Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Krakow

Podnaslov:
autobusom iz Osijeka
Datum polaska:
27.-30.05.

Program

1. dan, 27.05.2022., petak: OSIJEK , noćna vožnja
Polazak iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 21:30 sati. Vožnja autobusom kroz Mađarsku i središnju Slovačku ka Poljskoj uz usputne odmore.

2. dan, 28.05.2022., subota: KRAKOW
U prijepodnevnim satima dolazak u Krakow,  grada koji je do 17. stoljeća bio glavni grad Poljske a naziva se još i „četvrti Rim“. Razgled znamenitosti u pratnji vodiča: Trg Glavne tržnice (jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi), utvrda Barbican, toranj i crkva Sv. Djevice Marije (poznata po svom oltaru i zvuku trube svakog sata), Palača Krzystofory (danas povijesni muzej sa stalnim postavom), crkva Svete Ane (poznata po grobu Janu Kantyu koji se smatra jednim od najljepših baroknih grobova u svijetu), Jagelonsko sveučilište, Florijanska vrata, Dvorac Wawel s utvrdama, Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava (središnje svetište u Poljskoj). Odlazak u hotel u poslijepodnevnim satima. Smještaj u sobe. Nakon odmora pješice odlazimo do središta grada i poznatog glavnog trga Rynek Główny s popularnim katakombama koje su danas većinom pretvorene u restorane, pivnice i kavane. Noćenje.

3. dan, 29.05.2022. nedjelja: KRAKOW, RUDNIK SOLI WIELICZKA
Nakon doručka fakultativno predlažemo poludnevni izlet autobusom u rudnik soli WIELICZKA (uz doplatu). Skriven ispod grada, rudnik datira još iz srednjeg vijeka, a prostire se na 9 razina i doseže dubinu od 327 metara. Podzemlje Wieliczke sastoji se od gotovo 300 kilometara tunela i oko 3000 prostorija. Za putnike koji ostaju u Krakowu, slobodno vrijeme za shopping, samostalno istraživanje grada, šetnju uz Vislu ili pak uživanje na trgu Rynek Główny, najvećem gradskom trgu u Europi, površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st. sa čuvenom gotičkom Bazilikom Djevice Marije. Poslijepodne nastavak obilaska Krakowa uz posjet židovske četvrti Kazimierz. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 30.05.2022., ponedjeljak: KRAKOW, AUSCHWITZ, WADOWICE, OSIJEK
Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Auschwitzu te posjet muzeju (uz doplatu) posvećenom najvećem koncentracijskom logoru za vrijeme drugog svjetskog rata. Nastavak vožnje ka rodnom mjestu pape Ivana Pavla II, Wadowicama. Obilazak centra grada i župne crkve te kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta ka Hrvatskoj, vožnja kroz Slovačku uz usputne odmore uz dolazak u Osijek u vrlo kasnim noćnim satima.
Naslov ispod slike:
Rudnik soli Wieliczka, Auschwitz i Wadowice

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena aranžmana po osobi: 995 kn
Autobusom iz Osijeka, iz ostalih gradova na upit

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • doplata za jednokrevetnu sobu 230 kn po osobi 
 • osiguranje od otkaza putovanja 2,5% ugovorene vrijednosti (moguće zaključiti samo pri rezervaciji)
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu 70 kn 
 • izlet (prijevoz i ulaznice) u radnik soli Wieliczka uz stručno vodstvo 220 kn (potrebno min. 20 osoba, prijava pri rezervaciji)
 • posjet muzeju Auschwitz uz stručno vodstvo 190 kn (potrebno min. 20 osoba)

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana:
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 30% ukupne cijene pri rezervaciji, a cjelokupni iznos do 14 dana prije polaska. Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili 
 • kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada ili bankovnom doznakom.

Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 35.
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu i digitalnu COVID EU potvrdu.
 • Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja).
 • U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Panturist d.d. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava. 
 • U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Panturist d.d., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja 
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a:
 • Poljska: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/poljska,106.html 
 • Slovačka: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/slovacka,119.html 
 • Putnici su 48 sati prije ulasku u Slovačku dužni popuniti online obrazac korona.gov.sk/en/ehranica
 • Mađarska http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/madarska,81.html 

Sastavni dio ovog programa su  Opći uvjeti usluga putovanja Panturist d.d. dostupni na https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 27.-30.05.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 995 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom  
 • smještaj u hotelu 3* u Krakowu na bazi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi 
 • razgled Krakowa i Wadowica u pratnji vodiča (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju)
 • voditelja putovanja (vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku)
 • troškove organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.