Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

Jordan

Podnaslov:
Proljetni praznici u Jordanu
Datum polaska:
27.05.-01.06.2022.

Program

1. dan ZAGREB – ISTANBUL -AMMAN 

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 18:15 kod šaltera informacija na odlaznom terminalu, podjela putne dokumentacije te prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul u 20:15 sati. Slijetanje u Istanbul u 23:30 sati.

2. dan AMMAN – JERASH – AMMAN 

Nastavak leta na liniji Turkish Airlinesa za Amman u 02:05 sati. Slijetanje u Amman u 04:20 sati ujutro po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela 4* u Ammanu. Smještaj u hotel. Noćenje. Kasniji doručak te odlazak u razgled grada. Amman je glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 milijuna stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svijetu, a često mu daju i naziv „Novi Beirut“ . Razgled grada: Citadela s Herkulovim hramom s koje se pruža prekrasan pogled na grad, rimski teatar koji se nalazi u podnožju Citadele i Abdulahova džamija, novi dio grada, arheološki muzej. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Poslijepodne odlazak do obližnjeg grčko – rimskg grada Jerash, koji je neprekidno naseljen već 6500 godina. Stari rimski grad bio je sakriven pustinjskim pijeskom do prije 70-ak godina. Nakon otkopavanja danas je jedan od najbolje očuvanim gradova iz doba antike sa Hadrijanovim trijumfalnim lukom, hipodromom, katedralom te 600 m dugačkom ulicom stupova. Povratak u Amman u večernjim satima. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan AMMAN- BETHANY – MRTVO MORE – MADABA -PLANINA NEBO – PETRA 

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Bethany – bilblijskom mjeastu na rijeci Jordan. Mjesto Isusovog krštenja nikad neće biti točno otkriveno, ali postoje neke indicije i par mogućih lokacija gdje je Isus kršten. Po mnogima, najvjerojatnije mjesto Isusovog krštenja je na istočnoj obali Jordana, tzv. Bethany beyond Jordan - Al Maghtas. Arheološka istraživanja tamo su sponzorirana od strane UNESCO-a, glavni razlog hodočašća kršćana na rijeku Jordan leži u Novom zavjetu. Prema Bibliji, u vodama Jordana, Krist je kršten od strane Ivana Krstitelja, nakon čega se otvorilo nebo i Duh Sveti se spustio na zemlju u obliku goluba. Nastavak vožnje do obala Mrtvog mora. Mrtvo more je najneobičnije more na svijetu, jezero koje godinama privlači tisuće turista iz cijelog svijeta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416 m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu točku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svijetu, oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i oceana. Upravo zbog saliniteta, svi posjetioci uživaju plutajući po površini, jer je ovdje nemoguće potonuti! Ukoliko vremenski uvjeti to dopuste, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom koje je pozato po ljekovitim i kozmetičkim svojstvima. Nastavak vožnje prema biblijskom gradu Madaba, znanoj i kao „grad mozaika“ te grad poznat po pravoslavnoj crkvi Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu za koju je prema predaji, Bog Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu i odatle će vidjeti Obećanu Zemlju. Prema vjerovanju, ovdje je  Mojsije i sahranjen, a o značaju ovog mjesta govori i posjet pape Ivana Drugog.  Za vedro vrijeme s planine Nebo pruža se prekrasan pogled na Mrtvo more, dolinu rijeke Jordan te Jeruzalem. Nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan PETRA – AQABA

Doručak. Odlazak na razgled fascinantne Petre, jednog od 7 novih čuda svijeta, grada Nabatejaca uklesanog u stijenama prije više od 2000 godina na raskrižju puteva svile i začina između Kine i Indije s Egiptom, Grčkom i Rimom. Petru zovu i grad u kamenu, koji je poznat i kao “Ružičasti grad” zahvaljujući boji pijeska u koji je uklesan. Do početka sika jahat ćete na konjima. Pješice ćete proći kroz sik do Riznice koja je proslavljena u filmu Indiana Jones i posljednji križari, vidjet ćete grobnice u stijenama i rimsko kazalište. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrijednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, danas je na listi UNESCO kulturne baštine i privlači putnike iz svih dijelova svijeta. U popodnevnim satima odlazak do Aqabe, jedinog jordanskog grada na obali Crvenog mora. Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan WADI RUM PUSTINJA – JEEP SAFARI KROZ PUSTINJU – VEČERA SA BEDUINIMA U PUSTINJI 

Dotučak. Slobodno prijepodne u Aqabi. Slobodno vrijeme za obilazak prekrasne džamije te slobodno vrijeme za shopping začina i kozmetike na poznatoj tržnici. Predviđeno je i vrijeme za kupanje u predivnom Crvenom moru ( ovisno o vremenskim prilikama). Odjava iz hotela te slijedi odlazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Često je zbog pejzaža zovu i “Dolinom Mjeseca”. Slijedi cca 2 sata nezaboravni pustinjski jeep safari (UKLJUČENO U CIJENU) uz mogućnost jahanja deva (uz doplatu). Navečer imamo zajedničku večeru u beduinskom šatoru u samoj pustinji Wadi Rum uz tradicionalne spacijalitete te ispijanje čaja uz pogled na zvjezdano pustinjsko nebo. Transfer prema zračnoj luci u Aqabi.

6. dan AQABA – ISTANBUL-ZAGREB 

Polijetanje zrakoplova na liniji Turkish Airlinesa za Istanbul u 01:40h sati. Slijetanje u Istanbul u 04:20 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta na Turkish Airlinesu za Zagreb u 07:00 sati. Slijetanje u Zagreb u 08:05 po lokalnom vremenu.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom Turkish Airlinesa na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman te Aqaba- Istanbul – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • Smještaj u hotelu 4* u Ammanu na osnobi 1 noćenja sa doručkom i 1 polupansiona ( doručak + večera )
 • Smještaj u hotelu 4* u Petri na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
 • Smještaj u Aqabi u hotelu 4* na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
 • Večera sa beduinima u pustinji Wadi Rum
 • Svi razgledi s visokokvalitetnim turističkim autobusom prema programu ( u autobusu wi fi, klima, 1 bočica vode po osobi i danu )
 • Sve ulaznice prema programu
 • Jahanje konja u Petri ( prema njihovim običajima, svaki putnik treba dati napojnicu cca 5 USD )
 • Jeep safari u pustinji Wadi Rum
 • Pratnja lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Jordanska viza
 • Organizaciju putovanja i jamčevina

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 2.290 kn ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1390 kn
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

 

 

 

DOPLATE I POPUSTI:

Obavezne doplate:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 2.290 kn ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • izlazna taxa u Jordanu 15 USD
 • Osnovne napojnice cca 40 dolara (uobičajene i očekivane  napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – koje voditelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta )

Fakultativne  doplate:

 • Jahanje deva u pustinji Wadi Rum, cca 30 min – 25 USD
 • Krstarenje Crvenim morem sa brodom sa staklenim dnom cca 1 sat – 20 USD

INFORMACIJE:

COVID INFORMACIJE:

Od 1.3.2022. za ulazak u Jordan više nije potrebno PCR testiranje ni prije dolaska ni po dolasku u Jordan!
Dovoljno je samo registrirati se za ulazak u zemlju na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo 

Odgovorni organizator: Mondo travel

Dodatne informacije
 • Datum polaska: 27.05.-01.06.2022.
Polazak
 • iz Zagreba
Cijena
 • Cijena od: 4.790 kn
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.