Sicilija 5 dana

Datum polaska:
28.4.

Program

28. 4.- 3. 5. 2020.SICILIJA


1. dan KRK - RIJEKA – CIVITAVECCHIA/NAPOLI 
Polazak autobusom iz Krkai Rijeke oko ponoći uz mogućnost ukrcaja putnika na Vratima Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja radi odmora do Civitavecchie/Napoli-a. Ukrcaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Noćenje na brodu. 
2. dan  PALERMO – MONREALE – AGRIGENTO – CATANIA/TAORMINA 
Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Pogled na Palermo je prekrasan u trenu kada brod pristaje, pa budite spremni s vašim kamerama i fotoaparatima. Krećemo autobusom prema Monrealu. Po dolasku slijedi razgled gradića i slobodno vrijeme za talijanski capuccino na trgu.  Odlazak prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu s lokalnim vodičem: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, Hram Sioskura. Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Pauza za ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo prema Cataniji/Taormini. Odlazak u hotel 3*/4*. Smještaj. Noćenje. 
3. dan CATANIA/TAORMINA – SIRACUSA 
Doručak. Slijedi odlazak u razgled Catanie:  Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele scienze, amfiteatar, kazalište.Krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka s brojnim znamenitostima, te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia u pratnji lokalnog vodiča. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana – Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog – za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji.  Predivna je Siracusa, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za Mortadelu. Povratak u hotel, mogućnost odlaska na sicilijansku večeru sa muzikom na agroturističkom gospodarstvu. Povratak u hotel. Noćenje. 
4. dan   CATANIA/ TAORMINA – ETNA - PALERMO 
Doručak. Vožnja autobusom do slikovite TAORMINE, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja Taorminom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. 
Odlazak do ETNE - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Ne propustite uspon žičarom na Etnu  uz uspon na 2500 n/v. (DOPLATA). Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj!  
Nastavljamo prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer. Probajte cannole! Sicilijanski specijalitet - doslovno. Noćenje. 
5. dan  PALERMO – BROD 
Doručak. Razgled Palerma s lokalnim vodičem - glavnog grada Sicilije koji čuva tragove svoje burne prošlosti: Katedrala – Kraljevska palača – Cappella Palatina – Teatro Massimo – Crkva Martorana – Piazza del Comune s fontanom „Srama“. Slobodno vrijeme. Ukrcaj na brod-trajekt (unutarnje četverokrevetne kabine) u večernjim satima, polazak broda prema voznom redu. Smještaj u kabine. Noćna plovidba. 
6. dan  CIVITAVECCHIA/NAPULJ –  PRATO – RIJEKA-  KRK 
Iskrcaj sa broda u Civitavecchia/Napulju. Polazak prema Krku uz usputna zaustavljanja.  Dolazak se očekuje u ranim noćnim satima. 
  

  


 

Cijena

Cijena (opširnije):
3.450 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • ulaznice za objekte koji nisu navedeni pod cijena uključuje: katedrala u Monreale: cca. 4,00 €, katedrala u Palermu: cca. 2,00 € (informativna cijena ulaznica) 
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode  
 • doplatu za jednokrevetnu sobu:  420 kn po osobi, 
 • doplatu za jednokrevetnu unutarnju kabinu: 710 kn po osobi, 
 • doplatu za dvokrevetnu unutarnju kabinu: 260 kn po osobi (ako su dvije osobe u kabini obje osobe plaćaju dodatak), 
 • doplatu za trokrevetnu unutarnju kabinu (svaka od tri osobe plaća) dodatak od 110 kn po osobi, 
 • doplatu za žičaru na Etnu: cca. 32,00 € (na licu mjesta) 
 • doplatu za večeru sa muzikom na agroturističkom gospodarstvu (3.dan): menu: Tipično predjelo sa sezonskim povrćem na roštilju, parmezanom, caponata- sicilijansko jelo sa patliđanom i povrćem, salama i domaći sir, glavno jelo: teleće polpete sa umakom od limuna, sicilijanska kobasica, teleći ili svinjski odrezak (braciola) sa prilogom, canonolicchi sa čokoladom i ricotta, mineralna voda, vino, coca cola, kava i liker: 25,00 € po osobi (plaćanje na licu mjesta- obavezna najava u agenciji) 
NAPOMENA: Stoga predlažemo da tijekom dana, iza podneva ručate u svoje slobodno vrijeme. Prvo noćenje i zadnje noćenje na brodu ponesite manji kofer/ruksak kako ne bi nosili veliki kofer. Na brodu možete večerati, ali i doručkovati u restoranima. Cijene doručka su od 6 eur na više ili ručak od 12 eur na više. Možete ponijeti sa sobom i svoje sendviče i napitke. 
Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum i mjesto rođenja, državljanstvo i broj osobne iskaznice ili putovnice kojom će putovati. 

Napomene

Napomene:
 
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.

UVJETI I NAČIN PLAĆANJA: 

Prilikom prijave potrebno uplatiti 30% cijene aranžmana, a razliku najkasnije do 21 dan prije polaska  
kreditnim i debitnim karticama:  Visa, Diners, Erste Maestro plus, Mastercard i Maestro Zagrebačke banke, Maestro i Mastercard  Raiffeissen banke te Maestro i Visa Inspire Privredne banke Zagreb na 6 rata bez kamata i naknada.


Moguće je plaćati i kombinacijom gotovine i kreditnih kartica

 Izračun je rađen na osnovi 40 putnika. Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 40

Sastavni dio programa su “Opći uvjeti usluga putovanja” Autotransa D.D. 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 5 dana
 • Datum polaska: 28.4.
Polazak
 • s Kvarnera
Cijena
 • Cijena od: 3.450 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:

CIJENA UKLJUČUJE:  

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu, 
 • dva noćenja na brodu u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na relaciji Civitavecchia/Napulj – Palermo – Napulj/Civitavecchia, 
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u okolici Catanije /Taormine u dvokrevetnim sobama, 
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u okolici Palerma u dvokrevetnim sobama, 
 • razgledi i izleti prema programu, 
 • lokalni vodič u Palermu, 
 • lokalni vodič u Siracusi 
 • lokalni vodič u Dolini hramova 
 • kartu za žičaru na Etnu (za one koje se odluče za tu varijantu) 
 • ulaznica za Dolinu hramova 
 • ulaznica za arheološki park u Siracusi 
 • voditelja tijekom putovanja, 
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja. 

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.  

Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
This website uses cookies and similar technologies to give you the very best user experience, including to personalise advertising and content. By clicking accept, you accept all cookies.