Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

Istanbul avionom

Podnaslov:
transfer iz Osijeka / let iz Beograda
Datum polaska:
06.-09.10.

Program

1. dan, OSIJEK, BEOGRAD ZL, ISTANBUL, 06.10.2022., četvrtak
Polazak autobusom iz Osijeka, autobusni kolodvor, peron 15 u 3:00h. Vožnja u smjeru Beograda i zračne luke Nikola Tesla, gdje je potrebno stići cca 3 sata prije leta. Check-in. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1082 (Turkish Airlines) u 9:15 sati. Po dolasku u Istanbul u 12:05 sati prema lokalnom vremenu, organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel 4*. Nakon kratkog odmora odlazak javnim prijevozom do Taksima. Šetnja ulicom Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, centra noćnog života do Galata mosta. Tijekom šetnje Vaš pratitelj će Vam dati korisne informacije – gdje promijeniti novac u turske lire, kako se koristiti javnim prijevozom, kako se orijentirati u odnosu na lokalitete, restorane, pješačku zonu... Dobit ćete glavne smjernice kako se po gradu možete bez problema snaći i uživati u ovom putovanju. Prelazak mosta i povratak javnim prijevozom u hotel. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL, 07.10.2022., petak  (fakultativno: SULTANAHMET, VEČERA UZ FOLKLORNI PROGRAM)
Doručak. Sastanak sa lokalnim vodičem te razgled starog povijesnog dijela grada Sultanahmet (uz doplatu). Obilazak započinjemo razgledom Hipodroma, memorijalnog trga iz Rimskog perioda, s impozantnim Teodozijevim obeliskom, Serpentine, Fontana Wilhelma II, Plava Džamija (zbog renovacije razgled izvana), po mnogima najljepša džamija u gradu iz 17. stoljeća sa 6 prekrasnih minareta koju je izgradio Mehmed Aga, Aja Sofija – izvorno izgrađena kao najveća crkva Bizantskog carstva u doba cara Justinijana, koja je naknadno pretvorena u džamiju, pa u muzej, a danas je ponovo džamija. Slijedi obilazak čuvene sultanske palače Topkapi, sjedišta Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas zdanje pod zaštitom Unesco-a. Odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećem bazaru na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na folklornu večeru u jedan od nacionalnih restorana koji uključuje bogat scenski program, trbušne plesačice, tradicionalne folklorne plesove i običaje te tradicionalnu večera. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL, 08.10.2022., subota  (fakultativno: KRSTARENJE BOSPOROM I AZIJSKA STRANA)
Doručak. Odlazak javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II te na koncu i  samog arhitekta Sinana. Nakon razgleda spustit ćemo se do Egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva koju upravo i zbog toga nazivaju bazarom začina. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula ili predlažemo krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca (uz doplatu). Plovidbu završavamo na azijskoj strani grada u gradskoj četvrti Kadıköy, omiljenoj među lokalnim stanovništvom. Po dolasku orijentacijska šetnja i upoznavanje sa spletom uličica prošaranih dućanima, kafićima i restoranima. Slijedi slobodno vrijeme za vlastito istraživanje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL, BEOGRAD ZL, OSIJEK, 09.10.2022., nedjelja
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera. Organizirani transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1079 za Beograd u 14:00 sati. Očekivani dolazak u Beograd u 14:40 sati prema lokalnom vremenu. Transfer do Osijeka autobusom. Predviđeni dolazak u Osijek u kasnim poslijepodnevnim satima.


Fotografije: Canva
Naslov ispod slike:
uključene avio pristojbe, transferi, smještaj u hotelu 4*

Cijena

Cijena (opširnije):
*First minute cijena aranžmana po osobi: 3.690 kn / 489,75 Eur
* First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Redovna cijena aranžmana po osobi: 3.890 kn / 516,29 Eur

Transfer autobusom iz Osijeka / direktan let Turkish Airlinesa iz Beograda
U cijenu uključene avio pristojbe

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Cijena paket-aranžmana ne uključuje – plaćanje u agenciji:
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 585 kn / 77,65 Eur po osobi (na upit)
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – na upit

Cijena paket-aranžmana ne uključuje – plaćanje na licu mjesta, min. 15 zainteresiranih:
 • izlet pješice Sultan Ahmet s lokalnim vodičem i ulaznicom za Topkapi muzej: 40 Eur
 • krstarenje Bosporom i azijska strana: 35 Eur
 • večera u tradicionalnom restoranu/brodu uz ples trbušnih plesačica te folklorni program i neograničeno alkoholnih pića: 50 Eur
 • troškovi javnog prijevoza i osobnih narudžbi

Napomene

Napomene:
Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Otplata paket-aranžmana: 
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 700 kn / 92,91 Eur ukupne cijene pri rezervaciji, a cjelokupni iznos do 21 dan prije polaska. 
Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada ili 
 • bankovnom doznakom.

Napomene:
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 21 dan prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 20
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
 • Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja).
 • U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Ora tours d.o.o. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava.
 • U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Ora tours d.o.o. https://oratours.hr/opci-uvjeti/
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
 • COVID-19 uvjeti: Državljani RH mogu bez ograničenja ući u Tursku.
 • Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a:
 • Turska: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/turska,140.html
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 06.-09.10.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 3.690 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd u ekonomskoj klasi (uključen 1 kom predane prtljage do 23 kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg)
 • zrakoplovne pristojbe (1.095 kn/146 EUR)
 • smještaj u hotelu 4* u Istanbulu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • transfer autobusom iz Osijeka do ZL Nikola Tesla Beograd i natrag
 • transfer autobusom od ZL Istanbul do hotela i natrag
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti i troškove organizacije programa
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.