Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

 Milano-Lago Maggiore-Lugano

Datum polaska:
1.- 3.5.

Program

 1.5.-3. 5. 2020. Milano  - Lago Maggiore – posjet muzeju švicarske čokolade - Lugano 


1. dan:      KRK/RIJEKA - MILANO 
Polazak autobusom iz Krka u 5.00 sati, a iz Rijeke u 06,00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i dalje kroz Italiju uz usputna zaustavljanja do Milana. Po dolasku u Milano odlazimo u centar grada te ćemo u oratnji voditelja putovanja posjetiti najvažnije znamenitosti grada. Krećemo od Duoma- milanske katedrale, jedne od najljepših gotičkih katedrala na svijetu. Izgrađena je od bijelog mramora, a njezina čipkasta vanjština ostavlja nezaboravan dojam. Moći ćete vidjet Vittorio Emanuele, galeriju sa skupim restoranima i trgovinama, milansku opernu kuću Scala. Jedan od simbola Milana je svakako Dvorac obitelji Sforza, utvrda, koji se počeo graditi 1358. godine, a završen je deset godina kasnije.  
Sagradila ga je jedna od najpoznatijih talijanskih obitelji koja je učinila Milano jednim od sjedišta talijanske renesanse. Nekada službena rezidencija milanskih vojvoda, danas je muzej i galerija. Ova građevina u Milanu jedna je od najvećih tvrđava u Europi, sa čak 12 bastiona i velikim lijepo uređenim parkom. Slobodno vrijeme za šetnju gradom, ručak ili shopping. Odlazak u hotel. Noćenje. 

2. dan:      IZLET ŠVICARSKA, Muzej švicarske čokolade & Lugano 
Doručak. Slijedi vožnja prema švicarskoj granici te švicarskom kantonu Ticino.  Odlazimo do mjesta Caslano u kojem ćemo posjetiti muzej švicarske čokolade. Ovo je pravi raj za slatkooljupce. Mogućnost kupnje orginalnih čokolada u tvorničkom dućanu. 
 Slijedi vožnja prema gradu Luganu. Gradić poznat kao švicarski Monte Carlo, na obali jezera LAGO DI LUGANO, odiše istinskim duhom Švicarske. Moći ćete vidjeti renesansnu katedralu Svetog Lovre odakle možete fotografirati nezaboravnu panoramu grada, planinskih vrhova i kristalnog jezera. Obići ćemo i Trg Riforma, gradsku vijećnicu i znamenite velike šahovske ploče. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju ovim prekrasnim gradom. 
Preporučamo odlazak žičarom na Monte Bre iznad Lugana, na 933 m2 nadmorske visine, sa 
kojeg se pruža prekrasan pogled na jezero Lugano i na Alpe koji će vam ostati dugo u sjećanju. 
Slijedi povratak u Milano. Povratak u hotel i slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje. 

 3. dan:     MILANO - STRESA 
Doručak. Odlazak u Stresu.  
Stresa je gradić poznat po vilama izuzetne arhitekture i vegetacije. Grad se ponosi brojnim posjetiteljima i piscima koji su svojim perom širili njegovu slavu. Jedan od njih je i Ernest Hemigway koji je ovdje pronašao dio svoje inspiracije za roman „Zbogom oružje“.   
Izlet brodom (uz doplatu) po jezeru s posjetom prekrasnim, a ne tako poznatim Boromejskim otocima Bella i Dei Pescatori. Isolla Bella je otok  sa palačom iz 1632. godine. Vrtovi se stepenasto spuštaju 37 metara i imaju čak 10 terasa. Otok Dei Pescatori  ima 33 stanovnika i jedini je otok od Boromejskih otoka koji je naseljen tijekom cijele godine. Tipično ribarsko selo sa suvenirnicama i restoranima.  
 Povratak na obalu Strese, slobodno vrijeme za šetnju Stresom te polazak za Hrvatsku. Dolazak u Rijeku i Krk očekuje se u kasnim večernjim satima. 

Cijena aranžmana po osobi:        
Polazak iz Rijeke:  1.095,00 kn 
Polazak iz Krka: 1.125,00 kn 

 Program je baziran na bazi 40 plativih aranžmana. U slučaju manjeg broja prijavljenih organizator ima pravo izmjene cijene ili otkaza putovanja 

    Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata 
    Završno pismo vam dostavljamo e- mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje  
    Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta, 
    Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa 
    Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Sastavni dio programa su “Opći uvjeti usluga putovanja” Autotransa D.D.

Cijena

Cijena (opširnije):
1095 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda 
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), 
 • metro 1,50 eur po osobi jedan smjer, 
 • žičara u Luganu za planinu Monte Bre, povratna karta 25 CHF (grupna cijena) -  plaća se na licu mjesta  
 • doplata za jednokrevetnu sobu 355,00 kn  
 • boravišna pristojba 1,5 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata u hotelu 3*, 
 • ulaznicu za Katedralu u Milanu- Duomo 3 eur po osobi 
 • vožnja brodom na Boromejske otoke 9 eur po osobi 
 • ulaznicu za posjet palači na otoku Isola Bella: 16 eur po osobi (djeca do 6 god. – besplatno, a

Napomene

Napomene:
Napomene:
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.

UVJETI I NAČIN PLAĆANJA: 

Prilikom prijave potrebno uplatiti 30% cijene aranžmana, a razliku najkasnije do 21 dan prije polaska  
kreditnim i debitnim karticama:  Visa, Diners, Erste Maestro plus, Mastercard i Maestro Zagrebačke banke, Maestro i Mastercard  Raiffeissen banke te Maestro i Visa Inspire Privredne banke Zagreb na 6 rata bez kamata i naknada.


Moguće je plaćati i kombinacijom gotovine i kreditnih kartica

 Izračun je rađen na osnovi 40 putnika. Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 40

Sastavni dio programa su “Opći uvjeti usluga putovanja” Autotransa D.D.
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 5 dana
 • Datum polaska: 1.- 3.5.
Polazak
 • s Kvarnera
Cijena
 • Cijena od: 1.095 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:

 

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu, 
 • smještaj u Milanu u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na bazi 2 noćenja s doručkom, 
 • razgledi prema programu, 
 • ulaznicu za posjet muzeju čokolade 
 • voditelja putovanja, 
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja 
 
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.