Balkanska tura

Datum polaska:
01.-08.05.2022.

Program

BALKANSKA TURA
CRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, GRČKA
01.- 08.05.2022.
Gledan očima zapadne Europe, balkanski poluotok je uvijek bio skriven u izmaglici povijesnih zbivanja koja su često bila teško shvatljiva. No Balkan ima i svoje skriveno lice kojem je teško odoljeti: od gostoljubivosti stanovnika i vrhunske tradicionalne kuhinje do čarobnih prirodnih ljepota poput Ohridskog jezera.

 1. dan   RIJEKA-BUDVA                                                                                              .
Polazak s autobusnog kolodvora Žabica u 5:00 sati. Ugodna vožnja uz kraća zaustavljanja do Kotora, jednog od bisera obale Jadranskoga mora. Pauza za kavu i šetnja tim lijepim gradom. Nastavak vožnje do Budve. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

2. dan   BUDVA-TIRANA-DRAČ                                                                                     
Nakon doručka odlazak u pravcu Albanije. Sastanak s lokalnim vodičem koji će nas upoznati sa povješću ove pomalo egzotične zemlje, koja je desetljećima bila izolirana, ne održavajući odnose s drugim zemljama. Razgled Tirane, najpoznatiji dio Skenderbegov trg sa svojim građevinama: Nacionalna galerija i džamija.  Nakon razgleda odlazak u obližnji Drač i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan  DRAČ-OHRID                                                                                                                                                              
Nakon doručka razgled Drača. U rimsko doba Drač je bio polazišna točka Via Egnatie, ceste koja je povezivala tadašnji Konstatinopol sa Jadranskim morem, dok je danas najveća albanska luka. Polazak u pravcu Ohridskog jezera. Nakon ulaska u Republiku Makedoniju kraće zaustavljanje u Strugi, gradu pjesnika i mostova. Struga je jedinstvena zato što se u njezinom centru Ohridsko jezero pretvara u rijeku Drim. Nakon Struge, odlazak u Ohrid gdje je predviđen dolazak u popodnevnim satima. Smještaj u hotel u okolici grada. Večera i noćenje.

4. dan   OHRID                                                                                                            
Doručak. Odlazak uz pratnju lokalnog vodiča do Sv. Nauma, manastira koji se smjestio na izvorima Ohridskog jezera, a zatim povratak u Ohrid gdje ćete se upoznati s poviješću ovoga grada koji je nekada imao 365 crkvi, dok je danas ostalo nešto više od pedeset. Ohrid je bio glavni grad srednjovjekovnog makedonskog kraljevstva o čemu svjedoči Samuilova tvrđava koja se smjestila na brdu iznad grada. Slobodno popodne, večera i noćenje.

5. dan   OHRID-BITOLA-KALAMBAKA                                                                           
Nakon doručka odlazak u pravcu Bitole, drugog po veličini makedonskog grada. Krajem 19. stoljeća Bitola je bila pod turskom vlašću, no tada je bila centar trgovine na Balkanu o čemu svjedoči 12 konzulata europskih država koji su u to vrijeme bili otvoreni u Bitoli. Pauza za ručak te slijedi vožnja prema Grčkoj, do Kalambake, grada koji se smjestio u grčkoj pokrajini Tesaliji. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan    KALAMBAKA-IGOUMENITSA                                                                             
Doručak. Razgled Meteora, fascinantnih stijena na čijim su se vrhovima smjestili manastiri koji datiraju iz 14.stoljeća. Razgled  jednog do dva manastira, te nakon toga pauza za ručak u obližnjem restoranu. Nastavak putovanja cestom prema luci Igoumenitsa uz usputno zaustavljanje u Metsovonu, mondenom grčkom skijalištu. Dolazak u Igoumenitsu i slobodno vrijeme do polaska broda. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Cjelonoćna plovidba.

7. dan    ANCONA-RIJEKA                                                                          
Plovidba Jadranskim morem uz korištenje brodskih sadržaja (restorani, trgovine, casino…). Dolazak u Anconu u poslijepodnevnim satima. Vožnja autocestom uz kraća zaustavljanja prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima.
 
 

Cijena

Cijena (opširnije):
3.250 kn po osobi u 1/2 sobi (min. 25 putnika)
 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • doplatu za jednokrevetnu sobu i kabinu 1.300 kn

Napomene

Napomene:
Plaćanje:
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama na rate
 • bankovnom doznakom
 • pri prijavi potrebno uplatiti  30 % cijene aranžmana, a razliku najkasnije do 21 dan prije polaska.


Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:
 • Za državljane RH  potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica ( izdana nakon 01.01.2003.)
 • O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirajte se  na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH  www.mvp.hr
 • Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 20 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 25
 • Turistička agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.
 • U slučaju otkazivanja izleta zbog epidemioloških mjera – vraćamo uplaćeni iznos u cijelosti
 • Arriva travel poštuje sve preporuke HZJZ. Na ulazu u autobus, obaveza putnika je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju koji se nalazi u autobusu. Molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice i nosite ih tijekom boravka u autobusu.
 • Ovo putovanje nije prikladno za osobe za smanjenom pokretljivošću.
Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA Autotrans d.d.
dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja

Izvor fotografija: privatna arhiva
Dodatne informacije
 • Broj dana: 7 dana
 • Datum polaska: 01.-08.05.2022.
Polazak
 • s Kvarnera
Cijena
 • Cijena od: 3.250 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • voditelja putovanja
 • smještaj na bazi polupansiona u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4*
 • smještaj u unutarnjim dvokrevetnim kabinama na brodu
 • lokalne vodiče u Tirani, Draču i Ohridu
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 • jamčevinu i organizaciju putovanja
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.