Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Milano i talijanska jezera

Datum polaska:
19.-22.6.2020.

Program

1. dan, 19. 6.:  OSIJEK
Polazak autobusa iz Osijeka, autobusni kolodvor (peron 15) u  22:00 sati, iz Đakova, autobusni kolodvor u 22:40 sati, iz Slavonskog Broda u 00:30 (autobusni kolodvor)


2. dan, 20. 6.: MILANO
Polazak iz Rijeke (autobusni kolodvor) u 03:30h. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Milana. Predviđen dolazak oko podneva. Posjet najvećem i najvažnijem gradu sjeverne Italije. Razgled gradskog središta započinje šetnjom od utvrde Castelo Sforzesco i nastavlja se razgledom: katedrala – galerija Vittorio Emanuele II – slavni teatar Scala – četvrt Brera. Slobodno vrijeme u Milanu za shopping, posjete muzejima, razgledavanje izloga trgovina visoke mode, cappuccino ili aperitiv. S krova milanske katedrale i tornja Torre Branca u Parku Sempione, koji su otvoreni za javnost, možete uživati u veličanstvenom pogledu koji se pruža na cijeli grad i Alpe koje se nalaze ispred vas. Preporučujemo da probate neko od tradicionalnih milanskih jela poput „risotto giallo” sa šafranom te Cotolette – tradicionalnog milanskog odreska uz poznato nefiltrirano pivo. U kasnim poslijepodnevnim satima smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan, 21. 6.: LAGO MAGGIORE I BOROMEJSKI OTOCI, VARESE
Doručak. Posjet jezeru Lago Maggiore, drugom najvećem jezeru Italije koje je u svom gornjem dijelu švicarski teritorij. Iznad Arone veliki je kip milanskog biskupa Karla Boromejskog. Posjet gradiću Stresa, otmjenom ljetovalištu bujne vegetacije  s brojnim hotelima-vilama u stilu Belle Epoque iz zlatnog doba plemićkih putovanja. Izlet brodom (uz doplatu) na Boromejske otoke. Posjet  najvećem otoku Isola Madre s poznatom terasom-promenadom, bujnom vegetacijom i vrtovima i paunovima koji šeću usred vrtova. Plovidba do otoka Isola Bella s Boromejskom palačom iz 17.stoljeća i vrtovima talijanskog stila s brojnim kipovima, cvjetnim alejama, stablima naranči i limuna i Teatro Massimo. Na vrhu je otoka Vrt ljubavi. Iskrcaj s broda u Stresi. Vožnja do mjesta Varese. Šetnja ovim pitoresknim mjestom. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 22. 6.: BERGAMO, SIRMIONE, OSIJEK
Doručak i odlazak iz hotela. Vožnja prema Bergamu, jednom od najljepših povijesnih gradova Lombardije. Posjet povijesnom središtu gradića započinje vožnjom uspinjačom do staroga grada (žičara uz nadoplatu). Prošetat ćemo glavnom ulicom Via Colleoni do Basilice Santa Maria Maggiore, katedrale i trga Piazza Vecchia. Nakon vremena za kavu i šetnju povratak uspinjačom do autobusa. Nastavak vožnje prema jezeru Lago di Garda uz kraće zaustavljanje putem. Jezero Garda najveće je talijansko jezero površine veće od 350 kvadratnih kilometara. Južna je obala pitoma i ravna i tu su sva veća naselja, dok je sjeverni dio jezera planinski.To je područje blage klime, bujne vegetacije, nasada limuna kao i najsjevernija zona uzgoja maslina u Europi. Posjet slikovitom gradiću Sirmione koji se nalazi na obali jezera, mjestu na kojem je i slavni rimski pjesnik Katul imao svoju vilu. Šetnja do utvrde Scaligherija i uskim uličicama starog grada. Mjesto je danas poznato i po brojnim slastičarnicama gdje ćete imati priliku kušati odličan talijanski sladoled. Nastvak vožnje prema Hrvatskoj uz zaustavljanja putem. Dolazak na Vrata Jadrana/Zagreb/ Slavonski Brod i Osijek u kasnim noćnim satima.

Cijena

Cijena (opširnije):
Redovna cijena aranžmana po osobi: 1.350 kn
FIRST MINUTE cijena aranžmana po osobi (rezervacije do 29.2.2020): 1.190 kn
 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
U CIJENU NIJE UKLJUČENO (neobavezno, doplate u agenciji prilikom rezervacije):
 • jednokrevetna soba 380 kn,
 • zdravstveno osiguranje 50 kn,
 • osiguranje od otkaza 50 kn.
FAKULTATIVNE DOPLATE (neobavezno, doplate na licu mjesta, min. 15 prijavljenih):
 • Ulaznice za   muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • Ulaznice za palače i vrtove na otocima Isola Bella i Isola Madre - 20 € (doplata na licu mjesta, informativna cijena)
 • Uspinjaču u Bergamu 3,50 € (informativna cijena)
 • Izlet na Boromejske otoke brodom – po osobi 13 € (doplata na licu mjesta, informativna cijena)
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (cca 1,60 € po osobi i danu; točna obavijest u završnom pismu)

Napomene

Napomene:
OTPLATA ARANŽMANA: gotovinom, karticama jednokratno, uplatom na ŽR ili Internet bankarstvom (prilikom rezervacije je potrebna min. akontacija 30%, ostatak 7 dana prije puta), obročno do 6 rata Diners, ZABA Maestro/Master, American i PBZ Maestro/Visa.

Za ostale uvjete vrijede OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA koji su sastavni dio programa za turističke aranžmane. Izračun je rađen na osnovi 40 putnika. Agencija  može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 40.

Photo by minree from Pixabay
Dodatne informacije
 • Broj dana: 3 dana
 • Datum polaska: 19.-22.6.2020.
Polazak
 • s Kvarnera
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.190 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 
 • prijevoz autobusom prema programu,
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu B&B Malpensa Lago Maggiore 3* Vergiate (okolica Milana i jezera, https://www.hotel-bb.com/en/hotel/malpensa-lago-maggiore),
 • razglede prema programu,
 • pratitelja na putovanju,
 • troškove organizacije putovanja i jamčevinu. 
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.