Kuba

Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

Kuba

Podnaslov:
Hoteli 4/5* u Havani, Trinidadu i Varaderu, ručkovi na razgledima, ulaznice za lokalitete, all inclusive u Varaderu
Datum polaska:
21.02.-02.03.2023.

Program

1. dan, Zagreb – Istanbul – Havana
Sastanak putnika s pratiteljem u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova avio kompanije Turkish airlines. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 prema Istanbulu u 19.55 sati s dolaskom u 00.15 sati.

2. dan, Havana
Nastavak leta TK183 prema Havani u 02.05 sati. Dolazak u Havanu u 08.45 sati prema lokalnom vremenu. Doček lokalnog vodiča koji će dati informacije o Havani iz prve ruke. Kao glavni i najnaseljeniji grad službeno je sjedište nadređenih državnih tijela i kubanske vlade, većine nacionalnih tvrtki i udruga. Njegov povijesni centar, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1982. godine, danas je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi. Slijedi vožnja kroz modernu Havanu, kvartove Miramar i Vedado do groblja i Trga Revolucije uz zaustavljanje za fotografiranje. Zatim panoramski razgled narodnog kazališta, Sveučilišta i hotela National u kojem je često boravila svjetska elita, sve do poznatog šetališta Malecon… Ručak u restoranu. Nastavak vožnje i panoramskog razgleda prema staroj Havani gdje se nalaze muzej Prado i sjedište vlade El Capitolio: zgrada izgrađena 1929. godine prema nacrtima arhitekta Eugenija Raynierija Piedra, a prema narudžbi kubanskog predsjednika Gerarda Machada proglašena je nacionalnim spomenikom, pa bivša predsjednička palača, Parque central,…. Vožnja do hotela. Smještaj i noćenje.

3. dan, Havana – Pinar del Rio – Vinales – Havana
Doručak u hotelu. Odlazak na izlet prema Pinar del Riu, pokrajini na zapadnom dijelu Kube, poznatoj po tradicionalnom uzgoju jednog od najkvalitetnijih duhana na svijetu. Zaustavljanje u Las Barrigonas koji se nalazi na 120 km od Havane otkud se pruža prekrasan pogled na Siera del Rosario i njegova ruralna područja. U dolini Viñales posjet tvornici cigara, gdje ćete saznati nešto više o plantažama duhana, te njegovom putu do gotovih cigara. Zaustavljanje na Horizontes los Jazmines vidikovcu s pogledom na neobične zaobljene planine Mogote, bogate bujnom vegetacijom. Slijedi posjet Muralu pretpovijesti, 12m visokoj slici na stijeni naslikanoj 1961. godine nakon 4 godine rada 18 umjetnika. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka vožnja čamcem kroz vapnenačku špilju Indio kroz koju teče podzemna rijeka. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan, Havana – Cienfuegos – Trinidad
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Cienfuegosa uz pauze za odmor. Prekrasan je grad smješten na južnoj obali Kube. Odlikuje se prekrasnom uvalom, vrlo dobro očuvanim građevinama kao što su Palacio de Valle i poznato kazalište Tomás Terry koje se smatra lokalitetom velike povijesne i arhitektonske vrijednosti i simbolom kulturnog identiteta južnog dijela otoka. Integrirana je u trilogiju najznačajnijih kubanskih kazališta XIX. stoljeća uz “La Caridad” u Santa Clari i “Sauto” u Matanzasu. Simbolom bisera juga i zaštitnim znakom Cienfuegosa smatra se  Palacio de Valle, palača doline građena od 1913. do 1917. godine u neogotičkom stilu. Razgled glavnog gradskog parka Central Park kroz Slavoluk nezavisnosti (jedini na Kubi), ispred kojeg se nalazi spomenik Jose Martiju. Poslije razgleda i šetnje odlazak na ručak u lokalni restoran. U večernjim satima, dolazak u Trinidad. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan, Trinidad – Santa Clara – Varadero
Nakon doručka odjava i odlazak u organizirani razgled Trinidada. Trinidad je jedan od najljepših gradova na Kubi, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine (velika kolonijalna arhitektonska baština XVIII. i XIX. stoljeća). Uske popločane ulice, dragocjene restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi sami pričaju svoju povijest. Razgled povijesne jezgre, Plaza Mayor, Crkva Presvetog Trojstva (Santisima Trinidad). Slijedi odlazak u Santa Claru, i posjet Che Guevara kompleksu spomenika, mauzoleja i muzeja. Ručak u lokalnom restoranu. U večernjim satima predviđen je dolazak u Varadero, smještaj u hotel. Uslugu all inclusive koju imate u hotelu možete koristiti od prijave.  Smještaj i noćenje.

6.-7. dan, Varadero – odmor u hotelu
Kubanske plaže na ovom dijelu duge su i do dvadeset kilometara, bijeli pijesak na obali oceana, plavo nebo i palme prizor su karipskog sna u kojem ćete boraviti u hotelu s all inclusive uslugom i odmoriti nakon ovog zanimljivog putovanja. Na licu mjesta mogući dodatni fakultativni izleti. Noćenje.

8. dan, Varadero – Havana
Nakon doručka, odjava iz hotela te transfer prema Havani. Po dolasku slijedi pješački razgled starog dijela Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a, šetnja preko četiri slavna trga: Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Asis i Plaza Vieja na kojima se miješa tradicionalni kubanski život sa turističkim atrakcijama ovog veličanstvenog grada koji oduvijek inspirira sve prolaznike. Ručak u lokalnom restoranu, nakon kojega slijedi odlazak u Muzej ruma i zdravica. Razgled završava jednosatnom vožnjom u slavnim kubanskim old timerima. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan, Havana – Istanbul
Doručak. Rana odjava, te transfer prema zračnoj luci. Prijava na let TK183 prema Istanbulu koji je predviđen za 09.15 sati.

10. dan, Istanbul – Zagreb
Dolazak u Istanbul u 10.10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18.50 sati s dolaskom u Zagreb u 19.00 sati.

Fotografije: Pixabay

Naslov ispod slike:
Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara & Varadero

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena putovanja po osobi: 1.432,08 EUR / 10.790 kn.

Obvezna doplata za avio takse i naknade: 370,30 EUR / 2.790 kn (promijenjivo do polaska)

Garantiran polazak!

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • OBVEZNE DOPLATE: obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe (podložno promjeni od strane avio kompanije) 370,30 EUR / 2.790 kn, turističku kartu (vizu) za Kubu za hrvatske državljane 59,73 EUR / 450 kn  (kopiju putovnice dostaviti agenciji, mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube), osobne troškove, putna osiguranja (zdravstveno osiguranje s pokrićem COVID-a obavezno!, pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti isto), napojnice 40 EUR (plaćanje na licu mjesta) te sve što nije navedeno pod cijena uključuje.
 • Na upit: Doplatu za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 264,12 EUR / 1.990 kn

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana:
Za ovo putovanje potrebno je uplatiti iznos predujma u visini od 40% ukupne cijene pri rezervaciji, a cjelokupni iznos do 21 dan prije polaska.
Uplate je moguće izvršiti: 
 • u poslovnici turističke agencije gotovinom ili kreditnim/debitnim karticama do 6 rata bez kamata i naknada ili 
 • bankovnom doznakom
Putno osiguranje:
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu ((zdravstveno osiguranje s pokrićem COVID-a obavezno!, pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti isto), osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Ostale napomene: 
 • Agencija može otkazati putovanje i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 21 dan prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 20
 • Kuba putovanje – Covid uvjeti : od 4. travnja 2022. za ulazak na Kubu nije potreban dokaz o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 niti potvrda o negativnom testu na COVID-19. Molimo putnike da se o aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Kubu informiraju putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu redoslijeda programa putovanja, ukoliko okolnosti zahtijevaju
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna je turistička karta, mogućnost posredovanja
 • Odgovorni organizator: Azur Tours doo / Sastavni dio ugovora su Opći uvjeti putovanja agencije Azur Tours doo
Kuba putovanje – korisne informacije:
 • Vremenska razlika: -6/-7 sati
 • Novčana jedinica: kubanski pesos (CUC), 1 CUC = 6,97 kn, 1 CUC = 0,92 eur
 • Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje također i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu.
 • Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučamo da ponesete i neki topliji odjevni predmet.
 • Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha napravljena od korijenja i stabljike povrća s mesom (obično svinjetinom). Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva. Piti isključivo flaširanu vodu.
 • Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000158 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 10 dana
 • Datum polaska: 21.02.-02.03.2023.
Polazak
 • iz Zagreba
Cijena
 • Cijena od: €1.432,08

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • zrakoplovnu kartu Zagreb – Istanbul – Havana – Istanbul – Zagreb (uključeno 1 komad prtljage max 30 kg), 
 • noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4/5* u Havani i polupansion u hotelu 4* u Trinidadu te all inclusive u hotelu 5* u Varaderu, 
 • 4 ručka s jednim pićem u lokalnim restoranima prema programu, 
 • sve transfere, razglede i izlete prema programu, 
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, 
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba, 
 • organizaciju putovanja i jamčevinu.
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.