Atena, Delfi i Meteora

Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Atena, Delfi i Meteora

Podnaslov:
Avionom iz Zagreba
Datum polaska:
14.10.2023

Program

1. dan: ZAGREB - ATENA 
Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 17.00h kod šaltera informacija. Let za Atenu zrakoplovom Aegean Airlines u 19.05h, s dolaskom u Atenu u 21.55h. Po dolasku, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel, noćenje.

2.dan: ATENA - DELFI - KALAMBAKA
Doručak. Odlazak iz Atene u pravcu Delfa. Po dolasku, razgled arheoloških ostataka:  Apolonov hram, svetišta poznatog po Pitijinim dvosmislenim proročanstvima: Apolonov hram, Dionizijevo kazalište, stadion. Kraće slobodno vrijeme za posjet muzeju. Nastavak puta prema Kalambaki, mjestu smještenom podno poznatih Meteora. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan: KALAMBAKA – METEORA – TERMOPIL - ATENA
Doručak. Uspon autobusom do „Lebdećih stijena“ (na grčkom Meteora) tj. čuvenih grčkih pravoslavnih manastira, smještenih na vrhovima stijena. Posjet jednom od manastira gdje i danas žive svećenici i održavaju obrede. Slijedi povratak prema Ateni. Usputno zaustavljanje kod Termopila, odnosno Termopilskog klanca gdje se odigrala čuvena Termopilska bitka između Spartanaca i Perzijanaca. Tu se nalazi Leonidov spomenik podignut u čast čuvenog spartanskog vojskovođe i kralja Leonida. Kraća stanka za fotografiranje. Nastavak vožnje prema Ateni. Po dolasku smještaj u hotel. Navečer razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki. Noćenje. 

4. dan: ATENA - fakultativni izlet KORINTSKI KANAL - MIKENA-NAUPLION - EPIDAURUS - ATENA
Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, kraći razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

5.dan: ATENA
Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Partenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Mogućnost odlaska u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, ili pak šetnja i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica do polaska autobusa 10,5 h.

 

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena paket-aranžmana po osobi: 645 EUR / 4.859,75 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Cijena paket-aranžmana ne uključuje (doplata u agenciji):
 • jednokrevetna soba 105 EUR / 791,12 kn
Cijena paket-aranžmana ne uključuje (prijava u agenciji, doplata na licu mjesta; trenutne cijene):
 • izlet Argolida cijena 50 EUR / 376,73 kn
 • večera uz folklorni show na Plaki 40 EUR / 301,38 kn
Cijena paket-aranžmana ne uključuje (doplata na licu mjesta; trenutne cijene):
*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti
 • Akropola 20 EUR / 150,69 kn
 • Novi muzej Akropole 10 EUR / 75,35 kn
 • arheološki muzej 12 EUR / 90,41 kn
 • Mikena 12 EUR / 90,41 kn
 • Epidaurus 12 EUR /  90,41 kn
 • Delfi 12 EUR /  90,41 kn
 • Meteora 5 EUR / 37,67 kn

Napomene

Napomene:
Informacije o letu Aegean Airlines:
ZAGATH           1905 2155  
ATHZAG           1720 1820  

Napomene: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.
   
Otplata paket-aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) - uplata akontacije 40% pri potpisu ugovora, a ostatka iznosa najkasnije do 30 dana prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju  (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice 
Putno osiguranje: 
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene: 
 • Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  
 • Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., ID-HR-AB-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000186 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=25 
Informativni tečaj konverzije: 1 EUR / 7,53450 kn
Dodatne informacije
 • Broj dana: 5 dana
 • Datum polaska: 14.10.2023
Polazak
 • iz Zagreba
Cijena
 • Cijena od: €645,00

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
Cijena paket-aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb s uključenim zrakoplovnim pristojbama i naknadama (promjenjivo do puta)
 • prijevoz autobusom prema programu
 • smještaj u hotelima 3* u centru na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom
 • pratitelj grupe cijelim putem, organizaciju i jamčevinu putovanja
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.