Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Proljeće na Visu - Siguran polazak

Podnaslov:
Polazak iz Krka, Crikvenice i Senja
Datum polaska:
27.05. - 30.05.

Program

 Program putovanja:

 1. dan  KRK – SENJ – SALONA - SPLIT
Polazak autobusa  iz Krka u 05,30 sati. Mogućnost ukrcaja putnika na Tifonu kod Krčkog mosta i u Senju. Slijedi vožnja autobusom prema Saloni uz usputna zaustavljanja radi odmora.  
Šest kilometara sjeverno od Splita u današnjem Solinu nalaze se ostaci antičkog grada Salone, metropole rimske provincije Dalmacije. Ovo je najveći arheološki park u Hrvatskoj, o čijoj veličini svjedoče impozantne zidine s kulama i vratima, forum s hramovima, amfiteatar i groblja sa salonitanskim mučenicima (Manastirine, Kapljuč, Marusinac), grad s preko 60 000 stanovnika i prema legendi rodno mjesto cara Dioklecijana.  Julije Cezar proglasio je Salonu središtem rimske provincije Dalmacije 48. g. pr. Kr. Središte je grada bilo trapezoidna oblika učvršćeno zidinama i utvrdama, unutar kojih se nalazio kompleks bazilika, katedrala i krstionica. Znamenite su terme izgrađene kao mjesto prepoznatljivo po zagrijanim kupkama. Na južnom se dijelu nalaze ostaci foruma, hrama i amfiteatra iz 1. st.  Razgled arheološkog parka. Nastavak vožnje prema Splitu. Smještaj u hotel 3* u Splitu ili okolici.  Slobodno vrijeme do večere.
Večera i noćenje.
 1. dan   SPLIT – VIS – KOMIŽA- TITOVA ŠPILJA - VIS- OPG SVILIČIĆ
Nakon doručka slijedi odlazak do trajektne luke te polazak trajektom na otok Vis (u 10,00 sati). Pristajanje u luku Vis. Zbog svoje vojne funkcije otok Vis je tijekom druge polovice 20. stoljeća bio u svojevrsnoj izolaciji sa skromno razvijenim turističkim, poljoprivrednim i ostalim gospodarskim sadržajima.Vis je prepoznat kao najutvrđeniji otok a njegov se karakter strateški važnog otoka osim po brojnosti utvrda, potkopa i vojarni određuje i njegovim geomorfološkim obilježjima te lokacijom na plovnim putovima Jadrana za čiju su se prevlast tijekom povijesti borile razne vojske.
 Po dolasku u Vis nastavak putovanja autobusom po otoku VISU, PODŠPILJE, BRDO HUM- do najviše točke otoka (587 m) sa vidikovcem, odakle se pruža prekrasan pogled na cijeli akvatorij otoka Visa i na vojni aerodrom koji je sagrađen 1944.g. kao jedini saveznički aerodrom u okruženju ,Titova špilja- u kojoj su Josip Broz i partizansko vodstvo tajno boravili nekoliko mjeseci tijekom Drugoga svjetskog rata (1944.). Do špilja vodi pristupni put od 275 stuba. Špilje se mogu razgledati bez dodatne rasvjete..  Odlazak prema Komiži i slijedi razgled mjesta sa lokalnim vodičem; Venecijanska tvrđava, crkva Sv. Nikole, crkva Gospe od Gusarice, stara tvornica ribe Neptun. Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak. Nastavak vožnje prema gradu Visu, smještaj u hotel 3*.  Kratki odmor i odlazak autobusom u posjet OPG Sviličić sa prezentacijom i degustacijom otočkih proizvoda, poznate viške pogače, domaćeg ulja, voćnih likera, vina, meda, kolača od rogača, domaća večera. Povratak u hotel i noćenje.
       3.    dan   VIS – cjelodnevni izlet brodom MODRA ŠPILJA – UVALA PORAT – UVALA GDJE SNIMAN FILM MAMA MIA – VIS
Doručak. Odlazak na izlet brodom do otoka Biševa. Posjet čuvenoj Modroj špilji, jedinstvenom prirodnom fenomenu, staništu Jadranske medvjedice. Vožnja oko otoka, ručak na brodu u uvali Porat, nastavak vožnje uz pjesmu i priču kapetana prema uvali gdje je sniman film „Mama Mia“.   Mogućnost kupanja.  Povratak u Komižu. Vožnja autobusom do Visa. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
 1. dan  VIS – SPLIT – SENJ -  KRK

Doručak. Odjava iz hotela. Susret sa lokalnim vodičem i razgled grada Visa; Ostaci stare Isse, poluotok Prior, Kut, stare kale i palače.. Slobodno vrijeme. Ručak u restoranu. Polazak trajekta za Split u 15,30 sati.
Po dolasku u Split slijedi vožnja prema otoku Krku uz usputna zaustavljanja. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.


Izvor: solin-info.com, vlastita kolekcija slika

 

Cijena

Cijena (opširnije):
Polazak iz Krka: 1.995,00 kn
Polazak iz Senja: 1.965,00 kn

 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 250,00 kn po osobi
 • Ulaznicu za Salonu: 40,00 kn po osobi (odrasli), 20,00 kn po osobi
 • Troškovi vlastite potrošnje

 

Napomene

Napomene:

Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja za slučaj otkaza putovanja

Mogućnosti plaćanja:
 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama na rate
 • bankovnom doznakom
Pri prijavi potrebno uplatiti  30 % cijene aranžmana, a razliku najkasnije do 21 dan prije polaska.

Napomene:
Arriva travel poštuje sve preporuke HZJZ. Na ulazu u autobus i trajekt, obaveza putnika je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju koji se nalazi u autobusu. Molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice i nosite ih tijekom boravka u autobusu.

NAPOMENA: AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNA KAŠNJENJA  ILI PROMJENU SATNICE BRODARA JADROLINIJE
Agencija može raskinuti ugovor o putovanju prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 20 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 35.

U slučaju loših vremenskih uvjeta promjeniti će se satnica izleta Modra Špilja.

Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA  Autotrans d.d.
dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja


 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 27.05. - 30.05.
Polazak
 • s Kvarnera
Cijena
 • Cijena od: 1.965 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 •  Smještaj u dvokrevetnim soba na bazi 1 polupansiona u Splitu ili okolici u hotelu 3* i na bazi 1 noćenja sa doručkom na Visu i 1 polupansiona u hotelu 3* na Visu
 •  Voditelja putovanja
 •  Lokalnog vodiča u Visu i Komiži
 •  Prijevoz autobusom prema programu
 •  Prijevoz trajektom na relaciji: Split – Vis- Split prema voznom redu Jadrolinije
 •  Izlet brodom Modra Špilja – uvala Porat – uvala gdje je sniman film Mama Mia uz ručak i muziku na brodu
 •  Ulaznicu za Modru Špilju
 •  Ručak u restoranu u Visu -zadnji dan
 •  Domaća večera na Opg- u Sviličić sa lokalnim specijalitetima

 
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.