Ličke priče – MC „Nikola Tesla“ i dolina Gacke 8.8.

Datum polaska:
8.8.

Program

Polazak u jutarnjim satima (8:00) s Autobusnog kolodvora Žabica prema Smiljanu, odnosno prema Memorijalnom Centru „Nikola Tesla“. Razgled centra i rodne kuće Nikole Tesle uz stručno vodstvo gdje ćemo se upoznati s brojnim izumima ovog genijalnog inovatora, a uživo ćemo vidjeti i replike njegovih najvažnijih izuma te za kraj razgleda pogledati i dokumentarni film o Nikoli Tesli. Slijedi polazak prema vrilima rijeke Gacke, jednoj od najčišćih rijeka Europe. Na Gacki se smjestio i Sinac, malo mjesto u kojem se nekada nalazilo nekoliko desetaka mlinova. Posjetit ćemo OPG Mayer, odnosno mlin na rijeci Gacki koji već više od dva stoljeća nije izgubio svoju funkciju, a to je proizvodnja brašna uz pomoć mlinica smještenih na Gacki. Domaćin će nam ukratko opisati i demonstrirati rad mlinica, a grupa će imati prilike probati i svježe spravljeni kruh kao i kupiti nekoliko vrsta brašna koja se proizvode na tom mlinu. U popodnevnim satima posjetit ćemo i Muzej Gacke smješten u Otočcu koji broji šest samostalnih zbirki i priča zanimljivu priču o povijesti Otočca i dolini rijeke Gacke. Razgled se obavlja uz stručno vodstvo kustosa muzeja. Slobodno vrijeme do polaska prema Rijeci (19:00). Povratak se očekuje u večernjim satima.

 

Napomene

Napomene:

 

 Agencija  može otkazati  izlet i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 48 sati  prije početka izleta te će u tom slučaju  putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za izlet.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA: Gotovinom, debitnim karticama i kreditnim karticama (jednokratno) Visa Premium i Diners.

Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti putovanja Autotransa d.d.

Dodatne informacije
  • Datum polaska: 8.8.
Polazak
  • s Kvarnera
Cijena
  • Cijena od: 200 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:

· prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom prema programu

· voditelj putovanja/licencirani vodič za Ličko senjsku županiju

· Ulaznice i stručna vodstva: MC Nikola Tesla, Mayerovo vrilo uz degustaciju kruha, Muzej Gacke u Otočcu

· osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

· osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, priprema i organizacija putovanja

 

 

 

Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.