Sicilija

Datum polaska:
28.4.-3.5.

Program

28. 4.- 3. 5. 2020.SICILIJA


1. dan KRK - RIJEKA – CIVITAVECCHIA/NAPOLI 
Polazak autobusom iz Krkai Rijeke oko ponoći uz mogućnost ukrcaja putnika na Vratima Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja radi odmora do Civitavecchie/Napoli-a. Ukrcaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Noćenje na brodu. 
2. dan  PALERMO – MONREALE – AGRIGENTO – CATANIA/TAORMINA 
Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Pogled na Palermo je prekrasan u trenu kada brod pristaje, pa budite spremni s vašim kamerama i fotoaparatima. Krećemo autobusom prema Monrealu. Po dolasku slijedi razgled gradića i slobodno vrijeme za talijanski capuccino na trgu.  Odlazak prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu s lokalnim vodičem: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, Hram Sioskura. Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Pauza za ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo prema Cataniji/Taormini. Odlazak u hotel 3*/4*. Smještaj. Noćenje. 
3. dan CATANIA/TAORMINA – SIRACUSA 
Doručak. Slijedi odlazak u razgled Catanie:  Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele scienze, amfiteatar, kazalište.Krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka s brojnim znamenitostima, te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia u pratnji lokalnog vodiča. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana – Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog – za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji.  Predivna je Siracusa, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za Mortadelu. Povratak u hotel, mogućnost odlaska na sicilijansku večeru sa muzikom na agroturističkom gospodarstvu. Povratak u hotel. Noćenje. 
4. dan   CATANIA/ TAORMINA – ETNA - PALERMO 
Doručak. Vožnja autobusom do slikovite TAORMINE, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja Taorminom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. 
Odlazak do ETNE - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Ne propustite uspon žičarom na Etnu  uz uspon na 2500 n/v. (DOPLATA). Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj!  
Nastavljamo prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer. Probajte cannole! Sicilijanski specijalitet - doslovno. Noćenje. 
5. dan  PALERMO – BROD 
Doručak. Razgled Palerma s lokalnim vodičem - glavnog grada Sicilije koji čuva tragove svoje burne prošlosti: Katedrala – Kraljevska palača – Cappella Palatina – Teatro Massimo – Crkva Martorana – Piazza del Comune s fontanom „Srama“. Slobodno vrijeme. Ukrcaj na brod-trajekt (unutarnje četverokrevetne kabine) u večernjim satima, polazak broda prema voznom redu. Smještaj u kabine. Noćna plovidba. 
6. dan  CIVITAVECCHIA/NAPULJ –  PRATO – RIJEKA-  KRK 
Iskrcaj sa broda u Civitavecchia/Napulju. Polazak prema Krku uz usputna zaustavljanja.  Dolazak se očekuje u ranim noćnim satima. 
  

  


 

Cijena

Cijena (opširnije):
3.450 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • ulaznice za objekte koji nisu navedeni pod cijena uključuje: katedrala u Monreale: cca. 4,00 €, katedrala u Palermu: cca. 2,00 € (informativna cijena ulaznica) 
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode  
 • doplatu za jednokrevetnu sobu:  420 kn po osobi, 
 • doplatu za jednokrevetnu unutarnju kabinu: 710 kn po osobi, 
 • doplatu za dvokrevetnu unutarnju kabinu: 260 kn po osobi (ako su dvije osobe u kabini obje osobe plaćaju dodatak), 
 • doplatu za trokrevetnu unutarnju kabinu (svaka od tri osobe plaća) dodatak od 110 kn po osobi, 
 • doplatu za žičaru na Etnu: cca. 32,00 € (na licu mjesta) 
 • doplatu za večeru sa muzikom na agroturističkom gospodarstvu (3.dan): menu: Tipično predjelo sa sezonskim povrćem na roštilju, parmezanom, caponata- sicilijansko jelo sa patliđanom i povrćem, salama i domaći sir, glavno jelo: teleće polpete sa umakom od limuna, sicilijanska kobasica, teleći ili svinjski odrezak (braciola) sa prilogom, canonolicchi sa čokoladom i ricotta, mineralna voda, vino, coca cola, kava i liker: 25,00 € po osobi (plaćanje na licu mjesta- obavezna najava u agenciji) 
NAPOMENA: Stoga predlažemo da tijekom dana, iza podneva ručate u svoje slobodno vrijeme. Prvo noćenje i zadnje noćenje na brodu ponesite manji kofer/ruksak kako ne bi nosili veliki kofer. Na brodu možete večerati, ali i doručkovati u restoranima. Cijene doručka su od 6 eur na više ili ručak od 12 eur na više. Možete ponijeti sa sobom i svoje sendviče i napitke. 
Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum i mjesto rođenja, državljanstvo i broj osobne iskaznice ili putovnice kojom će putovati. 

Napomene

Napomene:
 
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.

UVJETI I NAČIN PLAĆANJA: 

Prilikom prijave potrebno uplatiti 30% cijene aranžmana, a razliku najkasnije do 21 dan prije polaska  
kreditnim i debitnim karticama:  Visa, Diners, Erste Maestro plus, Mastercard i Maestro Zagrebačke banke, Maestro i Mastercard  Raiffeissen banke te Maestro i Visa Inspire Privredne banke Zagreb na 6 rata bez kamata i naknada.


Moguće je plaćati i kombinacijom gotovine i kreditnih kartica

 Izračun je rađen na osnovi 40 putnika. Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 40

Sastavni dio programa su “Opći uvjeti usluga putovanja” Autotransa D.D. 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 5 dana
 • Datum polaska: 28.4.-3.5.
Polazak
 • s Kvarnera
Cijena
 • Cijena od: 3.450 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:

CIJENA UKLJUČUJE:  

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu, 
 • dva noćenja na brodu u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na relaciji Civitavecchia/Napulj – Palermo – Napulj/Civitavecchia, 
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u okolici Catanije /Taormine u dvokrevetnim sobama, 
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u okolici Palerma u dvokrevetnim sobama, 
 • razgledi i izleti prema programu, 
 • lokalni vodič u Palermu, 
 • lokalni vodič u Siracusi 
 • lokalni vodič u Dolini hramova 
 • kartu za žičaru na Etnu (za one koje se odluče za tu varijantu) 
 • ulaznica za Dolinu hramova 
 • ulaznica za arheološki park u Siracusi 
 • voditelja tijekom putovanja, 
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja. 

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.  

Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.