Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

Makedonija, Skopje & Ohrid

Podnaslov:
autobusom iz Osijeka
Datum polaska:
22.-25.06.

Program

1. dan: OSIJEK – VINKOVCI – VUKOVAR - SKOPJE
Polazak iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 00:30h, iz Vinkovaca (ugibalište u centru grada, „pekara Cibalia“) u 01:20h, iz Vukovara (plato ispred autobusnog kolodvora) u 1:45h. Vožnja preko Tovarnika u smjeru Beograda i Niša. Do Makedonije. Dolazak u SKOPJE u popodnevnim satima. Po dolasku u Skopje prolazimo pokraj nekih od znamenitosti: Hotel Continental – Zgrada Radiotelevizije Makedonije, nakon čega prolazimo pokraj starog otomanskog djela grada – Sveučilište Ćirila i metoda – Murat Pašina Džamija – Bit Pazar – Sahat Kula – Stara Skopska katedrala. Slijedi smještaj u hotel i kraći odmor (cca 1h). Nakon odmora odlazimo u razgled Skopja pješice u pratnji vodiča. Šetnju započinjemo kod Starog željezničkog kolodvora, odakle odlazimo u razgled centra grada smještenog na rijeci Vardar: Bulevar Makedonija, Feudalni toranj,  Memorijalni centar Majke Terezije, gdje se nalazi i njena bista te u blizini i njezina rodna kuća, centralni gradski trg sa spomenikom ratniku na konju (Neslužbeni spomenik Aleksandru Makedonskom), stari kameni Most iz 6. stoljeća (Dušanov most),  Spomenik Filipu Makedonskom, Daut Pašin hamam iz 15. stoljeća, Crkva Svetog Spasa koja se djelomično nalazi pod zemljom, Gradska tvrđava Kale koja dominira nad Vardarom, a odakle koje se pruža prekrasan pogled na Skopje, s jedne strane na novi stadion “Filip II Arena” a s druge strane na centralni dio Skopja, džamija Mustafa paše te potom ponovo dolazimo do starog dijela grada, tzv. Stara Čaršija. Po želji povratak u hotel ili slobodno vrijeme u Skopju. Navečer moguća fakultativna makedonska večera u jednom od lokalnih restorana. Noćenje.
2. dan: SKOPJE – OHRID
Doručak i odjava iz hotela. Polazak u smjeru Ohrida, bisera Makedonije i jednog od najstarijih europskih naselja pod UNESCO-vom zaštitom. Po dolasku, razgled Ohrida u pratnji vodiča:  Crkva sv. Sofije, Crkva sv. Bogorodice Perivlepta, Antički amfiteatar, Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero, Crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. U Ohridu se također nalaze mnogobrojne radnje s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima. Smještaj u hotel. Kasno poslijepodne provedite u prelijepoj panoramskoj plovidbi brodom po Ohridskom jezeru (uz doplatu) ili pak u šetnji uz jezero i vlastitom istraživanju ovog šarmantnog gradića. Noćenje.
3. dan: OHRID – fakultativni izlet Sveti Naum, Biljanini izvori, Struge i Vevčani
Doručak. Slobodno vrijeme u Ohridu za osobne programe ili odlazak na fakultativne izlete. Predlažemo izlet brodom do sv. Nauma (uz doplatu), uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica. Danas se ovdje nalazi muzej koji prikazuje način života ljudi iz 12. stoljeća prije nove ere. Nastavljamo prema Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru. Po iskrcaju, slijedi obilazak manastirske crkve (ulaznica uz doplatu) posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu. Povratak u Ohrid. Navečer svakako predlažemo fakultativni izlet do obližnjih Biljaninih izvora (kraći razgled uz brojne legende vezane uz izvor) te izlet u selo Struge i etno sela Vevčani, uz fakultativnu večeru u tradicionalnom makedonskom restoranu. Povratak u Ohrid. Noćenje.
4. dan: OHRID – DEBAR – VUKOVAR – VINKOVCI –  OSIJEK
Nakon doručka, odjava iz hotela. Vožnja do DEBRA, uz posjet preko 1000 godina starom manastiru Sv. Jovana Bigorsko, posvećenom Ivanu Krstitelju. Manastir je izoliran i okružen prekrasnom prirodom te je jedno od najljepših turističkih lokacija Makedonije. Nakon razgleda nastavak vožnje pored Skopja i Beograda za Vukovar, Vinkovce i Osijek, uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Osijek predviđen je u kasnim noćnim satima.
Naslov ispod slike:
Skopje i Ohrid

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena aranžmana po osobi: 1.390 kn
Autobusom iz Osijeka, Vinkovaca i Vukovara. Ostali gradovi na upit

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • obvezna pristojba (plaćanje na licu mjesta): boravišna pristojba 1,5-2 Eur po osobi i noćenju
 • doplata za jednokrevetnu sobu 400 kn po osobi
 • zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu 80 kn po osobi
 • osiguranje od otkaza putovanja 2,5% ugovorne vrijednosti (moguće zaključiti samo pri rezervaciji)
 • ulaznice i fakultativni izleti koji nisu uključeni u cijenu (plaćanje na licu mjesta): Makedonska večera sa živom glazbom u restoranu u Skoplju, meni 3 slijeda, 1 piće-domaće uključeno: 15 eur; izlet brodom Ohrid-Sveti Naum–Ohrid (redovna linija): 15 eur (dodatno ulaznice Sv.Naum i Muzej na vodi: 5 eur); večera u restoranu Biljanini izvori, živa glazba, meni 3 slijeda: 15 eur; panoramska vožnja brodom po jezeru 1h: 3 eur.
 • Cijena ulaznica: Crkva Sveti Naum: 2 eur; Muzej na vodi (Uvala kostiju): 3 eur; Crkva Sveta Sofija, Ohrid: 2 eur; Arheoloski lokalitet I crkva Sveti Pantelejmon I Kliment-Plaosnik, Ohrid: 2 eur; Samuilova tvrdjava: 2 eur; Crkva Sveti Spas, Skoplje = 3 eur; Spomen kuca Majke Tereze, Skoplje – Slobodan ulaz.

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana: Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 30% ukupne cijene pri rezervaciji, a cjelokupni iznos do  14 dana prije polaska.  Uplate je moguće izvršiti:
 •  u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada
 •  bankovnom doznakom

Napomene:
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 35
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu i COVID EU potvrdu. 
 • Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja).
 • U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Panturist d.d. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava.
 • U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Panturist d.d., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a
Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA PANTURIST d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 22.-25.06.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.390 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom 
 • smještaj u hotelu 4* u Skopju na bazi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • smještaj u hotelu 4* u Ohridu na bazi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • razgled Skopja i Ohrida u pratnji vodiča
 • voditelja putovanja
 • troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.