DVOR TRAKOŠĆAN I ROGAŠKA SLATINA

Podnaslov:
Uživajte u čarobnoj prirodi i šarmu davnina te ljepoti kristala Staklarne Rogaška
Datum polaska:
1.8.

Program

Polazak autobusom iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 5:00h, iz Đakova (autobusni kolodvor) u 5:45, iz Sl. Broda (parking Plodine) polazi u 6:30h, iz Požege (autobusni kolodvor) u 06:30h, iz Nove Gradiške (autobusni kolodvor) u 7:30. Molimo sve putnike da na mjestu polaska budu minimalno 15. minuta prije naznačenog vremena. Ugodna vožnja autocestom uz usputne odmore do malenog mjesta Bednja i dvora Trakošćan, najljepšeg i najromantičnijeg hrvatskog dvorca. Dvor Trakošćan osim lijepog interijera i jezera u podnožju brdašca na kojem se nalazi, skriva i izuzetne prirodne ljepote.  Pogledajte stalni muzejski postav (uz doplatu) iz davnih vremena, ambijentalno postavljen u izvornoj funkciji i uživite se u razdoblje koje seže od 13. st. pa sve do baroka, rokokoa i klasicizma.
Nastavak vožnje ka Rogaškoj Slatini, poznatom lječilišnom i turističkim centru Slovenije, dom slavne mineralne vode Donat Mg. Poseban je doživljaj šetnja Lječilišnim parkom, koji se prostire na 10000m2 s uređenim drvoredima, zelenilom i predivnim cvjetnim gredicama. U središnjem dijelu parka nalazi se klasicistički Lječilišni dom (danas GH Rogaška), poznat po čuvenoj Kristalnoj dvorani i reprezentativnom paviljonu Tempel. Tijekom šetnje otkrit ćete mnoge druge zanimljivosti, od vremenske kućice, stablo Ginkgo biloba, a u blizini su očuvani i živi prirodni izvori – Šumsko i Ivanovo vrelo.. Slobodno vrijeme iskoristite da u Pivnici popijte čašu ljekovite mineralne vode Donat Mg izravno iz izvora te osjetite veličanstvenost stakla i kristala u Kristalnoj dvorani. Samo nekoliko koraka od centra lječilišta naći ćete se u suvremenom Aninom dvoru i na jednom mjestu saznati sve o Rogaškoj Slatini. Ne propustite svratiti u Staklarnu Rogaška i pogledajte sjaj ručno izrađenih kristalnih proizvoda cijenjenih u cijelom svijetu. Na turističkoj ruti (uz doplatu) upoznat ćete sve zanimljive faze proizvodnje – od puhanja stakla do završnog pakiranja. U ranim večernjim satima polazak kućama. Vožnja autocestom uz predviđeni dolazak u kasnim noćnim satima

 

Cijena

Cijena (opširnije):
250 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Cijena ne uključuje:
 • ulaznica za dvor Trakošćan: 40 kn odrasli, 20 kn (djeca do 18 godina), besplatno djeca do 7 godina,
 • Staklarna Rogaška 70 kn,
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 50 kn (moguće zaključiti samo pri rezervaciji).

Napomene

Napomene:
Otplata aranžmana: gotovinom, karticama jednokratno, transakcijskom uplatom najkasnije 7 dana prije polaska

Ostale napomene: Putovanje nije pogodno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
Za ostale uvjete vrijede Opći uvjeti usluga putovanja koji su sastavni dio programa za turističke aranžmane. Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 48 sati prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 35.


 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 1 dan
 • Datum polaska: 1.8.
Polazak
 • iz Slavonije

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom,
 • pratitelja grupe,  
 • voditelja putovanja ,
 • razgled prema programu,
 • troškove jamčevine i organizacije putovanja,
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.