Smještaj u hotelus 5 zvjezdica!
12345

Egipatska velika tura uz posjet Aleksandriji

Podnaslov:
Krstarenje Nilom od Asuana do Luksora - Vrijednost više: izvrstan vodič na hrvatskom jeziku, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu!
Datum polaska:
26.04.-04.05.2022.

Program

1.dan  ZAGREB - KAIRO   
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK 1056 u 20.15h. Po dolasku u Istanbul oko 00,30h, nastavak puta za Kairo letom TK692 u 01,30h. Nakon slijetanja u Kairo oko 02.40h obavljenje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje.
2.dan  KAIRO i PIRAMIDE
Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu (građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista). Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Povratak u hotel, večera i noćenje.
3.dan  KAIRO - fakultativno Aleksandrija
Rani doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet autobusom do Aleksandrije. Ime je dobila po  Aleksandru Velikom a grad brzo postao jedan od najvećih gradova u helenističkom svijetu, po veličini i bogatstvu odmah iza Rima. Danas je najveća egipatska luka, drugi grad po veličini u Egiptu i važno industrijsko središte. Nekada je grad bio kamenim nasipom povezan s otočićem Farom, na kojem je Sostrat iz Knida oko 280. pr. Kr. sagradio najstariji poznati svjetionik istog imena Far (Pharos) visok 135 m, jedno od sedam čuda antičkoga svijeta. Danas svjetionika više nema, ali je na tom mjestu izgrađena 1480. g. veličanstvena utvrda Qaitbey. Razgled unutrašnjosti utvrde te panoramski pogled na cijelu Aleksandriju. Također, grad je bio poznat po Aleksandrijskoj knjižnici  koja je bila najveća u antičko vrijeme, a 2002.g. je u blizini izgrađena jednako tako impresivna nova knjižnica Biblioteca Alexandrina kapaciteta čak 8 mil. knjiga, koju ćemo kratko panoramski razgledati izvana. Slijedi posjet katakombama Kom el-Shuqqafa iz 2. st. koje su savršen primjer aleksandrijske fuzije egipatskih i grčko-rimskih stilova. Postavljene su na nekoliko razina komora koje su spojene spiralnim stubama. Uz usputni vanjski panoramski razgled džamije Abu Alabbas koja je trenutno zatvorena za turiste slijedi razgled ostataka rimskog Serapeuma i trijumfalnog stupa Pompejev pilar koji je jedan od najvećih monolitskih stupova ikad podignutih, postavljen u čast Dioklecijanu 292. godine. U popodnevnim satima povratak u Kairo te transfer do željezničke stanice i ukrcaj u vlak za Asuan. Smještaj u dvokrevetne kabine i večera.
4.dan  KAIRO - ASUAN
Dolazak u Asuan, doručak. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima moguća vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo ili hram Philae. Večera i noćenje na brodu.  
5.dan  ASUAN - fakultativno Abu Simbel - KOM OMBO - EDFU 
Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Nakon ručka razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Haroerisu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.
6.dan  EDFU - LUKSOR
Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa (sa sokolovom glavom) u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta.  Slijedi plovidba do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Večera i noćenje.
7.dan  LUKSOR - DOLINA KRALJEVA - KAIRO    
Doručak. Odjava s broda te odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te  emnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. U povratku, posjet hramu u Luksoru te transfer do željezničke stanice i ukrcaj na vlak za Kairo.  Večera i noćenje u vlaku.
8.dan  KAIRO
Doručak u vlaku. Dolazak u Kairo te odlazak u koptski, najstariji dio grada koji obuhvaća nekadašnju rimsku tvrđavu Babilon te mnoge koptske crkve i povijesne znamenitosti. Tu se nalazi crkva Presvete Bogorodice, poznata i kao Viseća crkva, jedna od najstarijih crkvi u Egiptu (potječe iz 3. st.). Nastavak do Citadele, srednjovjekovne utvrde u središtu starog Kaira, s prekrasnim pogledom na grad, gdje se nalazi džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
9.dan KAIRO - ZAGREB
Raniji doručak. Slijedi transfer do zračne luke i nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK691 za Zagreb u 09.30 h preko Istanbula. Dolazak u Zagreb letom TK1055  oko 19.20h.
 
  06.-14.03. 29.03.-06.04. 26.04.-04.05
       UFM cijena*
       FM cijena*
       Redovna cijena
6.990 kn
7.190 kn
7.390 kn
6.990 kn
7.190 kn
7.390 kn
6.990 kn
7.190 kn
7.390 kn
* Ultra first minute i First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 1990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe:  1.690 kn
Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage max 23kg), lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 1 noćenje s doručkom pri dolasku i 2 polupansiona u hotelu 5* u Kairu, 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor, 2 polupansiona u dvokrevetnim kabinama za vrijeme noćnih vožnji vlakom, sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom, razglede i ulaznice prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe 1990 kn, doplata po želji za jednokrevetnu sobu 1.690 kn, po želji doplata za paket putnog osiguranja, obavezne doplate na licu mjesta - za napojnice 40 USD, za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u zračnoj luci Kairo (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu)

Fakultativni izleti iz Asuana (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Hram Philae 35 eur; Nubijsko selo 35 eur; Abu Simbel autobusom 120 eur
Fakultativni izlet iz Kaira (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):
Aleksandrija autobusom 65 eur

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:
Polazak 06.-14.03.
06MAR ZAG IST 20:15 00:30*       07MAR IST CAI 01:30 02:40
14MAR CAI IST 09:30 12:55           IST ZAG 19:10 19:20

Polasci 29.03.-06.04. i 26.04.-04.05.
29MAR ZAG IST 20:15 23:30          30MAR IST CAI 00:40 01:50
06APR CAI IST 08:45 12:10             IST ZAG 18:15 19:20

NAPOMENA: Potrebna potvrda o cijepljenju s QR kodom ili na sve ostale potreban negativan PCR test ne stariji od 72h tj. BAT test ne stariji od 24h (oboje u tiskanom obliku, na engleskom jeziku) za ulazak + za izlazak iz Egipta. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 29 dan prije puta ili u ratama.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927
Dodatne informacije
  • Broj dana: 9 dana
  • Datum polaska: 26.04.-04.05.2022.
Cijena
  • Cijena od: 7.190 kn
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.