvor fotografija: https://mirjana-rastoke.com/ i https://baraceve-spilje.hr/

 
Dodatne informacije
 • Datum polaska: 08.10.
Polazak
 • s Kvarnera
Cijena
 • Cijena od: 210 kn(€27,87)

Cijena uključuje

Cijena uključuje:

 

 • prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • razglede prema programu
 • lokalnog vodiča za razgled Rastoka
 • voditelja putovanja
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.