Libanon - Beirut–Jeita–Harissa–Byblos–Baalbek–Ksara–Anjar

Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

Libanon - Beirut–Jeita–Harissa–Byblos–Baalbek–Ksara–Anjar

Podnaslov:
Avionom iz Zagreba
Datum polaska:
29.04.-04.05. / 13.-18.05. / 27.05.-01.06.2024.

Program

1.dan: ZAGREB - ISTANBUL 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova na liniji TK1056 kompanije Turkish Airlines za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 20.30 sati. Dolazak u Istanbul u 23.40 sati.

2.dan: BEIRUT
Nastavak leta za Beirut na liniji TK828 u 00.45 sati. Dolazak u 02.35 sati i obavljanje carinskih formalnosti. Prijevoz do hotela, smještaj u sobe i noćenje. Nakon doručka razgled Beiruta koji se smatra Parizom Bliskoga Istoka zbog svoje kozmopolitske atmosfere, osobito prije početka Libanonskoga građanskog rata. Tada je Beirut bio potpuno razoren i podijeljen na muslimanski, zapadni dio i kršćanski, istočni dio. Nakon toga ponovo je ujedinjen i značajno obnovljen u pogledu suvremene arhitekture i općenito načina života. Beirut je danas jedan od najraznolikijih gradova Bliskoga Istoka u pogledu religije i kulture, te predstavlja ravnotežu kršćanstva i islama. Razgled grada: zgrada vlade Grand Serail, Trg Place de l’Étoile, moderno obnovljeni centar, Ortodoksna katedrala sv. Jurja, Plava džamija Mohamed Al Amin, Trg mučenika,… U slobodno vrijeme preporučujemo šetnju šetnicom Corniche uz obalu Sredozemnog mora sve do Golubovih stijena, ili pak odlazak u neki od lokalnih restorana uz obavezno kušanje fantastične libanonske kuhinje. Noćenje.

3.dan: fakultativni izlet SIRIJA - DAMASK
Doručak. Dan slobodan za samostalno istraživanje i uživanje u Beirutu ili pak ranojutarnji odlazak autobusom na fakultativni izlet prema Siriji. Vožnja prema libanonsko-sirijskoj granici Masnaa. Nakon obavljenih viznih formalnosti, nastavak puta prema Damasku, jednom od najstarijih gradova na svijetu. Posjet Nacionalnom muzeju s brojnim eksponatima najstarijih civilizacija (npr. sagment najstarijeg pisma na svijetu iskopan u Ugaritu). Potom slijedi posjet bazaru Al Hamedijah prepunom trgovina koji vrvi životom i uzvicima trgovaca tisućljećima. Posjet džamiji Umayyad, jednoj od najstarijih džamija na svijetu, nastaloj na temeljima antičkog hrama. Njen najviši minaret je Isusov minaret (prorok Isa za muslimane),  za kojeg vjeruju da će se upravo tu pojaviti Sudnjega dana. Na podu se nalaze tisuće najfinijih tepiha, unutra se, zakopana u mramoru, čuva i štuje i prema islamskoj i prema kršćanskoj tradiciji glava Ivana Krstitelja. U vrtu ove džamije smještena grobnica Saladina, arapskog vojskovođe koji se istaknuo u borbi protiv križara. U nastavku slijedi obilazak Starog grada: kuća sv. Ananije gdje je kršten sv. Pavao iz Tarza, glavni promicatelj kršćanstva, palača Azem, Ravna ulica, kršćanski dio grada s kućom i prozorom sv. Pavla, zidine grada,.. U kasnim popodnevnim satima povratak prema Beirutu. Noćenje.

4.dan: JEITA - HARISSA - BYBLOS
Nakon doručka odlazak na izlet prema špilji Jeita koja se sastoji od 2 galerije, a u kojoj je izvor rijeke Nahr al-Kalb. Gornju galeriju je moguće razgledati pješice, a donju vožnjom brodićem. Slijedi odlazak do Harisse, mjesta kršćanskog hodočašća sa svetištem posvećenom Gospi od Libanona. Svetište privlači milijune vjernika i kršćana i muslimana iz cijelog svijeta. Ručak. Odlazak do obližnjeg Byblosa, jednog od najstarijih stalno nastanjenih gradova na svijetu, starog 7000 god. Razgled grada i njegovih znamenitosti od kojih su mnoge pod zaštitom UNESCO-a, a datiraju iz svih razdoblja libanonske povijesti. Byblos je, uz Sidon, Tir i Aruad, bio jedno od četiri fenička vazalna kraljevstva Perzijskog carstva. Povratak u Beirut. Noćenje.

5. dan: BAALBEK - KSARA - ANJAR
Nakon doručka slijedi izlet prema dolini Beeka i libanonskom biseru rimskog doba Baalbeku. Tu se nalaze izvrsno očuvani rimski hramovi Jupiterov hram, Bakhusov hram i Venerin hram pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak vožnje do vinarije Ksara koja je koristila rimske špilje kao prirodne vinske podrume. Ručak uz degustaciju vina. Odlazak u jedinstveni grad Anjar koji datira iz vremena dinastije Omejida iz 8.st., poznat kao Pustinjska palača. Povratak u Beirut te slobodno za posljednju kupovinu u shopping ulici Hamra. Povratak u hotel, noćenje.

6. dan: BEIRUT - ISTANBUL - ZAGREB
Transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova TK829 za Istanbul u 03.55 sati, s dolaskom u Istanbul u 05.55 sati. Nastavak leta TK 1053 za Zagreb u 06.55 sati uz dolazak u Zagreb u 08.00 sati.

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena paket-aranžmana po osobi:
 
Datum polaska First minute cijena Redovna cijena
29.04.-04.05. 1.150 eur / 8.664,68 kn 1.200 eur / 9.041,40 kn
13.05.-18.05. 1.050 eur / 7.911,23 kn 1.100 eur  / 8.287,95 kn
27.05.-01.06. 1.100 eur / 8.287,95 kn 1.150 eur / 8.664,68 kn

*FM cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.
 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Cijena paket-aranžmana ne uključuje (doplate u agenciji): 
 • jednokrevetna soba 170 EUR / 1.280,87 kn
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • fakultativni izlet u Damask, Sirija autobusom sa svim ulaznicama 140 EUR / 1.054,83 kn + 76 USD za vizu i izlaznu taksu (viza se plaća na granici)
Cijena paket-aranžmana ne uključuje (doplate na licu mjesta): napojnice vozaču, vodiču i ostalom osoblju ukupno cca 30 USD 

Napomene

Napomene:
Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:
ZAG IST 20:30 23:40        IST BEY 00:45 02:35
BEY IST  03:55 05:55        IST ZAG 06.55 08:00

Napomena: 
 • avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Dozvoljena težina predane prtljage 30 kg i 8 kg ručne prtljage. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država. 
 • Viza za Libanon: potrebna, dobiva se na ulazu u državu i trenutno je besplatna. Potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i 1 prazna stranica). Ulazak u Libanon nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom ili izlaznim pečatom kod egipatskog Sharm El Sheika u putovnici.
 • Viza za Siriju: potrebna, dobiva se i plaća na ulazu u državu i trenutno iznosi 73 USD + izlazna taksa 3 USD. Potrebno je dostaviti kopiju putovnice najkasnije 20 dana prije puta (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i 1 prazna stranica). Ulazak u Siriju nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom ili izlaznim pečatom kod egipatskog Sharm el Sheika u putovnici.

Otplata paket-aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) - uplata akontacije 40% pri potpisu ugovora, a ostatka iznosa najkasnije do 30 dana prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju  (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice 

Putno osiguranje: 
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene: 
 • Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  
 • Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., ID-HR-AB-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000186 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=25
Informativni tečaj konverzije: 1 EUR / 7,53450 kn
Izvor slika: Canva
Dodatne informacije
 • Broj dana: 6 dana
 • Datum polaska: 29.04.-04.05. / 13.-18.05. / 27.05.-01.06.2024.
Polazak
 • iz Zagreba
Cijena
 • Cijena od: €1.050,00

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
Cijena paket-aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Beirut-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage 30 kg + ručna prtljaga)
 • smještaj u hotelu 4* na bazi 5 noćenja s doručkom
 • prijevoz i svi razgledi prema programu udobnim klimatiziranim autobusom
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • hrvatski pratitelj puta i lokalni vodič na engleskom jeziku te organizacija putovanja 
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.