Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Krakow

Datum polaska:
30.4. - 3.5.2020.

Program

1. dan, 30. 4. 2020., četvrtak: OSIJEK
Polazak iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 21:30 sati (iz ostalih gradova na upit). Vožnja autobusom kroz Mađarsku i središnju Slovačku ka Poljskoj uz usputne odmore.

2. dan, 1. 5. 2020., petak:  KRAKOW
U prijepodnevnim satima dolazak u Krakow,  grada koji je do 17. stoljeća bio glavni grad Poljske a naziva se još i „četvrti Rim“. Razgled znamenitosti u pratnji vodiča: TRG GLAVNE TRŽNICE – jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi, UTVRDA BARBICAN, TORANJ I CRKVA SV. DJEVICE MARIJE – poznata po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, PALAČA KRZYSTOFORY – danas povijesni muzej sa stalnim postavom, CRKVA SVETE ANE – poznata po grobu Janu Kantyu koji se smatra jednim od najljepših baroknih grobova u svijetu, JAGELONSKO SVEUČILIŠTE, FLORIJANSKA VRATA, DVORAC WAWEL S UTVRDAMA, KATEDRALA SV. STANISLAVA I VACLAVA – središnje svetište u Poljskoj. Odlazak u hotel u poslijepodnevnim satima. Smještaj u sobe. Večera u hotelu.  Noćenje.

3. dan, 2. 5. 2020., subota: KRAKOW - fakultativni izleti Auschwitz
Nakon doručka posjet staroj židovskoj četvrti KAZIMIERZ: Stara sinagoga - sinagoga Remuh - staro židovsko groblje. Nekad važna židovska zajednica bila je nositelj gospodarskog razvoja Krakova, a podsjetnik na nju su danas brojne galerije, suvenirnice i kosher restorani upravo u Kazimierzu. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe, posjet muzejima i kupovinu.
Poslijepodne predlažemo izlet do OSWIENCIMA i najvećeg koncentracijskog logora nacističke Njemačke,  AUSCHWITZA (uz doplatu). Obilazak muzeja i spomen područja na mjestu nekadašnjeg koncentracijskog logora, a posjetitelji mogu vidjeti originalne barake u kojima su zatočenici živjeli u neljudskim uvjetima. Povratak u Krakow. Večera u hotelu. Noćenje.
Za putnike koji ne idu na fakultativni izlet i ostaju u Krakowu imaju slobodno vrijeme za uživanje na živopisnom trgu Rynek Główny s mnogobrojnim restoranima i pivnicama. Svakako probajte tipične poljske specijalitete, votku i poljsko pivo.

4. dan, 3. 5. 2020., nedjelja: KRAKOW,   WIELIZCKA (fakultativno rudnik soli), OSIJEK 

Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja poludnevni izlet u rudnik soli WIELICZKA. Skriven ispod grada, rudnik datira još iz srednjeg vijeka, a prostire se na 9 razina i doseže dubinu od 327 metara. Podzemlje Wieliczke sastoji se od gotovo 300 kilometara tunela i oko 3000 prostorija. Nastavak puta ka Hrvatskoj uz dolazak u vrlo kasnim noćnim satima. 

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena aranžmana po osobi: 1.090 kn
 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
U CIJENU NIJE UKLJUČENO (neobavezno, doplate u agenciji prilikom rezervacije):
 • putno zdravstveno osiguranje 50 kn,
 • osiguranje od otkaza putovanja 50 kn;
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu 280 kn,
 • doplata za izlet u rudnik soli Wieliczka (uključen prijevoz, ulaznica i vodič u rudniku, minimum 20 prijavljenih osoba) 200 kn,
 • doplata za izlet u Auschwitz (najmanje 20 prijavljenih) 150 kn.
FAKULTATIVNE DOPLATE (neobavezno, doplate na licu mjesta, min. 20 prijavljenih):
 • bazilika sv. Marije 10 PLN  (informativna cijena, može biti podložna promjeni)
 • dvorac Wawel 20 PLN, tvornica Oskara Schindlera 24 PLN (informativna cijena, može biti podložna promjeni)
Cijena ne uključuje dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.).

Napomene

Napomene:
OTPLATA ARANŽMANA: gotovinom, karticama jednokratno, uplatom na ŽR ili Internet bankarstvom (prilikom rezervacije je potrebna min. akontacija 30%, ostatak 14 dana prije puta), obročno do 6 rata Diners, ZABA Maestro/Master, American i PBZ Maestro/Visa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Za ostale uvjete vrijede OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA koji su sastavni dio programa za turističke aranžmane. Izračun je rađen na osnovi 40 putnika. Agencija  može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 40.

Foto by Roman_Polyanyk from Pixabay
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 30.4. - 3.5.2020.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.090 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz visoko-turističkim autobusom prema programu
 • 2 polupansiona u hotelu PERLA*** u Krakowu (smještaj u dvokrevetnim sobama) https://www.hotelperla.com.pl/
 • razgled Krakowa u pratnji vodiča
 • usluge i troškove voditelja putovanja
 • jamčevinu, osiguranje od odgovornosti, troškove
 • organizacije i pripreme putovanja
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.