Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Provansa i Azurna obala - 2021.

Podnaslov:
Nica, Avignon, Arles, Cannes
Datum polaska:
6.4.

Program

Vodimo vas u središte Provanse, tamo gdje se snovi pretvaraju u stvarnost. Idealne destinacije za sva Vaša osjetila očarat će Vas na prvu svojim šarmom i energijom...Probajte s  nama odlična francuska vina, doživite senzacionalne gastronomske okuse tradicionalne francuske kuhinje začinjene provansalskim začinima, zaljubite se u arhitekturu neodoljivih francuskih gradića koji su inspirirali brojne umjetnike, pjesnike, skladatelje…

PROVANSA I AZURNA OBALA 
6.-11.4.2021.

 
1. dan: RIJEKA – NICA
Polazak u ranim jutarnjim satima (5:30) sa Autobusnog kolodvora Žabica.  Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja i pauze za odmor i marendu. Dolazak u Nicu u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odmor. Odlazak u kratku večernju šetnju gradom: Trg Cours Saleya, Palača Lascaris,  Katedrala Sainte – Reparate, Trg Sv. Franje. Slobodno vrijeme za večeru i večernje aktivnosti. Noćenje.
 
2. dan: ST. MAXIMIN – LA – SAINTE – BAUME /AIX – EN – PROVENCE/ AVIGNON
Nakon doručka odlazak prema mjestu St. Maximin-la-Sainte-Baume kojim dominira prekrasna bazilika posvećena Mariji Magdaleni. Mjesto je naseljeno još za vrijeme Rimljana, pronađeni su i ostatci rimske vile u središtu mjesta, a tuda je prolazila važna prometnica, cesta Via Aurelija. Razgled katedrale i šetnja mjestom.  Odlazak prema gradiću Aix – En- Provence, jednom od najljepših mjesta Provanse u kojem se nalazi najbolja tržnica pokrajine. Grad je ime dobio po termalnim vrelima koja još uvijek teku, a proslavio ga je u 19. st slikar Pauz Cezanne. Šetnja gradom: Corus Mirabeau glavna aleja, katedrala sa poznatom krstionicom, ulica Gaston de Saporte, najživlja ulica grada…slobodno vrijeme za ručak. Polazak prema Avignonu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.
 
3. dan: AVIGNON – COUSTELLET – ROUSSILLON – GORDES – AVIGNON
Nakon doručka odlazak u razgled Avignona, jednog od najljepših gradova Provanse, koji je poznat i kao „papinski grad“, a tu titulu zaslužio je statusom iz 14. st. Grad okružuju zidine dužine 4,5 km. Vidjet ćemo Papinsku palaču (OPCIJA) koja je pod zaštitom UNESCO-a, katedralu Notre Dame des Doms, most Saint Benezet, Petit Palais, kao i trg Horloge, jedan od najvećih trgova grada s brojnim restoranima i barovima. Polazak prema Coustelletu gdje ćemo posjetiti Muzej lavande (OPCIJA) koji se smjestio u staroj farmi obitelji koja se bavi proizvodnjom simbola Provanse. Slijedi odlazak do obližnjeg mjesta Roussillon, prekrasnog gradića smještenog na veličanstvenim crvenim stijenama s kojih se pruža prekrasan pogled na okolicu. Pauza za ručak. Odlazak do Gordesa, gradića smještenog na brežuljku s pogledom na okolne vinograde i maslinike. Gotovo sve male uske i kamene uličice vode do renesansnog dvorca iz 16. st u samom srcu mjesta. Povratak prema hotelu u Avignonu. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.
 
4. dan: PONT DU GARD – UZES – ARLES – AVIGNON
Nakon doručka odlazak prema mostu Pont du Gard (OPCIJA), najočuvanije građevine iz rimskog perioda iz 1.st koja je služila kao most i akvadukt, a danas je jedan od najposjećenijih francuskih spomenika. Slijedi odlazak do Uzesa, jednog od najbolje očuvanih gradova južne Francuske. Šetnja gradom koji živi tijekom cijele godine, a posebno je živopisna tržnica Plas o Erbe, mjesto koje je bilo izvorište za rimski akvadukt. Popodne ćemo posjetiti Arles na rijeci Roni, grad kojeg krase mnogobrojni rimski spomenici i po ljepoti poznate Arlezijanke. Po dolasku u Arles, grad u kojem se danas odvija najpoznatiji fotografski festival u Francuskoj i gdje se nalazi najpoznatija škola fotografije, prošetat ćemo starim središtem grada, od katedrale St. Trophime, preko rimske Arene do Place Forum (na njemu se nalazi poznati kafić sa slavne slike Vincenta Van Gogha „Le Café de Nuit“). Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.
 
5. dan: AVIGNON – AIGUES MORTES – CANNES – NICA
Nakon doručka odlazak iz hotela. Odlazak prema gradu Aigues Mortesu, gradu iz kojega je Luj IX kretao na križarske pohode u 13. stoljeću, okruženom debelim gradskim zidinama i tornjevima, te važnom središtu proizvodnje soli. Razgled zidina uz voditelja putovanja ( OPCIJA). Šetnja gradskom jezgrom do trga Place Saint-Louis, prepunog restorana i kafića. Nastavak vožnje kroz područje nacionalnog parka La Camargue, kraj delte rijeke Rone, s očuvanim biljnim i životinjskim svijetom, slanim močvarama, konjima, bikovima i ružičastim plamencima. Dolazak u Cannes u popodnevnim satima. Grad na Azurnoj obali poznat je po filmskom festivalu, a prepun je jahti, luksuza i svjetskog jet seta. Razgled grada: La Croisette poznata avenija, Festivalska palača, Meynadier ulica, Notre Dame De L'Esperance…Polazak prema hotelu u Nici. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje. 
 
6. dan: NICA – RIJEKA
Nakon doručka imat ćemo još malo slobodnog vremena za šetnju gradom, prije svega čuvenom šetnicom Promenade des Anglais ili starim gradom u kojem se nude razni začini Provanse. Vožnja kroz Francusku, Italiju i Sloveniju uz usputna zaustavljanja za odmor i pauze. Dolazak u Rijeku u kasnijim večernjim satima.
      

Cijena

Cijena (opširnije):
- 2.900 kn odrasli
- 2.200 kn za djecu do 6 godina

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 
 • ulaznice i stručno vodstvo za muzeje, izložbe i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje i sve što nije navedeno pod cijena uključuje ( za svaki fakultativni posjet broj prijavljenih osoba mora biti najmanje 20)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu -1.080 kn

Informativne cijene ulaznica:
(stanje iz travnja 2019.)
 • Muzej lavande u Coustelletu: 6 EUR (grupna cijena po osobi – minimalno 20 osoba)
 • Papinska palača u Avignonu i most Saint Benezet: 11, 60 EUR ( grupna cijena po osobi – minimalno 20 osoba)
 • razgled Avignona, Papinske palače i mosta Saint Benezet uz stručno lokalno vodstvo – 160 eura za grupu do 25 osoba, 320 eura za dvije grupe ( preko 25 osoba)
 • Pont du Gard: 6 EUR ( grupna cijena po osobi – minimalno 20 osoba)
 • zidine u Aigues Mortesu 6,5 EUR ( grupna cijena po osobi – minimalno 20 osoba)

Napomene

Napomene:
Plaćanje:

Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 30% ukupne cijene paket-aranžmana prilikom sklapanja ugovora, a cjelokupni iznos  najkasnije do  15. ožujka 2021. 
Uplate je moguće izvršiti:
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada
 • bankovnom doznakom
 
 • Za državljane RH  potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirajte se  na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH  www.mvp.hr
 • Cijena je kalkulirana na bazi minimalno 40 putnika.
 • Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 40
 • Ovo putovanje nije prikladno za osobe za smanjenom pokretljivošću.
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.

Putno osiguranje:
Preporučujemo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.


Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA Autotrans d.d.Izvor fotografije:  no-longer-here- Pixabay
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 6 dana
 • Datum polaska: 6.4.
Polazak
 • s Kvarnera
Cijena
 • Cijena od: 2.900 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 
 • prijevoz turističkim autobusom
 • smještaj u hotelu  3* u Nici ( Annexe ili sl.) na osnovi 2 noćenja s doručkom i u hotelu 3* u Avignonu  (Ibis Avignon Pont de L'Europe ili sl.) na osnovi 3 noćenja s doručkom – smještaj u dvokrevetnim sobama
 • voditelja putovanja
 • sve razglede prema programu osim opcija ( s voditeljem putovanja)
 • jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti organizatora putovanja
 • troškove organizacije putovanja
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.