Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Biseri slovenskih Alpi 3 dana

Podnaslov:
Bled, Bohinj, Klagenfurt, Minimundus, Ljubljana & Postojna
Datum polaska:
2.10.

Program

1. dan, 02.10.2020., petak: BOHINJ, BLED
Polazak iz Osijeka u 05,00 sati s autobusnog kolodvora (peron 15), iz Đakova u 05,45 sati s  autobusnog kolodvora,  iz Slavonskog Broda u 06,15 sati (iz ostalih gradova na upit). Vožnja preko Zagreba, Ljubljane do Bohinja. Odlazak do BOHINJSKOG JEZERA i Ribčevog Laza, šetnja uz jezero i starim kamenim mostom do predivnog Slapa Savice (uz doplatu) koji se nalazi u Triglavskom nacionalnom parku. Mogućnost odlaska žičarom na Vogel (uz doplatu) na 1560 m nadmorske visine i koji se nalazi u srcu Julijskih Alpi. Vožnja do BLEDA, smještenog uz istoimeno ledenjačko jezero i razgled gradića. Mogućnost vožnje do Bledskog otoka brodićem – pletnom  (uz doplatu) gdje možete zazvoniti zvonom za sreću i ispunjavanje želja. Povratak na obalu, preporučamo posjet BLEDSKOJ UTVRDI iz 11 st. stoljeća s raskošnim kapelom iz 17 st. i čarobnim pogledom sa stijene na jezero. Smještaj u hotel. Uz doplatu predlažemo večeru u restoranu. Slobodno vrijeme uz obalu jezera za šetnju, a ne propustite kušati poznate bledske kremšnite.

2. dan. 03.10.2020., subota: KLAGENFURT, MINIMUNDUS
Doručak. Cjelodnevni izlet u KLAGENFURT, grad na najvećem alpskom jezeru Wörthersee. Uz Klagenfurt je vezana legenda o strašnom zmaju koji je obitavao u okolnim močvarama pa je upravo taj zmaj (Lindwurm) simbol grada. Možemo ga vidjeti na zastavi i grbu, kao i na trgu Neuen Platz, gdje se nalazi i gradska vijećnica. Šetnja prekrasnom gradskom jezgrom: Glavni Gradski Trg, Lindwurm, barokna Katedrala,  Parlament.. Kraće slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo posjet MINIMUNDUSU (uz doplatu), „svijetu u malom“ , gdje možete proputovati cijeli svijet u samo nekoliko sati, a 156 minijatura slavnih svjetskih građevina zasigurno će oduševiti će svakog posjetitelja. Povratak u Bled. Noćenje.

3. dan, 04.10.2020., nedjelja: LJUBLJANA, POSTOJNA 
Raniji doručak. Napuštanje hotela. Vožnja prema slovenskoj metropoli LJUBLJANI i kraći razgled grada: Gradska vijećnica,  centralna tržnica,  Katedrala Sv. Nikole,  dvorac Ljubljanski grad (izvana) s kojeg se pruža prelijep pogled na cijeli grad, Zmajev most, Prešernov Trg,  Tromostovlje… Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme i nastavak vožnje ka POSTOJNI. Uz doplatu posjet POSTOJNSKOJ JAMI, gdje ćemo uz vodiča razgledati kompleks podzemnih tunela, galerija i dvorana, dug 24 km, koji je i dom zaštićene vrste - čovječje ribice. Kroz jamu se proteže željeznica duga gotovo pet kilometara s dva kolosijeka, a posebno je impresivna vožnja ispod veličanstvenih lukova koje ukrašavaju stalaktiti i strukture vapnenca. Temperatura u špilji je 10 °C tijekom cijele godine, zato se toplo odjenite i obujte sportske cipele. Polazak u pravcu Hrvatske u kasnim poslijepodnevnim satima. Planirani dolazak u kasnim noćnim satima.
 

Cijena

Cijena (opširnije):

Cijena aranžmana po osobi: 1.290 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
U CIJENU NIJE UKLJUČENO (neobavezno, doplate u agenciji prilikom rezervacije):
 • jednokrevetna soba 350 kn
 • putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu 25 kn
 • osiguranje od otkaza putovanja 75 kn (moguće ugovoriti isključivo pri prijavi)

FAKULTATIVNE DOPLATE (neobavezno, doplate na licu mjesta, min. 20 prijavljenih):
 • jedna večera u restoranu 90 kn
 • ulaznice za Minimundus 140 kn
 • ulaznice za Postojnsku jamu uz stručno vodstvo 200 kn
 • vožnja brodicom Bledskim jezerom do otoka 120 kn
 • ulaznicu za Bledski grad (muzej) 90 kn
 • žičaru na Vogel 140 kn
 • Slap Savice 35 kn

Napomene

Napomene:
OTPLATA ARANŽMANA:
Prilikom rezervacije je potrebna min. akontacija 30%, ostatak 14 dana prije puta, obročno do 6 rata Diners i ZABA Maestro/Master, American i PBZ Maestro/Visa, ostale kartice jednokratno, gotovinom, uplatom na ŽR ili Internet bankarstvom.

Za ostale uvjete vrijede OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA koji su sastavni dio programa za turističke aranžmane. Izračun je rađen na osnovi 45 putnika. Agencija  može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 45.


Photo by mirceaadrian72 from Pixabay
Dodatne informacije
 • Broj dana: 3 dana
 • Datum polaska: 2.10.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.290 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz visoko-turističkim autobusom prema programu
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu Krim***https://hotel-krim.si/index.php/sl/  
 • razgled Klagenfurta, Bleda, Bohinja i Ljubljane u pratnji vodiča
 • stručnog pratitelja putovanja
 • zakonsku jamčevinu, osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i pripreme putovanja.
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
This website uses cookies and similar technologies to give you the very best user experience, including to personalise advertising and content. By clicking accept, you accept all cookies.