Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Toscana, Cinque terre i Venecija

Datum polaska:
25.-29.4.2020.

Program

1. dan, OSIJEK, ĐAKOVO, SLAVONSKI BROD
Polazak autobusom iz Osijeka s autobusnog kolodvora (peron 15) u 22:00h, iz Đakova (autobusni kolodvor) u 22:45, iz Sl. Broda u 23:30h… Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju uz usputne odmore.   

2.dan, BOLOGNA – MONTECATINI TERME               
U jutarnjim satima dolazak u BOLOGNU, najstariji sveučilišni grad na svijetu i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne – „trbuha Italije“. Po dolasku, zajednička šetnja starom jezgrom uz brojne arcade i srednjovjekovnu arhitekturu s prepoznatljivim crvenim krovovima. Nastavak vožnje ka Montecatini Termama. Smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima prema želji grupe zajednički odlazak uspinjačom na Montecatini Alto, stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Vožnja traje oko 10 minuta, a gore vas čeka talijanska „piazza“ iz filmova. Nakon šetnje sjednete na neku od terasa na trgu, uživate u čaši chiantija ili Aperol špricera i osjećaju Toskane. Pogled s vidikovca je fantastičan! Noćenje.


3. dan SIENA – PISA – LUCCA
Doručak. Vožnja do Siene. Posjet SIENI, jednom od najvažnijih toskanskih gradova: katedrala - gradska vijećnica - crkva San Domenico - poznati trg Piazza del Campo. Predlažemo degustaciju nekih od poznatih toskanskih vina (Chianti, Vin Santo), maslinovo ulje sa kruhom i aceta balsamico kao i lokalne slastice - cantucci, panforte, panpepato ili ricciarelli. Posjet katedrali bogatoj umjetničkim spomenicima (uz doplatu). Nastavljamo dalje prema PISI. Stižemo na Trg čudesa gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Vožnja prema obližnjoj LUCCI. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eura i uspon nije ništa naspram predivog pogleda na grad. Nakon toga se nagradite ručkom na trgu Piazza dell’Anfiteatro koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg rimskog amfiteatra. Povratak busom u hotel. Noćenje.

4. dan FIRENCA – VINCI
Doručak. Cjelodnevni izlet autobusom u FIRENCU – srce Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme možete utrošiti u šetnju do najveće tržnice u gradu – Mercato centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Organizirani posjet galeriji Uffizi s našom lokalnom vodičkom (u cijeni). Nastavak vožnje do malog gradića VINCI – rodnog mjesta Leonarda da Vincija. Prema želji grupe posjet Leonardovom muzeju – u kojem su izloženi njegovi protutipi, crteži i skice (uz doplatu). Povratak busom u hotel. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan MONTECATINI TERME – CINQUE TERRE – MONTECATINI TERME – izlet autobusom i vlakom
Doručak. Našim autobusom krećemo prema nacionalnom parku CINQUE TERRE. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Tu se ukrcavamo na vlak. Nastavljamo dalje vlakom do nacionalnog parka Cinque Terre. Jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom koja ima predivnu prirodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Boravak u Manaroli je iznimno čudesan, jer su vidici oko njega najljepši. Pauza za kavu i fotografiranje. Povratak u La Speziu vlakom. Povratak busom u hotel. Noćenje.

6. dan VENECIJA
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja autobusom do VENECIJE. Po dolasku do pristaništa Punta Sabbioni, vožnja brodićem (plaćanje na licu mjesta) do Venecije. Iskrcaj s brodića i šetnja s pratiteljem putovanja: kanal Giudecca – Riva degli Schiavoni – most uzdaha – Trg sv. Marka – Duždeva palača – most Rialto – kanal Grande. Kraće slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u Osijek očekuje se u vrlo kasnim noćnim /ranim jutarnjim satima.

Cijena

Cijena (opširnije):
CIJENA PO OSOBI na bazi min. 40 putnika: 2.090 kn
CIJENA PO OSOBI (polazak iz RIJEKE): 1.790 kn

 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
FAKULTATIVNI IZLETI (prema želji grupe nisu uključeni u osnovnu cijenu aranžmana - plaćanje u € na licu mjesta ) :
 • ulaznicu za Galeriju Uffizi, bez čekanja u redu (rezervacija termina, ulaznica, slušalice i lokalno vođenje na hrvatsko-srpskom jeziku) 390 kn
 • ulaznice za Leonardo da Vinci muzej u Vinciju 80 kn
 • ulaznice za katedralu u Sieni 70 kn
 • povratnu kartu za vožnju žičarom na Montecatini Alto 80 kn
 • ulaznice za kosi toranj i katedralu u Pisi 220 kn
 • vožnja brodićem na relaciji Punta Sabbioni-San Marco-Punta Sabbioni (doplata na licu mjesta) 12 EUR
 • moguće plaćanje turističke takse za ulaz na područje grada Venecije (točna obavijest u završnom pismu) cca 10 EUR
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 350 kn
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu 50 kn, osiguranje od otkaza putovanja 75 kn (ugovara se isključivo pri prijavi)

Napomene

Napomene:
OTPLATA ARANŽMANA: gotovinom, općom uplatnicom, Internet bankarstvom, debitnim i kreditnim karticama.
Pri sklapanju Ugovora o grupnom aranžmanu obvezna je uplata prve rate u minimalnom iznosu 30% iznosa, čime ugovor stupa na snagu. Ostatak iznosa plaća se (u ratama ili jednokratno) najkasnije 21 dan prije polaska.

PUTNO OSIGURANJE: Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja. Putnik je dužan dostaviti podatke za osiguranje (ime i prezime putnika, datum rođenja i OIB) organizatoru putovanja najkasnije 30 dana prije putovanja. Organizator putovanja nije dužan proslijediti zahtjev za osiguranje osiguravajućem društvu bez potrebnih podataka za osiguranje. Ostali uvjeti prema uvjetima osiguravajućeg društva.

OSTALI UVJETI: Za ostale uvjete vrijede OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA Panturist d.d. koji su sastavni dio programa za turističke aranžmane. Izračun je rađen na osnovi 45 putnika. Agencija  može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 45.
Osigurana jamčevina kod Allianz osiguranja dd.  Polica od odgovornosti kod Allianz osiguranja dd.


Photo by Kookay from Pixabay
Dodatne informacije
 • Broj dana: 5 dana
 • Datum polaska: 25.-29.4.2020.
Polazak
 • s Kvarnera
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.790 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Montecatini Termama (dvokrevetne i trokrevetne sobe)
 • boravišnu pristojbu u hotelu
 • sve razglede prema programu: Bologna, Pisa, Lucca, Firenca, Siena, Venecija
 • cjelodnevni izlet u Firenzu i razgled Firenze s lokalnim vodičem na hrvatskom/srpskom jeziku
 • cjelodnevni izlet autobusom i vlakom u NP Cinque Terre (dnevna karta) s ulaznicom u Nacionalni park i posjet Pisi, uključene i pristojbe za ulaz u gradove
 • voditelja putovanja / vodiča cijelo vrijeme puta
 • troškove organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti i jamčevno osiguranje 

• boravišna pristojba u Italiji plaćanje direktno na recepciji hotela: 1 eur po osobi i danu
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.