Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

BERBA MANDARINA & foto safari deltom Neretve

Podnaslov:
Romana Beach Resort 4*, Makarska
Datum polaska:
16.10.

Program

U dolini rijeke Neretve, između Ploča, Metkovića i Opuzena, nalazi se prostranstvo prekriveno raskošnim voćnjacima agruma. Zbog iznimno bogatog i plodnog tla, deltu ove rijeke pretvorenu u poljoprivredni teritorij često opisuju kao „hrvatsku Kaliforniju”, što je naziv koji ovo područje ne nosi uzalud.
Berba mandarina inače je poseban pothvat jer se okrugli plodovi ovog agruma ne mogu jednostavno trgati s peteljki. Umjesto toga, pažljivo se režu škaricama kako bi mandarine ostale na peteljci, svježe i pune ukusnog soka. Upravo je berba mandarina postala zanimljiva turistička aktivnost u ovom kraju, kao i odličan način promicanja hrvatskih poljoprivrednika i domaćih proizvoda.

1.dan: OSIJEK - MAKARSKA
Polazak autobusa u 6:00 iz Osijeka (autobusni kolodvor, peron 15), u 6:45 iz Đakova (autobusni kolodvor), u 7:30 iz Slavonskog Broda (plato ispred željezničkog kolodvora). Ugodna vožnja turističkim autobusom preko BiH uz usputne odmore do Makarske. Po dolasku u ranim večernjim satima smještaj u hotelski resort Romana Beach Resort****, smješten tik uz prelijepu šljunčanu plažu u Makarskoj. Prostrane sobe i apartmani za 2-3 osobe sadrže LCD satelitsku TV, besplatan WiFi, sef, mini-bar i vlastitu kupaonicu (tuš/kada, wc, sušilo za kosu, ručnici).
Večera u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor i opuštanje te šetnju Makarskom. Noćenje.

2.dan: BERBA MANDARINA I VOŽNJA NERETVANSKIM LAĐAMA
Doručak. Slijedi izlet na berbu mandarina i foto safari deltom Neretve. Program se sastoji od dolaska autobusom na plantažu mandarina uz dobrodošlicu, berbe mandarina te odlaska na foto safari brodom. Tijekom berbe svatko za sebe u svoju vrećicu ubere cca 3 kg mandarina. Po završetku berbe odlazi se na foto safari neretvanskim lađama starima i preko 100 godina. Lađama se gosti voze kroz rukavce i kanale neretvanske močvare, uz razgledavanje bogate flore i faune. Nakon safarija slijedi ručak u hotelskom restoranu uz glazbu uživo. Nakon ručka i opuštanja povratak autobusom u Makarsku. Slobodno vrijeme za šetnju, kupanje i vlastite programe. Večera u hotelu. Noćenje.

3.dan: MAKARASKA - OSIJEK
Doručak i odjava iz hotela do 10:00h. Vožnja preko BiH uz usputne odmore prema Hrvatskoj. Dolazak je planiran u kasnim večernjim satima.

 

Cijena

Cijena (opširnije):

1.250 kn cijena po osobi
 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • policu osiguranja od otkaza putovanja 50 kn (moguće zaključiti isključivo pri potpisu ugovora)
 • doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi 810 kn

Napomene

Napomene:
Plaćanje:
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti cjelokupni iznos izleta pri potpisu ugovora.  Uplate je moguće izvršiti:
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom (u cijenu uključen gotovinski popust)
 • bankovnom doznakom
 • mogućnost plaćanja debitnim i kreditnim karticama jednokratno ili do 6 rata uz uvećanje cijene za 80 kn

Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, dobrovoljno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, troškove pomoći povratka u polazište, oštećenja i gubitka prtljage, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:
 • Za državljane RH  potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
 • O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirajte se  na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH  www.mvp.hr
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 30
 • Turistička agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.
 • Ovo putovanje nije prikladno za osobe za smanjenom pokretljivošću.

Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA Panturist d.d. 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 3 dana
 • Datum polaska: 16.10.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.250 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu Romana Beach Resort**** u Makarskoj na bazi 2 polupansiona (buffet doručak i buffet večera) https://romana.hr/
 • boravišnu pristojbu
 • izlet na berbu mandarina i foto safari deltom Neretve (vožnja neretvanskim lađama)
 • ručak tijekom izleta u restoranu Villa Naretva uz glazbu uživo (meni: goveđa juha, mix grill - 4 vrste mesa, đuveč riža, salata, kruh, desert, 0.25 l vina)
 • voditelja putovanja (animacija i zabava tijekom cijele vožnje)
 • troškove organizacije putovanja, zakonsku jamčevinu i osiguranje od odgovornosti
 
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.