Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

Istanbul avionom

Podnaslov:
transfer iz Osijeka / let iz Beograda
Datum polaska:
19.-22.02.2022.

Program

1. dan, 19.02.2022., subota: OSIJEK – BEOGRAD ZL – ISTANBUL
Polazak autobusom iz Osijeka, autobusni kolodvor, peron 15 u 2:30h. Vožnja u smjeru Beograda i zračne luke Nikola Tesla, gdje je potrebno stići cca 3 sata prije leta. Check-in. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 8:50 sati. Po dolasku u Istanbul u 12:35 sati prema lokalnom vremenu, organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel 4*. Nakon kratkog odmora odlazak javnim prijevozom do Taksima. Šetnja ulicom Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, centra noćnog života do Galata mosta. Tijekom šetnje Vaš pratitelj će Vam dati korisne informacije – gdje promijeniti novac u turske lire, kako se koristiti javnim prijevozom, kako se orijentirati u odnosu na lokalitete, restorane, pješačku zonu... Dobit ćete glavne smjernice kako se po gradu možete bez problema snaći i uživati u ovom putovanju. Prelazak mosta i povratak javnim prijevozom u hotel. Noćenje.

2. dan, 20.02.2022., nedjelja: ISTANBUL (fakultativno: poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča s ulaznicama;  večera u tradicionalnom restoranu uz ples trbušnih plesačica te folklorni program)
Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča (uz doplatu): razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio Aja Sofiju. Preko Hipodroma dolazimo do Cisterna bazilike, odnosno "Potopljene palače" ili "Potopljene cisterne", najveće od nekad nekoliko stotina cisterni ispod grada Konstantinopola. Cisterna se nalazi ispod negdašnje antičke bazilike po kojoj je dobila ime a izgrađena je u 6. stoljeću za vladavine bizantskog cara Justinijana I. Velikog, kako bi se rastućem gradu osigurala pitka voda. Obilazak Cisterne. Nakon samo stotinjak metara dolazimo do Aja Sofije – najpoznatije svjetske bazilike sa svojom lijepom kupolom. Izgrađena u 5. stoljeću, odraz je moći bizantske arhitekture. Pretvorena je u džamiju nakon dolaska Osmanskog carstva, kad su uz kupolu dograđeni minareti. Mustafa Kemal Ataturk je baziliku proglasio muzejom 1935. godine, a danas je ponovo džamija. Obilazak nastavljamo posjetom Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenoj od strane sultana Mehmeda II. Slobodno vrijeme za ručak, shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te folklorni program. Noćenje.

3. dan, 21.02.2022., ponedjeljak: ISTANBUL (fakultativno - krstarenje Bosporom)
Doručak. Obilazak započinjemo posjetom najvećoj palači u Istanbulu – džamiji Sulejmana Veličanstvenog. Nastavljamo obilaskom Egipatske tržnice, koja je prepuna štandova sa turskim specijaliteta od lokuma, sireva, maslina, sušenog voća, orašastih plodova, čajeva, tu je i najpoznatija pržionica kave koju ćete lako pronaći po mirisu koji se širi oko nje. Nedaleko tržnice dolazimo do tjesnaca Zlatni rog. Slijedi krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca (uz doplatu). Plovidbu završavamo na azijskoj strani grada. Nakon kraće šetnje po azijskoj strani, vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi podno bosporskog kanala i povezuje europski i azijski dio Istanbula. Po povratku na europski dio grada uživajte u slobodnom vremenu, šetnji starim djelom grada, brojnim restoranima, trgovinama i barovima. Noćenje.

4. dan, 22.02.2022., utorak: ISTANBUL – BEOGRAD – OSIJEK
Doručak. Zajednički odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećem bazaru na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila i suvenira. Slobodno vrijeme u gradu za kupovinu i ručak do 14:30h. Organizirani transfer do Zračne luke. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1083 za Beograd u 19:40 sati. Očekivani dolazak u Beograd u 19:20 sati prema lokalnom vremenu. Transfer do Osijeka autobusom. Predviđeni dolazak u Osijek u kasnim večernjim satima.


Fotografije: Canva
Naslov ispod slike:
Termin školskih praznika, smještaj u hotelu 4*

Cijena

Cijena (opširnije):
*First minute cijena aranžmana po osobi: 1.790 kn + avio takse
* First minute cijena vrijedi do 01.12.2021.

Redovna cijena aranžmana po osobi: 1.990 kn + avio takse

Transfer autobusom iz Osijeka / let Turkish Airlinesa iz Beograda

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Cijena paket-aranžmana ne uključuje – plaćanje u agenciji:
 • OBVEZNA DOPLATA za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn po osobi (iznos je podložan promjeni do datuma izdavanja karata. Točan iznos zrakoplovnih pristojvi putnici dobivaju u završnom pismu)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 590 kn po osobi (na upit)
 • osiguranje od otkaza putovanja 2,5% ugovorenoga iznosa (moguće zaključiti samo pri rezervaciji)

Cijena paket-aranžmana ne uključuje – plaćanje na licu mjesta, min. 15 zainteresiranih:
 • izlet pješice Sultan Ahmet s lokalnim vodičem i ulaznicom za Topkapi muzej: 40 EUR
 • ulaznice za Cisternu: 4 EUR
 • posjet Haremu u Topkapi palači: 15 EUR
 • krstarenje Bosporom: 30 EUR
 • večera u tradicionalnom restoranu uz ples trbušnih plesačica te folklorni program (uključena 2 pića): 40 EUR
 • trošak javnog prijevoza

Napomene

Napomene:
Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu (U CIJENI), osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Otplata paket-aranžmana: 
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 30% ukupne cijene paket-aranžmana najkasnije do sklapanja ugovora (pri rezervaciji), a cjelokupni iznos do 14 dana prije polaska.
Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada ili 
 • bankovnom doznakom.

Napomene:
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 21 dan prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 15
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja vrijedi 6 mjeseci od ulaska u Tursku i važeću COVID EU potvrdu
 • Kod rezervacije obavezno treba dati podatke za avio kartu – datum rođenja, broj putovnice i rok važenja putovnice
 • 72h prije puta potrebno je ispuniti formular Ministarstva zdravstva Turske na https://register.health.gov.tr/
 • Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
 • Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja).
 • U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Panturist d.d. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava. 
 • U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Panturist d.d., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja 
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
  Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a: Turska i Srbija
Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti usluga putovanja Panturist d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja  
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 19.-22.02.2022.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.790 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd u ekonomskoj klasi (uključen 1 kom predane prtljage do 23 kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg)
 • smještaj u hotelu 4* u Istanbulu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • transfer autobusom iz Osijeka do ZL Nikola Tesla Beograd i natrag
 • transfer autobusom od ZL Istanbul do hotela i natrag
 • putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti i troškove organizacije programa
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.