Barcelona

Datum polaska:
07.-10.10.2021

Program

BARCELONA
Smještena na obali Sredozemnog mora, jedna je od najposjećenijih, najživljih i zabavnih svjetskih turističkih destinacija. Ugodne temperature i sunčani dani, čak i u listopadu, Barcelonu čine idealnim gradom za odmor i uživanje. Arhitekt Antoni Gaudí grad je učinio veličanstvenim - jednostavno je nemoguće ne zamijetiti katedralu La Sagrada Familia - Gaudíjevo životno djelo. Osim posjeta poznatim znamenitostima, u Barceloni svakako treba probati ukusno španjolsko jelo paella - jer nijedno putovanje u Španjolsku ne bi bilo potpuno bez paella gozbe!

1. DAN - 07.10.2021. - PULA (ISTRA) - VENECIJA - BARCELONA
Polazak autobusom iz Pule u 05:00 sati s parkirališta Konzuma (ex Mercator), u 05:30 sati s odmorišta BAČVA, u 06:00 sati s GP KAŠTEL. Putovanje preko Kopra, Trsta u pravcu Venecije. Po dolasku u zračnu luku Marco Polo, prijava na let kompanije Vueling. Polazak zrakoplova za Barcelonu prema redu letenja u 12:15 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Slijetanje u zračnu luku Barcelona El Prat u 14:15 sati. Slijedi transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada: ulica Passeig de la Gracias poznata po dvjema Gaudíjevim kućama kao i luksuznim hotelima i trgovinama, upečatljivi Park Güell koji pruža prekrasan pogled na grad, najposjećenija znamenitost grada La Sagrada Familia, brežuljak Montjuic, Olimpijski stadion, nogometni stadion Camp Nou, plaza Espanya... Smještaj u hotel. Odlazak u večernju orijentacijsku šetnju zanimljivim i šarmantnim ulicama grada. Predlažemo odlazak na flamenco predstavu s večerom (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.
2. DAN - 08.10.2021. - BARCELONA
Doručak. Odlazak s vodičem u razgled grada javnim gradskim prijevozom i pješice. U pješačkom razgledu posjetit ćemo Park Güell na brdu Carmel en Gracia, kompleks vrtova pod zaštitom UNESCO-a, te nastaviti do nedovršenog remek-djela, slavne "La Sagrada Familia", koju godišnje posjeti više od tri milijuna ljudi. Prošetat ćemo do središnjeg gradskog trga Plaza Cataluña, te do najstarijeg dijela grada poznatog kao Gotička četvrt. Jedna od najljepših četvrti nalazi u središtu Barcelone, između gradskih šetnica Vie Laietane i poznate La Ramble, koja povezuje Katalonski trg i Spomenik Kristofora Kolumba. Spomenik je visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike. Posjetit ćemo jednu od najvećih europskih tržnica - La Boqueria, s bogatom ponudom lokalnih proizvoda. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak u večernjim satima na otvorenu predstavu Magične fontane, izgrađene za Expo davne 1929. godine. - čudesnu igru svjetlosti, vode i glazbe na Plazi Espanya. Povratak u hotel. Noćenje.
3. DAN - 09.10.2021. BARCELONA - izlet na MONTSERRAT
Doručak. Odlazak na fakultativni poludnevni izlet autobusom na Montserrat (doplata), slikovito mjesto na vrhu prekrasne planine, s jednim od najpoznatijih europskih samostana. Odlazak u posjet crkvi s poznatim kipom Crne Gospe od Montserrata - La Morenete, koju je papa Leo XIII. 1881. godine proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Prema predaji, kip Crne Gospe pronašli su pastiri u gorju Montserrat 808. godine. To čudo je potaklo grofa Barcelone da tamo sagradi samostan. Od srednjega vijeka u samostanu djeluje poznati dječji zbor Escolania de Montserrat. Povratak u Barcelonu. Slobodno poslijepodne za osobne programe u gradu. Uputite li se prema obali u staru luku Port Vell, predlažemo da posjetite jedan od najvećih europskih akvarija s više od 8.000 vrsta riba i 11 vrsta morskih pasa, a za one željne shoppinga tu je veliki trgovački centar Maremagnum. Volite li više arhitekturu, tada posjetite jedno od remek-djela Gaudíja - neobičnu i prelijepu kuću Casa Batlló. Poznati slikar Salvador Dalí fasadu je nazvao kao "snažan i besmislen sjaj raznobojnog mozaika koji isijava iz neobičnih vodenih oblika". Povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN - 10.10.2021. - BARCELONA - VENECIJA - PULA (ISTRA)
Doručak. Slobodan dan za osobne programe, šetnju, razgledavanje i upoznavanje zanimljivosti grada. Barcelona je poznata kao grad s iznimnom ponudom vrhunskih muzeja. Poznati španjolski umjetnici kao što su Picasso, Dalí i Velázquez, među ostalima, osnivači su brojnih umjetničkih pokreta - kubizma, impresionizma, modernizma, postmodernizma. No, u muzejima u Barceloni naći ćete i mnoštvo zbirki koje se protežu od srednjeg vijeka do 1990-ih godina. Suvremena djela etabliranih i manje poznatih umjetnika također su sveprisutna; gotovo svaki muzej organizira povremene izložbe koje popunjavaju praznine u svojim stalnim zbirkama. Preporučujemo posjet Picassovom muzeju, smještenom u jednoj od najljepših srednjovjekovnih uličica u Barceloni ili pak fondaciji Joana Miróa, koja se nalazi na Montjüicu, olimpijskom brdu s nekoliko lijepih parkova i zadivljujućim pogledom na grad. Svakako preporučamo posjet manje poznatim muzejima poput Pomorskog muzeja, Picassovog muzeja, Muzeja katalonske umjetnosti, panoramsku vožnju brodićima po luci Barcelone ili posjet Pueblu Espanol, jedinstvenom kompleksu građevina u raznim stilovima iz cijele Španjolske. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema zračnoj luci Barcelona El Prat. Prijava na let kompanije Vueling. Polazak zrakoplova prema redu letenja u 19:15 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Dolazak u Veneciju predviđen je u 21:05 sati. Ukrcaj u autobus za Pulu (Istru). Dolazak u večernjim satima.


INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (plaćanje na licu mjesta ili online; mogućnost promjene cijene do putovanja):
- park Guell 10 EUR (online rezervacija)
- crkva Sagrada Familia 17 EUR, s audiovodičem 25 EUR (online rezervacija)
- stadion Camp Nou i Museu del FC Barcelona 26 EUR (online rezervacija)
- španjolsko selo El Poble Espanyol 12.60 EUR odrasli, 6.30 EUR djeca 4-12 godina (online rezervacija)
- Aquarium 21 EUR odrasli, 16 EUR djeca 5-10 godina (online rezervacija)
- Casa Batlló 25 EUR odrasli, 22 EUR djeca 7-18 godina
- Katedrala 7 EUR
- Museu Picasso 12 EUR
- Fondació Miro 12 EUR
- izlet na Montserrat 300 kn (min. 15 prijavljenih - prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja)
- flamenco show s večerom 50 EUR
 

Cijena

Cijena (opširnije):
FIRST MINUTE: 3.180 kn po osobi  (vrijedi do 31.08.)
REDOVNA CIJENA: 3.480 kn po osobi

 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
- zrakoplovne pristojbe i naknade - obavezna doplata 580,00 kn (promjenjivo do izdavanja avionskih karata)
- doplatu za jednokrevetnu sobu - 730,00 kn
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
- karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- putno osiguranje (zdravstveno osiguranje za putovanja u inozemstvo, osiguranje od otkaza putovanja*)
* obzirom na novonastalu situaciju i proglašenu pandemiju virusom COVID-19, do daljnjega je onemogućeno ugovaranje police osiguranja od otkaza putovanja, bilo u sklopu paketa putnog zdravstvenog osiguranja bilo na samostalnoj osnovi

Napomene

Napomene:
Plaćanje:
  • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama na rate
  • bankovnom doznakom
  • pri prijavi potrebno uplatiti  30 % cijene aranžmana, a razliku najkasnije do 21 dan prije polaska.

POPUSTI:
- dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 300,00 kn

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20
Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.


INFORMACIJE ZA PUTNIKE VEZANE UZ COVID-19:

Putnik je dužan prije ugovaranja i uplate aranžmana informirati se o trenutnoj situaciji u državi ili državama u koje putuje, a sve informacije može pronaći na službenoj stranici MVEP-a (http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/). Ugovaranjem i uplatom aranžmana smatra se da je Putnik pročitao informacije na službenoj stranici MVEP-a te je suglasan s istim. Putnik će o svom trošku napraviti eventualni PCR ili antigenski test potreban za prijavu na let ili ulazak u državu.

Ako prilikom ugovaranja i uplate aranžmana na snazi nije mjera obaveznog PCR ili antigenskog testa, a kasnije se ista uvede i bude na snazi 7 dana prije polaska, Zeatours će za putovanja u vlastitoj organizaciji Putniku ponuditi 200 kn popusta na aranžman (ekvivalentno cijeni brzog antigenskog testa u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije).

Zeatours ne snosi odgovornost u slučaju pozitivnog testa i nemogućnosti odlaska Putnika na ugovoreno putovanje, ali će Putniku ponuditi voucher na uplaćeni iznos bez vremenskog ograničenja. Iznimno, Zeatours će odgoditi ili otkazati putovanje, a Putnik će imati pravo na povrat uplaćenog iznosa ako država u koju se putuje: zabrani ulazak za državljane RH unutar datuma putovanja; uvede obaveznu samoizolaciju od 14 dana za državljane RH unutar datuma putovanja; uvede strog mjere (npr. zabrane kretanja, policijski sat). Ako Putnik otkaže putovanje, a da nije ostvaren jedan od uvjeta za otkaz putovanja, za uplaćeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja putničke agencije Zeatours.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Zeatours, putnička agencija - EZEA d.o.o.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Opći uvjeti i upute pružanja usluga putovanja u paket aranžmanu sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Broj police osiguranja jamčevine turističkih paket aranžmana, broj: 298161000053 uplaćena kod Croatia osiguranja d.d.


Izvor fotografija: Pixabay
Dodatne informacije
  • Broj dana: 7 dana
  • Datum polaska: 07.-10.10.2021
Polazak
  • s Kvarnera
Cijena
  • Cijena od: 3.180 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
- transfer autobusom Pula - Venecija - Pula
- prijevoz zrakoplovom Venecija - Barcelona - Venecija
- prijevoz autobusom prema programu
- 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu ibis Barcelona Plaza de Las Glòries 22
- trošak jednog komada predane prtljage do 25 kg
- panoramski razgled Barcelone autobusom
- sve razglede prema programu
- boravišnu pristojbu
- osiguranje putnika od rizika nezgode
- uslugu voditelja putovanja
- organizaciju putovanja i jamčevinu
 
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.