Sicilija

Datum polaska:
06.-10.10.2021

Program

Sicilija je najveći otok u Sredozemnom moru i najveća talijanska regija poznata po prekrasnoj zelenoj vegetaciji, slikovitim plažama, gastronomskom umijeću majstora stare sicilijanske kuhinje i iznimno kvalitetnim vinima. Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Budući da je Sicilija u prošlosti bila grčka kolonija i rimska pokrajina, u gradovima su izgrađeni brojni antički hramovi, amfiteatri, srednjovjekovne katedrale i palače. Sve ljubitelje gastronomije Sicilija će oduševiti bogatom ponudom ribljih specijaliteta i morskih plodova, bogato nadjevenih kolačićima “cassata” i šećernim kolačićima “cannoli”. Dodate li tomu i čašu tradicionalnog desertnog vina Marsala, doživljaj će u cijelosti biti veličanstven.

1. dan, 06.10.2021. - PULA (ISTRA) - VENECIJA - PALERMO
Polazak autobusom iz Pule u 11:00 sati s parkirališta Konzuma (ex Mercator), u 11:30 sati s odmorišta BAČVA, u 12:00 sati s GP KAŠTEL. Putovanje preko Kopra, Trsta u pravcu Venecije. Po dolasku u zračnu luku Marco Polo, prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova za Palermo prema redu letenja u 17:10 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Slijetanje u zračnu luku Aeroporto di Palermo Falcone e Borsellino u 18:50 sati. Slijedi transfer autobusom do hotela. Temperamentni Palermo, glavni grad otoka, jedan je od najljepših talijanskih gradova, poznat po mafiji. Grad je osnovan od strane Feničana, no imenovan od strane Grka kao Panormus što znači “uvijek spreman za slijetanje”. Smještaj u hotel. Večernja orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja, uvijek živim ulicama Palerma. Povratak u hotel. Noćenje.
2. dan, 07.10.2021. - PALERMO - MONREALE
Doručak. Krećemo prema gradiću Monreale, koji se nalazi na padinama brda Monte Caputo iznad plodne doline poznate kao La Conca d'oro (“Zlatna školjka”), značajne po nasadima naranči, maslina i badema, koji se odavde izvoze u velikim količinama. Razgledat ćemo jedinstvenu katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, jednu od najpoznatijih katedrala na Siciliji. Građevina predstavlja simbiozu romaničkih, arapskih i bizantskih utjecaja, a unutrašnjost crkve ukrašavaju veličanstveni zlatni mozaici. Nakon razgleda grada s lokalnim vodičem povratak prema Palermu, najvećem gradu na Siciliji. U šetnji ulicama grada vidjet ćemo najvažnije znamenitosti: gradsku katedralu, Nova vrata Palermo, samostan i crkvu San Giovanni degli Eremiti, crkvu sv. Katalda, Normansku palaču, trgove Bellini, Pretoria, Canti i Quattro. Slobodno vrijeme za individualne šetnje, razglede, shopping. Noćenje.
3. dan, 08.10.2021. - SIRACUSA - CATANIA
Doručak i odjava iz hotela. Polazak u pravcu Siracuse, antičkog grada na istočnoj obali otoka. Po dolasku u Arhimedov grad, posjet arheološkom lokalitetu (ulaznica uz doplatu) u kojem se nalaze ostaci grčke i rimske kulture: grčki teatar, “rajski kamenolom” i rimski amfiteatar. Nastavak razgleda starog grada: znamenita Normanska katedrala, dvorac, gotičke palače Bellomo i Parisio fontana Fonte Aretusa, te antički spomenici Apolonov hram, grčki hram i kazalište, citadela, oltar Hijerona II., rimski amfiteatar i katakombe. Nakon posjeta Siracusi, polazak u pravcu Catanie, koja je drugi po veličini grad na Siciliji. Leži na istočnoj obali otoka, na obali Jonskog mora, u podnožju 30-ak km udaljenog vulkana Etna, iznad rijeke Amenano. Smještaj u hotel na području Catanije. Noćenje.
4. dan, 09.10.2021. - ETNA - TAORMINA
Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana i simbola Sicilije. Dovest ćemo se do nadmorske visine od 1.900 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera. Moguć je odlazak na sam vrh vulkana (2.900 m) žičarom i terencima, te zatim pješice (fakultativno kod minimalno 20 prijavljenih putnika, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju). Nastavljamo prema Taormini, jednom od najpitoresknijih sicilijanskih gradića i arheoloških nalazišta. Osim veličanstvenog pogleda, najpoznatija atrakcija ovog šarmantnog gradića su ostaci grčkog amfiteatara Teatro Greco, drugog po veličini amfiteatra nakon Agrigenta, koji se zbog svoje iznimne očuvanosti često koristi za izvođenje kazališnih predstava i koncerata. Obilazak amfiteatra (ulaznica u grčko-rimski teatar fakultativno), i starogradske jezgre. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, 10.10.2021. - CATANIA - VENECIJA - PULA (ISTRA)
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti Catanije s vodičem. Barokno središte Catanije je, zajedno sa sedam drugih baroknih gradova u dolini Val di Noto, upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Vidjet ćemo staru luku, glavni trg s katedralom sv. Agate zaštitnice grada, rimski amfiteatar, Slonovu fontanu kao simbole Catanije, brojne gradske palače i crkve. Slobodno vrijeme u gradu za individualne razglede. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema zračnoj luci Vincenzo Bellini di Catania-Fontanarossa. Prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova prema redu letenja u 16:05 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Dolazak u Veneciju predviđen je u 17:55 sati. Ukrcaj u autobus za Pulu (Istru). Dolazak u noćnim satima.

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (plaćanje na licu mjesta; mogućnost promjene cijene do putovanja):
- ulaznica u Kapelu Palatina u Palermu 10 EUR po osobi
- katedrala Monreale 4 EUR (ulaznica + slušalice)
- arheološki park Siracusa 10 EUR
- ulaznica za Monreale klaustar 6 EUR
- ulaznica za grčko-rimski teatar u Taormini 10 EUR
- uspon na Etnu do 2.900 m terenskim vozilima i lokalnim vodičem cca 65 EUR (ulaznice se plaćaju u eurima na licu mjesta - kod minimalno 20 prijavljenih putnika ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale)

 

Cijena

Cijena (opširnije):
FIRST MINUTE: 4.090 kn po osobi  (vrijedi do 31.08.)
REDOVNA CIJENA: 4.290 kn po osobi

 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
- zrakoplovne pristojbe i naknade - obavezna doplata 1.190,00 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
- doplatu za jednokrevetnu sobu 790,00 kn
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
- karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- putno osiguranje (zdravstveno osiguranje za putovanja u inozemstvo, osiguranje od otkaza putovanja*)
* obzirom na novonastalu situaciju i proglašenu pandemiju virusom COVID-19, do daljnjega je onemogućeno ugovaranje police osiguranja od otkaza putovanja, bilo u sklopu paketa putnog zdravstvenog osiguranja bilo na samostalnoj osnovi
 

Napomene

Napomene:
OBAVEZNE DOPLATE:
- boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Palermu (cca 2 EUR po osobi/danu)
- boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Cataniji (cca 2 EUR po osobi/danu)

POPUSTI:
- dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 300,00 kn
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju 100,00 kn


Plaćanje:
  • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama na rate
  • bankovnom doznakom
  • pri prijavi potrebno uplatiti  30 % cijene aranžmana, a razliku najkasnije do 21 dan prije polaska.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 30
Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

INFORMACIJE ZA PUTNIKE VEZANE UZ COVID-19:

Putnik je dužan prije ugovaranja i uplate aranžmana informirati se o trenutnoj situaciji u državi ili državama u koje putuje, a sve informacije može pronaći na službenoj stranici MVEP-a (http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/). Ugovaranjem i uplatom aranžmana smatra se da je Putnik pročitao informacije na službenoj stranici MVEP-a te je suglasan s istim. Putnik će o svom trošku napraviti eventualni PCR ili antigenski test potreban za prijavu na let ili ulazak u državu.

Ako prilikom ugovaranja i uplate aranžmana na snazi nije mjera obaveznog PCR ili antigenskog testa, a kasnije se ista uvede i bude na snazi 7 dana prije polaska, Zeatours će za putovanja u vlastitoj organizaciji Putniku ponuditi 200 kn popusta na aranžman (ekvivalentno cijeni brzog antigenskog testa u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije).

Zeatours ne snosi odgovornost u slučaju pozitivnog testa i nemogućnosti odlaska Putnika na ugovoreno putovanje, ali će Putniku ponuditi voucher na uplaćeni iznos bez vremenskog ograničenja. Iznimno, Zeatours će odgoditi ili otkazati putovanje, a Putnik će imati pravo na povrat uplaćenog iznosa ako država u koju se putuje: zabrani ulazak za državljane RH unutar datuma putovanja; uvede obaveznu samoizolaciju od 14 dana za državljane RH unutar datuma putovanja; uvede strog mjere (npr. zabrane kretanja, policijski sat). Ako Putnik otkaže putovanje, a da nije ostvaren jedan od uvjeta za otkaz putovanja, za uplaćeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja putničke agencije Zeatours.ODGOVORNI ORGANIZATOR: Zeatours, putnička agencija - EZEA d.o.o.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Opći uvjeti i upute pružanja usluga putovanja u paket aranžmanu sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Broj police osiguranja jamčevine turističkih paket aranžmana, broj: 298161000053 uplaćena kod Croatia osiguranja d.d.


Izvor fotografija: Pixabay, vlastita arhiva
Dodatne informacije
  • Broj dana: 7 dana
  • Datum polaska: 06.-10.10.2021
Polazak
  • s Kvarnera
Cijena
  • Cijena od: 4.090 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
- transfer autobusom Pula - Venecija - Pula
- prijevoz zrakoplovom Venecija - Palermo, Catania - Venecija
- prijevoz autobusom prema programu
- 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3/4* u Palermu
- 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3/4* na području Catanije/Acireale
- trošak jednog komada predane prtljage do 20 kg
- pratitelja putovanja
- sve pristojbe za ulaze u gradove
- osiguranje putnika od rizika nezgode
- usluge lokalnih vodiča na destinaciji
- organizaciju putovanja i jamčevinu
 
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.