Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

NEW YORK

Podnaslov:
Zrakoplovom iz Zagreba
Datum polaska:
21.11.-27.11.2022.

Program

1. dan – Ponedjeljak -   ZAGREB – ISTANBUL – NEW YORK
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 6:30 sati. Let zrakoplovom kompanije Turkish Airlines preko Istanbula. Dolazak u Zračnu luku JFK New York u 13:25 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih i graničnih formalnosti, transfer autobusom do hotela i smještaj. Nakon odmora odlazak u orijentacijsku šetnju do Times Squarea, poznatog trga na raskrižju Broadwaya i 7. avenije  uz mnoštvo neonskih reklama koje posjetitelje danonoćno obasjavaju s okolnih zgrada. Ovo je trgovačko i turističko središte grada, te prva asocijacija na New York, s brojnim trgovinama i restoranima. Ime je dobio po redakciji The New York Timesa, koja je na tom mjestu izgradila neboder od 29 katova, davne 1905. godine. Na Times squareu ćete moći kupiti karte za neku od predstava na Broadwayu ili off- Broadwayu. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.
2. dan – Utorak - : NEW YORK
Početak dana započinjemo odlazaskom u downtown Manhattan, najstariji dio grada gdje je New York nastao još davne 1620. godine. Odlazak do Baterry Parka, vožnja brodom i posjet otoku Liberty na kojem se nalazi čuveni Kip slobode - simbol New Yorka, a potom i do muzeja na otoku Ellis. Nakon povratka na Manhattan, pješačku turu nastavljamo kroz Financijsku četvrt i Wall Street gdje ćemo vidjeti zgradu Njujorške burze iz 1903. godine i zgradu Federal Reserve Bank, u kojoj se nalazi 10 posto svjetskih rezervi zlata. Nekadašnja najveća židovska četvrt na svijetu, a danas jedan od najpoznatijih dijelova New Yorka. Kratkom šetnjom doći ćete do Nacionalnog memorijalnog centra, koji je posvećen žrtvama napada na tornjeve Blizance 11.9.2001. godine. Poslijepodne ćemo završiti šetnjom preko najstarijeg visećeg mosta na svijetu – Brooklinskog mosta i uživati u panorami Manhatana. Noćenje.
3. dan – Srijeda - : NEW YORK 
 U jutarnjim satima odlazak do Central Parka, najvećeg i najvažnijeg javnog parka na Manhattanu, koji se prostire na površini od 340 hektara. Slobodno vrijeme za šetnju i fotografiranje. Odlazak na razgled centralnog Manhattana i gradske knjižnice. U knjižnicu je besplatan, a prekrasna unutrašnjost zgrade prikazana je u popularnim filmovima i serijama s radnjom u New Yorku. Odlazak do Grand Central Station, najveće željezničke stanice na svijetu sa 44 perona. Unutar stanice nalazi se mala tržnica Grand Central Market, odlično mjesto za brzi obrok. Nasuprot zgrade stanice izdiže se One Vanderbilt, 93 kata visok neboder, na čijem se vrhu nalazi Summit, najnoviji stakleni vidikovac u New Yorku (doplata). Nastavak šetnje do blještavog secesijskog nebodera Chrysler Building i zgrade Ujedinjenih naroda. U poslijepodnevnim satima odlazimo šetnjom do Rockefeller centra, kompleksa zgrada u Art deco stilu, koje krase središnji Manhattan od 1930. godine, s vidikovcem The Top of the Rock na 259 metara visokoj zgradi, poznatog po klizalištu i najraskošnije okićenom božićnom drvcu za vrijeme božićnih blagdana. Katedrala sv. Patrika, najveća američka crkva u neogotičkom stilu, a predstavlja pravu suprotnost u gradu punom modernih građevina. Prije povratka u hotel zadržati ćemo se na Rockeffeler centru i prisustvovati legendarnom paljenju božićnih lampica na najvećoj jelki New Yorka. Noćenje.
4. dan – Četvrtak - Dan Zahvalnosti: NEW YORK
Dan započinjemo odlaskom do Empire State Building-a, simbola grada dovršenog 1931. godine. 40 godina ovo je bila najviša zgrada na svijetu, a na vrhu zgrade nalazi se vidikovac s najboljim pogledom na grad s 89og ili 102og kata(doplata). Odlazak do Madison Square Parka i poznatog ugla s razglednica - Flatiron Building. Slijedi posjet Chelsea Market, poznatoj tržnici s brojnim restoranima i idealnom mjestu za ručak. U neposrednoj blizini započinje High Line, smještena na nekadašnjem željezničkom nadvožnjaku koji prolazi kroz blokove zgrada iznad cesta, danas pretvorenom u šetnicu s urbanim parkom i zelenom oazom. Tu možete pronaći umjetničke izložbe, kioske s hranom, udobne klupe za opuštanje, a vodi nas do modernog dijela grada Hudson Yards, u kojem se nalaze dvije vrlo popularne atrakcije Manhattana: The Vessel, spiralno stubište s 2500 međusobno povezanih stepenica i vidikovac The Edge, koji „lebdi“ 100 katova iznad gradskih ulica (doplata). U popodnevnim satima ćemo gledati poznatu paradu velikih balona koje kruže ulicama te predlažemo zajednički tradicionalni ručak uz puricu i švedski stol. Noćenje.
5. dan – Petak:  NEW YORK
Današnji dan je poznat kao crni petak te predlažemo posjet jednom od outlet centara, najpoznatiji od njih je Outlet Mall Woodbury Commons.  Outlet se nalazi na oko sat vremena vožnje od grada, a popusti u trgovinama idu do 90 %. Putnici koji ostaju u gradu imaju slobodan dan za posjet  Muzeju umjetnosti Metroplitan, popularnom „The Met“, a u večernjim satima predlažemo nezaobilazan posjet jednom od Broadwayskih kazališta sa svjetski poznatim predstavama. Noćenje.
6. dan – Subota: NEW YORK – ISTANBUL - ZAGREB
Subota na dan povratka je predviđeno slobodno a u dogovoreno vrijeme oko 19:00 sati prijava na let u 23:30 za Istanbul uz kratko zaustavljanje te nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb. Cijena po osobi: 8.880,00 kn Cijena uključuje:
 • Usluga noćenja u hotelu Stewart **** (Times Square) s uključenim taksama i porezima
 • Avionski prijevoz na relaciji: Zagreb- Istanbul - New York - Istanbul - Zagreb (Turkish Airlines), dozvoljena predana prtljaga je 2X 23kg, uz 8 kg ručne prtljage (po osobi)
 • Transferi od zračne luke do hotela i od hotela do zračne luke
 • Izlet brodom na otoke Liberty i Ellis i posjet muzeju
 • Voditelj putovanja na hrvatskom jeziku
 • Organizacija putovanja i jamčevina turističke agencije
Cijena ne uključuje:
 • OBVEZNA DOPLATA za zrakoplovne pristojbe u iznosu 3.270,00 kn (iznos je podložan promjeni do datuma izdavanja karata)
 • Obroke
 • Doplata za jednokrevetnu sobu(na upit)
 • Osiguranje od otkaza putovanja 2,5% ugovorenoga iznosa (moguće zaključiti samo pri rezervaciji)

Doplate na licu mjesta:
 
 • Ulaznica za Empire State Building – 44 USD za 86. kat, 70 USD za 102. kat
 • Ulaz u Kip slobode – 24 USD
 • Ulaznica za The Edge – 40 USD
 • Trošak javnog prijevoza – 3 USD vožnja
 • Obroke doručak, ručak i večera
 • Ulaznice za predstave
 • Ulaznicu za Metropolitan – 25 USD

Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene:

Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 30% ukupne cijene paket-aranžmana najkasnije do sklapanja ugovora (pri rezervaciji), a cjelokupni iznos do 21 dan prije polaska.
Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada ili 
 • bankovnom doznakom.
 • Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 21 dan prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 15
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja vrijedi 6 mjeseci od ulaska u SAD i važeću COVID EU potvrdu i negativan PCR test 24 sata prije polaska
 • Kod rezervacije obavezno treba dati podatke za avio kartu – datum rođenja, broj putovnice i rok važenja
 • Od 23. listopada 2021. hrvatski državljani za ulazak u SAD ( Sjedinjene Američke države ) više NE TREBAJU vizu ! Za putovanje u SAD bez viza potrebno je samo odobrenje od elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (ESTA) online. Putnici se moraju prijaviti za ESTA najmanje 72 sata prije planiranog putovanja. Putnici bez vize moraju imati putovnice s ugrađenim računalnim čipovima i moraju dobiti ESTA, koji vrijedi do dvije godine za više putovanja u Sjedinjene Države. Trošak registracije  je 14 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak. Putnici s valjanom američkom vizom nisu dužni napraviti ESTA registraciju
 • Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
 • Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja).
 • U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Autotrans d.d. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava. 
 • U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Autotrans d.d., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja 
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
   

Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti usluga putovanja Autotrans d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja  

 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 6 dana
 • Datum polaska: 21.11.-27.11.2022.
Polazak
 • iz Zagreba
Cijena
 • Cijena od: 8.880 kn
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.