Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Prag i dvorci Češke 5 dana

Datum polaska:
10.6.

Program

1. dan, 10.06.2020. Osijek
Okupljanje grupe u Osijeku u 22:30 sata na autobusnom kolodvoru, peron 15. Polazak u 23:00 sata. Ugodna noćna autocestom kroz vožnja kroz Mađarsku prema Češkoj uz povremene odmore tijekom puta.

2. dan, 11.06.2020., četvrtak:   Osijek – LEDNICE – BRNO - PRAG           
Dolazak u neogotički dvorac LEDNICE, jedinstveni kompleks kulturne i prirodne baštine pod UNESCO-ovom zaštitom, koji sadrži impozantnu palaču Valtice, prelijepe vrtove u versajskom stilu koji se prostiru na 200 km² i nazivaju „najljepšim vrtom Europe“, ali  i neobične građevine poput: kineske palače, turske banje, rimski obelisci, minareta.. Ulaz u vrtove dvorca je besplatan, a razgled unutrašnjosti građevina se naplaćuje dodatno. Nastavak vožnje do BRNA, drugog po veličini češkog grada, u kojem je većina ulica u centru grada pješačka zona: Dvorac Špilberk koji daje siluetu gradu,  Nám. Svobody, Zelný Trh, Katedrala Svetog Petra i Pavla, Kapucinski samostan, Crkva Sv. Jakova. Kraće slobodno vrijeme i polazak prema Pragu. Dolazak u PRAG u večernjim satima. Smještaj u hotel. Po želji, odlazak u grad javnim gradskim prijevozom na upoznavanje sa centrom grada u pratnji pratitelja. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 12.06.2020., petak:  PRAG
Doručak. Odlazak u poludnevno razgledavanje Praga u pratnji vodiča: Hradčani, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale Sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari – Zlatna ulica, iz 16. st., ulica je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (napomena: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme)Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, nalazi se u podnožju dvorca i nasuprot staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave – Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada, gdje se nalazi i spomenik Janu Husu okružen živopisnim fasadama – Václavské námesti, glavna gradska prometnica u kojoj se nalaze najveće praške robne kuće… Slobodno vrijeme za uživanje u čarima „Zlatnog grada“ u romantičnom ugođaju. Predlažemo odlazak na romantičnu vožnju brodom po Vltavi (uz doplatu). Navečer predlažemo odlazak u nacionalnu pivnicu na večeru (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 13.06.2020., subota: Fakultativan izlet dvorci KARLŠTEJN i  KONOPIŠTE
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u okolicu Praga i posjet prekrasnim praškim dvorcima (uz doplatu): KARLŠTEJN - srednjovjekovni dvorac kojeg je izgradio Karlo IV usred šumovitih brežuljaka. Posjet prostorijama dvorca u pratnji stručnog vodiča, te slobodno vrijeme za predah u okolici dvorca. KONOPIŠTE - prekrasnom dvorcu s jedinstvenom zbirkom oružja, antiknog namještaja, te preko 300 000 lovačkih trofeja, najvećim dijelom vlasništva Habsburškog prijestolonasljednika Franje Ferdinanda, koji je ovaj dvorac nastanio 1887., te ovdje živio s svojom suprugom Sofijom sve do atentata u Sarajevu 1914. Razgled dvorca i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.
Za sve putnike koji ostaju u Pragu, preporučamo posjet nekom od brojnih muzeja, posjet crkvi Svetog Nikole te šetnju židovskom četvrti. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan, 14.06.2020., nedjelja: PRAG – ČESKE BUDĚJOVICE - ČESKY KRUMLOV – Osijek
Nakon ranijeg doručka i odjave iz hotela, vozimo se do Českih Budějovica, glavnom gradu Južne Bohemije poznatog po proizvodnji piva. Razgled stare gradske jezgre: Trg Otokara Premysla II, Gradska Vijećnica, Crni toranj, Samsonova fontana, katedrala Svetog Nikole, Rabenštajnska kula. Predlažemo posjet pivovari gdje ćete se upoznati sa tehnologijom proizvodnje čuvenog češkog piva Budweiser uz degustaciju (uz doplatu na licu mjesta). Nastavak vožnje ka Češkom Krumlovu, prekrasnom srednjovjekovnom gradu pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Mogućnost fakultativnog posjeta muzeju u sklopu dvorca (uz doplatu) . Nakon razgleda grada i kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje prema Osijeku. Povratak je planiran u kasnim večernjim satima.

Cijena

Cijena (opširnije):
CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.250 kn
 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE (doplata u agenciji, za ulaznice potrebno min. 20 osoba):
 • doplata za jednokrevetnu sobu 350 kn (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
 • putno zdravstveno osiguranje  u inozemstvu  50 kn
 • osiguranje od otkaza putovanja 50 kn (ugovara se isključivo pri prijavi)
 • doplata za večeru u hotelu 110 kn
 • večera u tradicionalnoj pivnici u Pragu 150 kn  – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • vožnja brodom po Vltavi (cca 1 sat) 90 kn  
 • prijevoz autobusom i paket ulaznica za dvorce koji se posjećuju prema programu: Konopište (Tour I ili Tour II) i Karlštejn 330 kn (cijena uključuje rezervaciju, ulaznice i razgled dvoraca – obilasci traju 45-60 minuta, ulaz je grupni u točno određeno vrijeme)
 • ulaznica za obilazak unutrašnjosti dvorca Lednice kod Brna 130 kn
 • ulaznicu za dvorac Češki Krumlov 110 kn
 • sve što nije navedeno kao uključeno plaća se na licu mjesta (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski

Napomene

Napomene:
OTPLATA ARANŽMANA:  gotovinom, karticama jednokratno, uplatom na ŽR ili Internet bankarstvom (prilikom rezervacije je potrebna min. akontacija 30%, zadnja rata 14 dana prije puta), obročno do 6 rata Diners, ZABA Maestro/Master, American i PBZ Maestro/Visa.

Za ostale uvjete vrijede OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA koji su sastavni dio programa za turističke aranžmane. Izračun je rađen na osnovi 40 putnika. Agencija  može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 40
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 5 dana
 • Datum polaska: 10.6.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.250 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu a&O Rhea*** u Pragu (smještaj u dvokrevetnim sobama, free WiFi, doručak švedski stol, tramvajska stanica Zborov 200 m od hotela – povijesni centar grada 20 min, potpuno obnovljen 2008, ocjena na Booking.com 8,2)
 • izleti i razgledi prema programu: Brno, Prag, Česke Budějovice,  Česky Krumlov
 • stručnog vodiča tijekom cijelog putovanja
 • troškove organizacije i rezervacije, jamčevinu i osiguranje od odgovornosti
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
This website uses cookies and similar technologies to give you the very best user experience, including to personalise advertising and content. By clicking accept, you accept all cookies.