Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

ČAROBNA MAĐARSKA Szekesfehervar, Veszprem, Tihany, Špilja Tapolca & Siofok

Podnaslov:
smještaj u hotelu 4*, uključena večera švedskI stol & wellness
Datum polaska:
23.-24.3.

Program

1. dan, subota: OSIJEK – BELI MANASTIR – SZEKESFEHERVAR – VESZPREM – TIHANY - BALATONFÜRED
Polazak iz Osijeka (autobusni kolodvor, peron 15) u 5:00 sati, iz Belog Manastira (INA postaja) u 5:45h.
Ugodna vožnja preko Udvara, Mohacsa i Szekszarda, do Szekesfehervara (Stolni Biograd), drevne prijestolnice mađarskih kraljeva i krunidbenog grada, u kojem su okrunjeni i pokopani prvi mađarski kraljevi, a u srednjem vijeku je bio i glavni grad Mađarske. Po dolasku panoramski razgled grada: ostataka bazilike Sv. Stjepana uništene za vrijeme Turaka (u njoj je krunjeno 37 kraljeva i 39 kraljica Mađarske; 15 kraljeva bilo je pokopano u kripti, a u samoj bazilici čuvali su kraljevske dragulje i Svetu Mađarsku krunu), uži centar grada s baroknim i klasicističkim zgradama, gotička kapelica Svete Ane, gradska vijećnica, biskupska palača ... Odlazak do bajkovitog dvorca Bory, kojeg zovu i „najromantičniji dvorac Mađarske“ jer ga je arhitekt Jeno Bory posvetio svojoj voljenoj ženi Iloni  (uz doplatu).
Nastavak vožnje do Veszprema, jednog od najstarijih mađarskih gradova, koji je, prema lokalnoj legendi, osnovan na sedam brežuljaka. Otkrit ćemo zašto Veszprem često nazivaju „Gradom kraljice“, zašto je prijestolnica kulture za 2023, koliku je imao vjersku ulogu u borbi da kršćanstvo postane službena religija u Mađarskoj te kako je među prvim mađarskim gradovima imao sveučilište… Razgled grada u pratnji vodiča: Trg Svetog Trojstva, Dvorac Veszprem, gradska vijećnica, vatrogasni toranj (Tűztorony), Bazilika (u kojoj se nalazi kost ruke kraljice Gizelle - supruge mađarskog kralja Stjepana I.), Arena (za čiji rukometni klub su igrali poznati hrvatski rukometaši: Sulić, Šola, Goluža, Saračević)… Nastavak vožnje do Balatona, jezera površine čak 592 km² koje nazivaju „mađarskim morem“. To ga čini najvećim jezerom u središnjoj Europi, a prekrasna priroda i jednim od najpopularnijih. Njegovo ime dolazi od slavenske riječi za blato, pa se naziva još i Blatnim jezerom. Jezerska je voda blago radioaktivna i sadržava znatnu količinu jodnih i magnezijevih spojeva. Posjetit ćemo simpatično mjesto Tihany, smješteno na obali jezera Balaton, poznato po lavandi. Smještaj u hotel u mjestu Balatonfüred. Slobodno vrijeme za kupanje u hotelu, šetnju uz jezero, uživanje u dobrim vinima. Večera na bazi švedskog stola. Noćenje.
 1. dan: BALATONFÜRED – TAPOLCA – MILL POND - SIOFOK – BELI MANASTIR – OSIJEK
Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do šarmantnog gradića Tapolca, poznatog po istoimenoj špilji Tapolca (uz doplatu), koja je otkrivena slučajno 1903.g., a jedinstvena u svijetu po svojoj ljepoti i prirodnim osobitostima. Tijekom posjete špilji nećete biti samo pasivni promatrači: morat ćete sami veslati čamcem, a u užim prolazima čak ćete se morati i rukama gurati naprijed (ne brinite, ništa od ovoga neće zahtijevati veliki napor). Dio jezerske špilje kojim se može ploviti čamcem dugačak je 180 metara, a voda u jezeru ima ugodnu temperaturu tijekom cijele godine: oko 18-20 stupnjeva Celzijusa, prosječne dubine od 40 centimetara, iako je duboko nekoliko metara. na mjestima. Veslati svojim čamcem u prirodnim, čudnovato osvijetljenim pećinskim prolazima koje je izdubila voda u podvodnom pećinskom jezeru: ovo je iskustvo koje zasigurno nećete zaboraviti dok ste živi! Još jedna atrakcija nalazi se u blizini špiljskog sustava, a to je slikoviti „Mill Pond“ - romantično mjesto s pitoresknim ribnjakom i srednjovjekovnim zgradama te mnoštvom barova i restorana.
Nastavak vožnje uz obalu jezera Balaton do Siofoka, najpopularnijeg turističkog odredišta na Balatonu, u kojem možete naći velik izbor kafića i restorana. Ondje je i poznati vodeni toranj, 45 metara visoki simbol najvećeg grada regije. Preporučujemo vam da na najvišoj točki uz piće uživate u prekrasnoj panorami Balatona, a pritom će se tlo i stol za kojim ćete sjediti lagano okretati. Kraće slobodno vrijeme. U ranim večernjim satima nastavak vožnje prema Osijeku. Dolazak se očekuje oko ponoći.
 
Naslov ispod slike:
autobusom iz Osijeka i Belog Manastira

Cijena

Cijena (opširnije):
je kalkulirana na bazi 35 putnika

 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 55 EUR
 • osiguranje od otkaza putovanja (moguće zaključiti samo pri rezervaciji): 10 EUR
 • putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu: 5 EUR
 • ulaznice za Dvorac Bory, Szekesfehervar: 12 EUR
 • ulaznice za podzemnu špilju Tapolca: 13 EUR

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) – uplata akontacije 30% pri potpisu ugovora, a ostatka iznosa najkasnije do 21 dan prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju  (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice

Putno osiguranje: Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:
 • Agencija može otkazati putovanje i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 35
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a
Sastavni dio ovog programa su  Opći uvjeti usluga putovanja Autotrans d.d. dostupni na:
https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 2 dana
 • Datum polaska: 23.-24.3.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: €139,00

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na bazi 1 polupansiona u hotelu Margareta 4* u Balatonfuredu na jezeru Balaton (dvokrevetne /trokrevetne sobe, švedski stol večera + doručak, uključena boravišna pristojba, besplatno korištenje wellnessa u hotelu) https://hotelmargareta.hu/en
 • razgled Szekesfehervara, Vesprema, Tihany-a, Tapolce i Siofoka u pratnji vodiča
 • voditelja putovanja tijekom cijelog putovanja
 • troškove organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.