Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Toskana

Podnaslov:
Lucca, Firenca, Siena, San Gimiano, Pisa
Datum polaska:
14.10-17.10.2021.

Program

Vodimo vas u jednu od najpoznatijih talijanskih regija - čarobnu Toskanu,regija u kojoj blaga klima, vrhunska gastronomija i bogata kultura stvaraju savršen sklad za duh i tijelo.
Toskanu treba doživjeti.

TOSKANA
14.10.-17.10.2021.

 
 1.dan: TP STINICA -  CRIKVENICA – RIJEKA – LUCCA – MONTECATINI TERME 14.10.2021. ,četvrtak
Polazak autobusom iz  Stinice u 6.00. Vožnja preko Crikvenice  i Rijeke ( Vrata Jadrana , oko 8:00) radi ukrcaja putnika. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz lovenije i Italije do gradića Lucca. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi ( ulaznica 4 eura) ili  ručkak na trgu Piazza dell’Anfiteatro. Nastavljamo potovanje do Montecatini termi. Smještaj u hotel *. Večera. Noćenje.

2. dan: MONTECATINI TERME – FIRENCA, fakultativni izlet vlakom - MONTECATINI TERME 15.10.2021., petak
Doručak u hotelu . Fakultativni cjelodnevni izlet vlakom u srce Toskane , Firencu (prijava prilikom rezervacije aranžmana). Vožnja vlakom brza je i udobna i vodi nas u centar grada: na stanici Santa Maria Novella izlazimo i krećemo u razgled grada s lokalnim vodičem; upoznati ćemo se sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme za šetnju prekrasnom Firencom, predlažemo šetnju preko poznatog mosta Ponte Vecchio, do palače Pitti i vrtova Boboli. Uživajte u šetnji do najveće tržnice u gradu, Mercato centrale ili u pogledu s vidikovca Piazzale Michelangel,  probajte slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccine, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Povratak iz Firence vlakom, večera u hotelu.  Noćenje.

3. dan: MONTECATINI TERME - SIENA I SAN GIMIGNANO – MONTECATINI TERME 16.10.2021., subota ( fakultativni izlet autobusom )
Nakon doručka krećemo na izlet u južnu Toskanu, prema Sieni i San Gimignanu. Razgled Siene sa lokalnim vodičem. Povijesna jezgra Siene uvrštena je na popis spomenika svjetske baštine organizacije UNESCO i pretvorena u veliku pješačku zonu. Nezaboravna Piazza del Campo središnji je gradski trg izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog kazališta, poznat je i po konjskoj utrci Palio, jednoj od najtežih i najopasnijih konjskih utrka u svijetu za vrijeme koje cijeli grad slavi. Preporučujemo da slobodno vrijeme provedete u šetnji ili ručku u nekom od restorana s pogledom na trg. Nastavljamo dalje prema San Gimignanu.
Usput posjet jednoj od toskanskih vinariji gdje ćemo degustirati bijela i crna vina i probati izvrsno maslinovo ulje s tartufima. San Gimignano osvojit će vas svojom arhitekturom, a poznat je po svojim tornjevima koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, a kojih je nekoć bilo i mnogo više. San Gimignano je poznat i po svojem bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici. Slobodno vrijeme, povratak u hotel, večera, noćenje.

4. dan: MONTECATINI TERME  -PISA – RIJEKA /CRIKVENICA /STINICA 17.10.2021., nedjelja
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak s voditeljem putovanja u Pisu. Stižemo na  slavnu Piazzu dei Miracoli, gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Slobodno vrijeme za fotografiranje na Piazzi dei Miracoli. U dogovoreno vrijeme polazak prema Hrvatskoj. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku / TP Stinicu u večernjim satima.

Cijena

Cijena (opširnije):
Po osobi 1.660 kn
 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata u hotelu 3*   
 • izlet u Firencu vlakom (povratna karta vlakom na relaciji Montecatini Terme-Firenca-Montecatini Terme, usluga lokalnog vodiča na hrvatskom/srpskom jeziku te uređaje sa slušalicama za razgled grada) - 20 eur po osobi
 • izlet autobusom u Sienu i San Gimignano te usluga lokalnog vodiča na hrvatskom/srpskom jeziku u Sieni, pristojbe za ulaz u grad, 25 eur po osobi (minimalno 30 osoba), u cijenu je uključena i degustacija maslinovog ulja i vina,   ulaznicu za katedralu u Sieni (informativna cijena 5 eur)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 350 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • putno osiguranje
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 

Napomene

Napomene:
Plaćanje:

Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 30% ukupne cijene paket-aranžmana prilikom sklapanja ugovora, a cjelokupni iznos  najkasnije do  01. listopada 2021. 
Uplate je moguće izvršiti:
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama do 6 obroka bez kamata i naknada
 • bankovnom doznakom
Putno osiguranje:
Preporučujemo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Policu je moguće ugovoriti u trenutku sklapanja ugovora.

Napomene:
 • Cijena je kalkulirana na bazi minimalno 35 putnika.
 • Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 35
 • Ovo putovanje nije prikladno za osobe za smanjenom pokretljivošću.
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.
 • Za državljane RH  potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 
 • Za putovanja u inozemstvo svi putnici moraju imati digitalnu COVID EU potvrdu.
Obzirom na restrikcije koje se uvode jednom tjedno u zemljama članicama EU uslijed epidemije, svi putnici se moraju pridržavati svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tiiekom putovanja ! Ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja.

Slike izvor: https://experitour.com/


Sastavni dio ovog programa su OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA Autotrans d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja
 

 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 14.10-17.10.2021.
Polazak
 • s Kvarnera
Cijena
 • Cijena od: 1.660 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 
 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 3 polupansiona (doručak i večera)
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • vanjske razglede prema programu 
 • izlet u Pisu i Luccu, dozvola za ulazak autobusa u navedene gradove
 • troškovi organizacije putovanja, jamčevina za paket aranžman i osiguranje od odgovornosti
   
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.