Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Moravska tura

Podnaslov:
autobusom iz Osijeka i Belog Manastira
Datum polaska:
28.-30.05.

Program

1. dan: OSIJEK – ŠPILJA PUNKVA - BRNO 
Polazak iz Osijeka (autobusni kolodvor, peron 15) u 1:00 sati, iz Belog Manastira (INA postaja) u 1:45h.
Ugodna noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke u smjeru Brna. Oko 30-tak kilometara sjeverno od Brna posjetit ćemo jednu od najvećih špilja Moravskog krasa, špilju Punkva. U špiljama dugim preko 1,2 km posjetitelji mogu vidjeti stalaktite više od 4 metra, podzemna jezera – voziti se podzemnim jezerom, šetati kroz zadivljujuće hodnike, prelaziti mostove, vidjeti „turske minarete“  i „tursko groblje“... Razgled špilje traje oko 70 minuta, a bitno je ponijeti udobnu obuću i toplu odjeću (stalna temperatura u špilji 7 stupnjeva). Osim špilje s mosta koji je dio velike pješačke staze možete promatrati i duboku jamu Macocha u neposrednoj blizini. Nastavak vožnje do Brna. Smještaj u hotel. Orijentacijska večernja šetnja gradom. Noćenje.

2. dan: BRNO
Doručak. Razgled Brna, glavnog grada Moravske i drugog po veličini češkog grada, u kojem je većina ulica u centru grada pješačka zona: Námesti svobody, Zelný trh, Katedrala svetog Petra i Pavla u srcu starog grada, crkva sv. Jakova, legendarnog zmaja od Brna u starogradskoj vijećnici. Posjet dvorcu Špilberk iz 13. stoljeća, a koji se nalazi na brdu iznad povijesnoga središta Brna. Dvorac je vremenom prerastao u tvrđavu koja je služila kao najutvrđeniji zatvor u Austro-Ugarskoj, a od 1855. godine kao vojna zgrada, a danas muzej (uz doplatu). Predlažemo da posjetite i Kapucinski samostan, u čijem se podrumu nalazi kripta iz 18. stoljeća, s mumificiranim ostacima baruna Franje Trenka, članova kapucinskog reda, njihovih pokrovitelja i istaknutih ličnosti.. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje, posjet nekom od mnogobrojnih muzeja, galerija ili trgovina. Noćenje.

3. dan: BRNO – DVORAC LEDNICE - BRATISLAVA – BELI MANASTIR – OSIJEK 
Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja do neogotičkog dvorca Lednice, jedinstvenog kompleksa kulturne i prirodne baštine pod UNESCO-ovom zaštitom, koji sadrži impozantnu palaču Valtice, prelijepe vrtove u versajskom stilu koji se prostiru na 200 km² i nazivaju „najljepšim vrtom Europe“, ali  i neobične građevine poput: kineske palače, turske banje, rimski obelisci, minareta.. Ulaz u vrtove dvorca je besplatan, a razgled unutrašnjosti građevina se naplaćuje dodatno. Nastavak vožnje ka Bratislavi, slovačkoj prijestolnici. Razgled grada: Bratislavski Hrad koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad i tri države, vrata sv. Mihaela, katedrala sv. Martina, glavni trg s Rolandovom fontanom, stara vijećnica, Narodno kazalište… Kraće slobodno vrijeme i nastavak vožnje prema Osijeku. Dolazak se očekuje se u kasnim noćnim satima.
Naslov ispod slike:
Špilja Punkva, Brno, dvorac Lednice, Bratislava

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena putovanja po osobi: 132 EUR / 994,55 kn

Autobusom iz Osijeka i Belog Manastira

 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 49 EUR / 369,19 kn
 • osiguranje od otkaza putovanja (moguće zaključiti samo pri rezervaciji): 4 EUR / 30,14 kn
 • putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu: 8 EUR / 60,28 kn
 • ulaznice za Punkva špilju (okolica Brna): 17 EUR / 128,09 kn
 • ulaznice za kriptu Kapucinskog samostana u Brnu: 9 EUR / 67,81 kn
 • ulaznice za dvorac Lednice: 15 EUR / 113,02 kn

Cijena je kalkulirana na bazi 35 putnika / Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Napomene

Napomene:
Otplata aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) – uplata akontacije 30% pri potpisu ugovora, a ostatka iznosa najkasnije do 15 dana prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju  (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice 

Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:
 • Agencija može otkazati putovanje i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 35
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a

Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA Panturist d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja
Dodatne informacije
 • Broj dana: 3 dana
 • Datum polaska: 28.-30.05.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: €132,00(994,55 kn)

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu 
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu Voro 4* u Brnu (dvokrevetne i trokrevetne sobe) https://www.orea.cz/hotel-voro
 • boravišnu pristojbu u hotelu
 • razgled Brna i Bratislave u pratnji vodiča
 • voditelja putovanja tijekom cijelog putovanja
 • troškove organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje
  .
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.