Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

Dubrovnik, Ston, Cavtat i Trsteno

Podnaslov:
busom iz Osijeka, Đakova i Sl. Broda / proljetni školski praznici
Datum polaska:
21.-24.04.

Program

1. dan, 21.04.2022., četvrtak: OSIJEK – STON – DUBROVNIK 
Polazak iz Osijeka s autobusnog kolodvora u 00:30 sati.  (Na upit mogući ulasci putnika u Đakovu, i Sl. Brodu). Vožnja kroz BiH (tranzit, uz usputne odmore). U prijepodnevnim satima dolazak u STON, srednjovjekovni gradić bogate baštine. Poznato je kako ima druge najveće zidine na svijetu, Stonske zidine (uz doplatu) i najduži obrambeni zid u Europi, dug čak 5,5 kilometara. Malostonski zaljev poznat je po uzgoju dagnji („mušula“) i kamenica, pa ga ne zaobilaze oni željni dobrog zalogaja. Solana u Stonu, nastala u 14.stoljeću i danas je u funkciji. Najstarija je u Europi, pretpostavlja se i u svijetu. Javna fontana izgrađena 1581. godine kojom je dovedena živa voda iz jednoga izvora u stonskom polju i predana na upotrebu svih građana. Jednostavna renesansna ornamentika i tri glave iz kojih teče voda uz posvetni natpis o dovođenju vode svjedoče o utilitarnosti ovoga objekta. Nastavak vožnje ka Dubrovniku. Smještaj u Grand hotel Park 4* u Uvali Lapad, uz more. Slobodno vrijeme za odmor, kupanje na unutarnjim bazenu hotela, uživanje u sauni. Večera. Noćenje.

2. dan, 22.04.2022., petak: DUBROVNIK  
Doručak. Razgled DUBROVNIKA, „grada-muzeja“, čija je stara jezgra pod UNESCO-ovom zaštitom: Vrata od Pila, Stradun, Knežev dvor, Crkva sv. Vlaha, Palača Sponza, Orlandov stup te brojne renesansne i romaničke crkve te gradske uličice. Predlažemo posjet Tvrđavi Lovrijenac (uz doplatu), smješten na 37 metara visokoj hrid, simbol opstojnosti i slobode Dubrovnika, kao i posjet Gradskim zidinama (uz doplatu), jednom od najuščuvanijih fortifikacijskih sustava u Europi, dužine 1940 metara, a sastoji se od 5 tvrđava te 16 kula i bastiona. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju ili pak povratak u hotel i uživanje u kupanju i sauni. Večera. Noćenje.

3. dan, 23.04.2022., subota: CAVTAT - DUBROVNIK
Doručak. Prijepodne odlazimo na izlet autobusom u CAVTAT, gradić predivnih palača, ljetnikovaca i hotela, ugodne klime, bujne vegetacije, lijepih plaža i uvala. Cavtat se smjestio na poluotoku Rat koji sa poluotokom Sustjepan zatvara dobro zaštićenu i pristupačnu uvalu. Na mjestu današnjeg Cavtata nalazila se grčka kolonija Epidurum te su zatim Rimljani osnovali svoju koloniju Epidaurus. Od povijesnih spomenika posjetite mauzolej obitelji Račić (djelo najpoznatijeg hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, nalazi se na groblju sv. Roka), broje stare palače i rezidencije pomoraca, rimske ostatke kazališta, gradske zidine, knežev dvor (renesansna palača iz XVI stoljeća, nekada je bila sjedište dubrovačkoga kneza dok je danas galerija koja čuva veliki broj umjetnina). Povratak u Dubrovnik i slobodno vrijeme za vlastite programe. Uz doplatu predlažemo odlazak žičarom na brdo Srđ na 405 m visine, s kojeg se pruža spektakularan pogled na cijeli Dubrovnik i otok Lokrum. Žičarom udaljenost od 778 metara prijeđete u svega četiri minute, a na gornjoj postaji se nalazi restoran s velikom ponudom jela i pića. Večera. Noćenje.

4. dan. 24.04.2022., nedjelja: DUBROVNIK - TRSTENO - OSIJEK
Doručak. Odjava iz hotela. Posjet TRSTENU, malenom primorskom mjestu, poznatom po svojoj bogatoj povijesti i prirodnoj ljepoti. Uz doplatu predlažemo posjet Arboretumu Trsteno, najstarijem arboretumu na svijetu i jedinom arboretumu na hrvatskoj obali. Obiluje egzotičnim biljkama te bujnom vegetacijom, a poznat je i kao lokacija snimanja serije „Igre prijestolja“. Nastavak vožnje kroz BiH (tranzit uz usputne odmore). Dolazak u Osijek u kasnim noćnim satima.
Naslov ispod slike:
Vrijednost više: hotel 4*, 3 polupansiona u hotelu, unutarnji bazen i sauna

Cijena

Cijena (opširnije):
Vrijednost više:
 • smještaj u hotelu 4* uz more
 • 3 polupansiona (buffet doručak i buffet večera)
 • besplatno korištenje unutarnjeg bazena i saune
 • odličan vodič

Autobusom iz Osijeka, Đakova i Slavonskog Broda

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Obvezna doplata na licu mjesta:
 • boravišna pristojba 20 kn (2,70 Eur) po osobi i noćenju za starije od 18 godina, djeca 12-17,99 godina 10 kn (1,35 Eur) po osobi i noćenju, djeca do 11,99 godina oslobođena su plaćanja boravišne pristojbe

Cijena paket-aranžmana ne uključuje (neobavezno, prijave i plaćanje u agenciji):
 • doplata za jednokrevetnu sobu 500 kn po osobi 
 • osiguranje od otkaza putovanja 2,5% ugovorne vrijednosti (moguće zaključiti samo pri rezervaciji)

Cijena paket-aranžmana ne uključuje (neobaveznon, plaćanje na licu mjesta):
Ulaznice za objekte koje je moguće posjetiti  (cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama):
 • Dubrovačke zidine + Lovrijenac 50 kn snižena cijena (uz predočenje RH osobne), redovna cijena 200 kn
 • Arboretum 40 kn
 • Stonske zidine 50 kn
 • Žičara Srđ: povratna karta 170 kn za starije od 12 godina, 60 kn za djecu 4-12 godina; jedan smjer 90 kn za starije od 12 godina, 40 kn za djecu 4-12 godina

Napomene

Napomene:
Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Otplata paket-aranžmana: 
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 30% ukupne cijene paket-aranžmana najkasnije do sklapanja ugovora (pri rezervaciji), a cjelokupni iznos do 14 dana prije polaska.
Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada ili 
 • bankovnom doznakom.

Napomene:
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 30
 • Ovaj program nije prikladan za osobe smanjene pokretljivosti
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu i jedna od sljedećih dokumenata:
o    digitalnu COVID EU potvrdu, ili
o    za povratak u RH – za putnike bez COVID potvrde: negativni test na COVID-19 (brzi antigentski test ili PCR test) koji nije stariji od 48 od trenutka uzimanja uzoraka (uključuje maloljetnike), ili 
o    potvrdu o primljenoj drugoj dozi cjepiva za cjepiva odobrena od EMU (potvrdu o jednoj dozi za cjepiva koja se primaju samo jednom), ili 
o    potvrdu o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci. 
 • Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja).
 • U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Panturist d.d. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava. 
 • U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Panturist d.d., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja 
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti usluga putovanja Panturist d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja  
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 21.-24.04.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.590 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom  
 • smještaj u hotelu Grand hotel Park 4* u Dubrovniku na bazi 3 polupansiona u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi  (buffet doručak i buffet večera, besplatno korištenje zatvorenog bazena, saune i fitness centra, free WiFi)
 • razgled Stona, Dubrovnika, Cavtata i Trstena u pratnji vodiča   (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju)
 • voditelja putovanja  
 • troškove organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.