Velika planina

Datum polaska:
22.8.

Program

Polazak u 06:00 sati sa autobusnog kolodvora Krk i u 07:00 sati iz Rijeke (Žabica).

Vožnja kroz Sloveniju pored Ljubljane u smjeru korita rijeke Kamniška Bistrica. Po dolasku u podnožje Velike planine slijedi vožnja gondolom koja će Vas u samo 5 minuta dignuti na 1.419 metara nadmorske visine. Slijedi vožnja sjedežnicom Šimnovec do vrha planine. Uživanje u prekrasnom panoramskom pogledu na Kamnik, Domžale, Ljubljanu i Krvavec. Na Velikoj planini nalazi se jedno od najstarijih i najbolje očuvanih pastirskih naselja u Europi.

Šetnja među autohtonim planinarskim kolibama, slobodno vrijeme za fotografiranje i kušanje specijaliteta kao što su skutni štrukli i žganci s kiselim mlijekom.

Mogućnost posjeta kapelici Majke Božje Snježne, špilje Vetrnice, Preskarjevog muzeja (doplata za ulaznicu na licu mjesta). U muzeju koji se nalazi u kolibi pastira Andreja Preskara, koja se izdvaja među ostalim pastirskim kolibama svojim oblikom, malom veličinom i skromno opremljenim interijerom, može se vidjeti zbirka odjeće i alata, saznati na koji su se način nekad davno hvatali miševi, ovdje možete vidjeti i izložak sira trniča koji je karakterističan za Veliku planinu… Povratak u dolinu u poslijepodnevnim satima. Odlazak autobusom do izvora rijeke Kamniške Bistrice. Šetnja prekrasnim zelenim prirodnim okruženjem do izvora rijeke te do Plečnikovog dvorca koji je napravio za kralja Aleksandra. Povratak prema Rijeci i Krku. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

Cijena

Cijena (opširnije):

Polazak iz Krka: 215 kn

Polazak iz Rijeke: 195 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Doplate koje se plaćaju na odredištu:
  • povratnu kartu za gondolu i sedežnicu: 15 EUR (odrasli )/ 13 EUR (umirovljenici i studenti - potrebno dokumentirati), djeca 6 do 14 godina 11 EUR – OBAVEZNA DOPLATA
  • ulaznicu za Preskarjev muzej: 3 EUR  - INDIVIDUALNA DOPLATA

Napomene

Napomene:

Plaćanje:

  • u poslovnicama turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama
  • bankovnom doznakom
Za državljane RH potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Cijena je kalkulirana na bazi minimalno 35 putnika.
Agencija  može otkazati  izlet i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 48 sati  prije početka izleta te će u tom slučaju  putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za izlet ako je broj osoba koje su uplatile izlet  manji od 35.
 

Sastavni dio ovog programa su OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA Autotrans d.d.

Dodatne informacije
  • Datum polaska: 22.8.
Polazak
  • s Kvarnera
Cijena
  • Cijena od: 195 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • voditelja putovanja
  • troškove organizacije izleta
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.