Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

ISTANBUL

Podnaslov:
avionom iz Beograda + transfer autobusom do zračne luke
Datum polaska:
5.10.-8.10.2023

Program

1. dan, OSIJEK, BEOGRAD ZL, ISTANBUL, 05.10.2023., četvrtak
Polazak autobusom iz Osijeka, autobusni kolodvor, peron 15 u 7:30h. Vožnja u smjeru Beograda i zračne luke Nikola Tesla, gdje je potrebno stići cca 3 sata prije leta. Check-in. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji JU 802 (Air Serbia) u 13:15 sati. Po dolasku u Istanbul u 15:55 sati prema lokalnom vremenu, organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel 4*. Nakon kratkog odmora odlazak javnim prijevozom do Taksima. Šetnja ulicom Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, centra noćnog života do Galata mosta. Tijekom šetnje Vaš pratitelj će Vam dati korisne informacije – gdje promijeniti novac u turske lire, kako se koristiti javnim prijevozom, kako se orijentirati u odnosu na lokalitete, restorane, pješačku zonu... Dobit ćete glavne smjernice kako se po gradu možete bez problema snaći i uživati u ovom putovanju. Prelazak mosta i povratak javnim prijevozom u hotel. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL, 06.10.2023., petak (fakultativno: SULTANAHMET, VEČERA UZ FOLKLORNI PROGRAM)
Doručak. Sastanak sa lokalnim vodičem te razgled starog povijesnog dijela grada Sultanahmet (uz doplatu). Obilazak započinjemo razgledom Hipodroma, memorijalnog trga iz Rimskog perioda, s impozantnim Teodozijevim obeliskom, Serpentine, Fontana Wilhelma II, Plava Džamija (zbog renovacije razgled izvana), po mnogima najljepša džamija u gradu iz 17. stoljeća sa 6 prekrasnih minareta koju je izgradio Mehmed Aga, Aja Sofija – izvorno izgrađena kao najveća crkva Bizantskog carstva u doba cara Justinijana, koja je naknadno pretvorena u džamiju, pa u muzej, a danas je ponovo džamija. Slijedi obilazak čuvene sultanske palače Topkapi, sjedišta Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas zdanje pod zaštitom Unesco-a. Odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećem bazaru na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na folklornu večeru na brodu koja uključuje bogat scenski program, trbušne plesačice, tradicionalne folklorne plesove i običaje te tradicionalnu večera. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL, 07.10.2023., subota (fakultativno: KRSTARENJE BOSPOROM I AZIJSKA STRANA)
Doručak. Odlazak javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II te na koncu i  samog arhitekta Sinana. Nakon razgleda spustit ćemo se do Egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva koju upravo i zbog toga nazivaju bazarom začina. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula ili predlažemo krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca (uz doplatu). Plovidbu završavamo na azijskoj strani grada u gradskoj četvrti Kadıköy, omiljenoj među lokalnim stanovništvom. Po dolasku orijentacijska šetnja i upoznavanje sa spletom uličica prošaranih dućanima, kafićima i restoranima. Slijedi slobodno vrijeme za vlastito istraživanje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL, BEOGRAD ZL, OSIJEK, 08.10.2023., nedjelja
Doručak. Slobodno vrijeme za shopping, šetnju gradom ili predlažemo individualni posjet palači Dolmabahče, posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer materijalno bogatstvo za takvu građevinu nikako nije mogao osigurati sam. Organizirani transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Air Serbia JU805 za Beograd u 21:20 sati. Očekivani dolazak u Beograd u 22:00 sati prema lokalnom vremenu. Transfer do Osijeka autobusom. Predviđeni dolazak u Osijek oko 01:00 h.

Predviđeni hotel: Hotel Ephesus 4*, www.hotelephesus.com/


 

Cijena

Cijena (opširnije):
*First minute cijena paket-aranžmana po osobi: 565 EUR / 4.256,99 kn
*First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po First minute cijeni
Redovna cijena paket-aranžmana po osobi: 580 EUR / 4.370,01 kn
Cijena je kalkulirana na bazi 20 putnika / Informativni tečaj 1 EUR = 7,53450 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Cijena paket-aranžmana ne uključuje (neobavezno, plaćanje u agenciji):
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 130 EUR (979,49 kn) po osobi (na upit)
 • putno zdravstveno osiguranje po osobi: 4,50 EUR
 • osiguranje od otkaza putovanja:  3,2% (individualno) ili  3,7% (obiteljsko) od ukupnog iznosa aranžmana

Doplate na licu mjesta (prijave u agenciji, min. 15 prijavljenih osoba):
 • izlet pješice Sultan Ahmet s lokalnim vodičem i ulaznicom za Topkapi muzej: 60 EUR
 • krstarenje Bosporom i azijska strana: 40 EUR
 • večera na brodu uz ples trbušnih plesačica te folklorni program i neograničeno alkoholnih pića: 50 EUR

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) –  uplata akontacije 30% pri potpisu ugovora, a ostatka iznosa najkasnije do 15 dana prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju  (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice
Putno osiguranje: Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomene:
 • Agencija može otkazati putovanje i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 20
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću putovnicu koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a:
https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044
Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti usluga putovanja Panturist d.d. dostupni na:
https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 5.10.-8.10.2023
Polazak
 • iz Zagreba
Cijena
 • Cijena od: €565,00(4.256,99 kn)

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd u ekonomskoj klasi (uključen 1 kom predane prtljage do 23 kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg)
 • zrakoplovne pristojbe (145 EUR/1.092,50 kn)
 • smještaj u hotelu 4* u Istanbulu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • transfer autobusom iz Osijeka do ZL Nikola Tesla Beograd i natrag
 • transfer autobusom od ZL Istanbul do hotela i natrag
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti i troškove organizacije programa
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.