Grčka & Sjeverna Makedonija GARANTIRANI POLAZAK

Podnaslov:
Autobusom iz Osijeka
Datum polaska:
13.-20.4.

Program

Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u subotu, 13.4.2024. u 20:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju u smjeru Makedonije.
1. dan, nedjelja, 14.4.2024. OHRID
U prijepodnevnim satima dolazak u Ohrid. Razgled Ohrida, grada koji je zajedno s istoimenim jezerom 1980. ušao u UNESCO-v registar svjetske baštine: razgled kulturno-povijesnih znamenitosti u pratnji lokalnog vodiča: Samoilova tvrđava, razgled starog dijela grada: Gornja i Donja vrata, crkva Sv. Sofije iz 11 st. samostan Bogorodice Perivlepte, Sv. Jovan Kaneo iz 13 st., antički Amfiteatar, Biljanini izvori, kuća Robevih – tipična makedonska kuća… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.
2. dan, ponedjeljak, 15.4.2024. OHRID – SV. NAUM – KALAMBAKA
Odjava iz hotela i slobodno prijepodne u Ohridu. Odlazak do manastira sv. Naum, manastira koji se uzdiže na stijeni ispred Ohridskog jezera. Razgled u pratnji vodiča. Nastavak vožnje prema Grčkoj. Dolazak u Kalambaku u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.
3. dan, utorak, 16.4.2024. METEORA – DELFI – ATENA
Doručak. Posjet Meteorama – samostanskom kompleksu izgrađenog tijekom XI stoljeća. Sačuvano je 6 samostana koji su pod zaštitom UNESCO-a, a smješteni su na zapanjujućim i nepristupačnim stijenama. Obilazak jednog od samostana. Nakon razgleda odlazak do Delfa, starogrčkog svetišta i proročišta, razgled Apolonovog svetišta i Hrama. Nastavak vožnje u smjeru Atene. Smještaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4. dan, srijeda, 17.4.2024. ATENA – Muzej Akropole – (PLAKA) 
Doručak. Razgled Atene: Trg na Monastirakiju, Trg Sintagma, Trg Omonia, Olimpijski stadion, Hadrijanov slavoluk, Parlament, Rimski forum, Areopag Agora, Akropole i Muzeja Akropole. Muzej Akropole je arheološki muzej u kojem su smješteni svi artefakti s nalazišta Atenske Akropole, od grčkog brončanog doba do rimske i bizantske Grčke. Nalazi se iznad ruševina dijela rimske i ranobizantske Atene. Osnovan je 2003. godine, a za javnost je otvoren 2009. godine. Na površini od 14.000 četvornih metara izloženo je više od 4250 predmeta. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru s folklornim programom na Plaki (uz doplatu) – najstariji dio grada smješten ispod Akropole. Noćenje.
5. dan, četvrtak, 18.4.2024. ATENA – Nacionalni arheološki muzej – RT SOUNION
Doručak. Odlazak u Nacionalni arheološki muzej koji se smatra za jedan od najvažnijih arheoloških muzeja na svijetu. U njemu se nalaze neki od najvažnijih artefakata s arheoloških lokaliteta širom Grčke, a koji datiraju od prapovijesti do kasne antike, uključujući neke od najkvalitetnijih starogrčkih artefakata. U poslijepodnevnim satima odlazak do Rt-a Sounion, najjužnije točke grčkog kopna s ostatcima hrama podignutog u čast Boga Posejdona u 5. st.pr.n.e. odakle se pruža pogled na najljepši zalazak sunca u Grčkoj. Povratak u Atenu. Noćenje.
6. dan, petak, 19.4.2024. SOLUN
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja prema sjeveru Grčke. Dolazak u Solun, jedan od najstarijih gradova Europe, drugi po veličini grad u Grčkoj i glavni grad Centralne Makedonije. Obilazak grada: Bijela kula, šetalište Nea Paralia, fontana Solunski kišobrani, spomenik čuvenom Aleksandru Velikom Makedonskom, trg Aristotelous… Smještaj u hotel. Večernja šetnja središtem grada. Noćenje.
7. dan, subota, 20.4.2024. SOLUN – TIKVEŠ
Doručak. Vožnja u smjeru Sjeverne Makedonije, odn. Kavadaraca. Obilazak čuvene Vinarije Tikveš uz degustaciju vina. Ručak u vinariji. Nastavak puta prema Osijeku uz planirani dolazak oko ponoći.

 

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena putovanja po osobi 890 EUR /  6.705,70 kn
Cijena putovanja za osobe 65+  860 EUR /  6.479,67 kn

 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • večera na Plaki s folklornim programom (min. 20 osoba): 30 EUR/226,03 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 190 EUR/1.431,55 kn
 • putno zdravstveno osiguranje: 8 EUR/60,28 kn
 • osiguranje od otkaza putovanja: 3,20%-3,70% cijene aranžmana

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana:
 • u više mjesečnih rata gotovinom i Internet bankarstvom, kartično do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners – uplata akontacije min 20% prilikom sklapanja ugovora, krajnji rok za uplatu zadnje rate je 21 dan prije polaska
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice

Putno osiguranje: Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Svi uvjeti osiguranja prema Općim uvjetima osiguravajućeg društva.

Napomene:
  • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu prema procjeni pratitelja, prilikama na cestama te o vremenskim uvjetima.
  • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu
  • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
  • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja

Sastavni dio ovog programa su  Opći uvjeti usluga putovanja Panturist d.d. d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja

Informativni tečaj konverzije: 1 EUR / 7,53450 kn
Izvor slika: Canva
Dodatne informacije
 • Broj dana: 7 dana
 • Datum polaska: 13.-20.4.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: €860,00

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz visoko-turističkim autobusom prema programu
 • 1 noćenje s doručkom u Ohridu u hotelu 4*
 • 1 noćenje s doručkom u Kalambaki u hotelu 4*
 • 3 noćenja s doručkom u Ateni u hotelu 3*
 • 1 noćenje s doručkom u Solunu u hotelu 4*
 • boravišnu taksu u svim hotelima
 • ulaznice za arheološke lokalitete i muzeje u Grčkoj: jedan od samostana Meteore, Delfi, Akropola, Muzej Akropole i Nacionalni arheološki muzej Atena, Rt Sounion
 • obilazak vinarije Tikveš uz degustaciju 3 vrste vina i ručak 3 slijeda
 • voditelja putovanja (vodiča) cijelo vrijeme putovanja
 • jamčevinu za turistički paket aranžman, osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i rezervacije
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.