Šetnja “među krošnjama” & MARIBOR

Podnaslov:
Bajkovita priroda uz dašak adrenalina
Datum polaska:
4.7.

Program

Polazak autobusom iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 4:00h, iz Đakova (autobusni kolodvor) u 4:45, iz Sl. Broda (parking Plodine) polazi u 5:30h, iz Požege (autobusni kolodvor) u 05:30h, iz Nove Gradiške (autobusni kolodvor) u 06:30. Molimo sve putnike da na mjestu polaska budu minimalno 15. minuta prije naznačenog vremena. Ugodna vožnja autocestom uz usputne odmore u smjeru slovenskog Pohorja i Rogle, poznatog skijališta i vikend-destinacije. Posjet šetnici „Pot med krošnjami“ (uz doplatu), koja se nalazi na najvišem vrhu pohorskog gorja, na 1517 n/m. Kružna šetnica je duga preko 1 kilometar te sadrži 37 metara visok toranj s kojeg se pruža jedinstven pogled na stotine godina staru pohorsku šumu. Kako bi se zainteresirali i najmlađi, s tornja je moguće spustiti se 40 metara dugim toboganom. Obilazak šetnice je ujedno i edukativan zahvaljujući brojim pločama koje sadrže informacije o okolnoj prirodi, šumi i njenoj zaštiti. Na nekoliko lokacija nalaze se i takozvana „adrenalinska stajališta“ na kojima djeca i odrasli mogu pokušati ravnotežu te testirati svoj strah od visine. Za sve ljubitelje adrenalinskih sadržaja i brzine predlažemo vožnju „sanjkama“ po tračnicama na sanjkalištu Zlodejevo (uz doplatu). Ručnom kočnicom brzinu do 40km/h možete regulirati sami, a pustolovina vas vodi niz 1360 m dug vijugavi spust kroz prelijepu prirodu.. Nakon šetnje i uživanja u pogledu, nastavak vožnje prema Mariboru, gradu koji je 2012. godine bio proglašen europskom prijestolnicom kulture. Šetnja gradom uz voditelja putovanja: Slomškov trg sa katedralom, glavni gradski trg sa Gradskom vijećnicom, Dvorski trg na kojem se nalazi Mariborski dvorac i Pokrajinski muzej te prema najstarijem dijelu grada, Lentu, u kojemu se mogu vidjeti ostaci velebnih gradskih zidina, ali i koji je poznat po proizvodnji najstarijeg vina na svijetu, s tradicijom starom preko 400 godina. Posjetiti  ćemo i Staru Trtu, zgradu koja je pretvorena u muzej i u kušaonicu (uz doplatu). U ranim večernjim satima polazak kućama. Vožnja autocestom uz predviđeni dolazak u vrlo kasnim noćnim satima.
 

Cijena

Cijena (opširnije):
300 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • ulaznica za turističku atrakciju „Put među krošnjama“ na Pohorju: odrasli 70 kn, 60 kn djeca 3-14 godina i stariji od 65 godina,
 • adrenalinski spust „sanjkalištem“ Zlodejevo  40 kn,
 • degustacija 3 vrste vina Stara Trta 60 kn

Napomene

Napomene:
Otplata aranžmana: gotovinom, karticama jednokratno, transakcijskom uplatom najkasnije 7 dana prije polaska

Ostale napomene: Putovanje nije pogodno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
Za ostale uvjete vrijede Opći uvjeti usluga putovanja koji su sastavni dio programa za turističke aranžmane. Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 48 sati prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 35.
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 1 dan
 • Datum polaska: 4.7.
Polazak
 • iz Slavonije

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom,
 • pratitelja grupe,
 • voditelja putovanja,
 • razglede prema programu,
 • troškove jamčevine i organizacije putovanja
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.