Maroko - Kraljevski gradovi od Casablance do Marrakecha

Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

Maroko - Kraljevski gradovi od Casablance do Marrakecha

Podnaslov:
Avionom iz Zagreba
Datum polaska:
09.-16.12.2023. / 03.-10.02.2024./ 08.-15.03.2024.

Program

Vrijednost više: polazak iz Casablance, povratak iz Marrakecha, bez suvišnih vožnji!  

1. dan: ZAGREB - PARIZ - CASABLANCA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska. Prijava na let Air France AF 1561 za Pariz s polaskom u 15:00 sati, te dolaskom u 17.10 sati. Nastavak leta iz Pariza za Casablancu na liniji AF 1496 u 18:35 s dolaskom u 21.45 sati (lokalno vrijeme). Nakon obavljanja graničnih formalnosti, slijedi ukrcaj u autobus i transfer do hotela. Smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

2. dan: CASABLANCA          EUROPSKO LICE AFRIKE
Doručak.Odlazak na razgled Casablance, glavnog gospodarskog središta Maroka i najveće afričke pomorske luke, autobusom i pješice: vožnja do Satnog tornja na ulazu u Staru Medinu, pješački razgled (cca 1.200 m): obilazak Trga UN kojeg je 1915. oblikovao francuski arhitekt i urbanist  Henrie Prost kao prijelaz između tradicionalnog i novog dijela grada, nastavak od Café de France , kultnog relikta kolonijalne epohe, bulevarom Hasana II do Trga Muhameda V - centralnog gradskog okupljališta izgrađenog 1920. godine u francuskom kolonijalnom Art Nouveau stilu, gdje se nalaze ključne institucie poput Gradske vijećnice, Administracije provincije Casablanca Setat (Vilajet), Palače pravde; pored francuskog konzulata nalazi se spomenik maršalu Lyautey, kolonijalnom guverneru Maroka, čije je ime trg nosio do 1956.g. Nakon lagane šetnje kroz prekrasni park Arapske lige i kratkog zaustavljanja kod nekadašnje crkve Sacré Coeur, nastavak autobusom do crkve Notre Dame de Lourdes i Kraljevske palače u četvrti Habous. Kratka šetnja Novom Medinom, nastavak autobusom do Stare Medine, obilazak mjesta tri religije na samo 300 m: džamija Ould el Hamra, španjolska katolička crkva San Bonaventura i sinagoga Ettedgui svjedoče o toleranciji marokanskog društva.  Slijedi kratka vožnja do veličanstvene džamije kralja Hassana II s najvišim minaretom na svijetu (210 m), nastavak rezidencijalnom četvrti Anfa, vožnja uz more  promenadom Ain Diab. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Povratak u hotel. Večera. Za večernje sate u dogovoru s voditeljem preporučujemo izlazak do barova i diskoteka na promenadi Ain Diab koji su otvoreni cijelu noć, te posjet Rick's Café dizajniranom u stilu bara iz kultnog filma Casablanca (doplata). Noćenje.

3. dan: CASABLANCA - RABAT - MEKNES - FEZ          OD GLAVNOG DO ZABRANJENOG GRADA
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Rabata, nekadašnje prijestolnice dinastije Almohada iz 12.st, danas službenog glavnog grada Maroka. Razgled dvorišta i vanjskog dijela Kraljevske palače, Hassanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al Mansura, parka i mauzoleja Muhameda V, marokanskog emira i kralja koji se je u pregovorima s Francuzima izborio za  neovisnost Maroka . Nakon kratke šetnje po Kasbah Oudayas slobodno vrijeme u novom dijelu grada za ručak u lokalnom restoranu. Nastavak vožnje do Meknesa, „marokanskog Versaillesa“, kraljevskog grada opasanog trostrukim redom 40 km utvrđenih zidina s gradskim vratima Bab Mansour, najvećim i najljepšim u Sjevernoj Africi. Grad je sve do druge polovine 19 st. bio zabranjen za strance. Razgled umjetnog jezera Sahrij Swani s ostacima kraljevskih konjušnica, posjet mauzoleju emira Moulay Ismaila. Slijedi kratka šetnja oko trga El Hedim i posjet bogatoj i živopisnoj lokalnoj tržnici. Kasno poslijepodne dolazak u Fez, drugi najveći grad Maroka i jedan od 4 „kraljevska grada“, nekadašnje prijestolnice s kraja 8 st. odakle je vladalo  nekoliko slavnih dinastija. Najstarije sveučilište na svijetu koje je još uvijek u funkciji nalazi se u Fezu, Medina je najveća na svijetu, kao i najveće gradsko područje bez automobilskog prometa. Smještaj u hotel. Predlažemo orijentacijsku šetnju novim dijelom grada u dogovoru s voditeljem putovanja. Večera. Noćenje.

4. dan: FEZ          AUTENTIČNI MAROKO
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled i uzbudljivi susret s tradicionalnim načinom života kakav se prakticirao  i prije tisuću godina: palača El Mokri, spoj tradicionalne marokanske arhitekture i novog europskog stila, Fes el Jedid s grobnicama marokanske dinastije Beni Merin iz 14-15. st., pogled na veličanstvene dveri Kraljevske palače u Fezu, poklon lokalnih obrtnika, nastavak starom židovskom četvrti Mellah do sinagoge te autobusom do Velike Medine starog dijela grada pod UNESCO zaštitom. Šetnja pored bogato ukrašenih povijesnih zdanja iz zlatnog doba Feza: džamija al-Karaouine i mauzolej Idrissa II, medresa Attarine. Posjet prekrasnoj medresi Bou Inania iz 14 st. koja predstavlja vrhunac povijesne marokanske marinidske arhitekture, nastavak do konaka Fondouk al Nejjarine s  fontanom, nekadašnjeg odredišta mnogih trgovaca koji su karavanama stizali u Fez, danas je tu Muzej drvenih rezbarija. Posjet sukovima, pogled na štavionicu kože Tannerie,  upoznavanje sa starim obrtima, poseban izum  je  čuvena  lokalna inačica plave boje tzv. Berberska plava. Slobodno vrijeme za ručak u nekom od mnogobrojnih  restorana na krovnim terasama oko prekrasnih „Plavih vrata“ Bab Boujloud, šetnju i kupnju u trgovinama Velike Medine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: FEZ - IFRANE - BENI MELLAL - MARRAKECH          ZELENIM PADINAMA ATLASA-MEĐU BERBERIMA
Rani doručak. Odjava iz hotela, vožnja strmim padinama Atlasa cestom koja vijuga kroz berberska mjesta do naselja Ifrane, centra tzv. marokanske Švicarske. Smješten na visini od oko 1800 m/ndv, nekadašnje ljetno odmaralište kolonijalne elite postalo je zimski centar i sveučilišni grad zajedničkim naporima saudijskog i marokanskog kralja koji ovdje imaju i ljetne rezidencije. Kratko zaustavljanje za foto pauzu ispred skulpture lava u središtu mjesta i predah u francuskoj slastičarnici gdje možete kušati odlične kolače i kavu. Dolazak u Beni Mellal, središte poljoprivredne regije, pauza za osvježenje. Nastavak vožnje podnožjem Srednjeg Atlasa krajolikom koji postupno mijenja boju od zelene do crvene. Dolazak u Marrakech. Smještaj u hotel. Večera. Za ljubitelje orijentalnog plesa  i Gnaoua (tradicionalne glazbe) preporučujemo uz asistenciju voditelja putovanja posjet egzotičnom restoranu Comptoir Darna koji nudi vrhunski spektakl ove vrste. Noćenje.

6. dan: MARRAKECH          SUSRET S CRVENIM GRADOM
Doručak. Polazak na panoramsku vožnju širokim avenijama modernog dijela grada izgrađenim po francuskim urbanističkim normama XX stoljeća. Marrakech, poznat i kao ' crveni grad' zbog boje pročelja zgrada, jedan je od najzanimljivijih i najljepših marokanskih gradova, kojeg je u 11 st. utemeljila dinastija Almoravida. Posebno intenzivno razdoblje grad je doživio u 16. st pod Saaditskom dinastijom , te u 20. st., u razdoblju francuskog protektorata, kada je ekscentrični marakeški paša, poznat kao „Gospodar Atlasa“, postao veliki ambasador mjesta i Marrakech se upisao na turistički zemljovid najglamuroznijih mjesta na svijetu kao 'biser Juga'. Vožnja do Almohadske džamije Koutoubia iz 12.st., s gotovo 77 m visokim minaretom,  najprepoznatljivijim simbolom Crvenog grada. Nastavak razgleda pješice: posjet Medini, tradicionalnom starom dijelu grada pod UNESCO zaštitom s marakeškim „sukovima“ s milijun boja, zvukova, mirisa. Pogled na kraljevsku palaču, te posjet bogato ukrašenim kraljevskim grobnicama Saaditske dinastije iz 16.st., zaboravljenim i ponovno otkrivenim tek u 20. st. Nastavak do nekadašnje židovske četvrti  Mellah i sefardske sinagoge Slaat al Lazama iz 15 st., posjet tradicionalnoj berberskoj ljekarni kod starih gradskih vrata Bab Agnau s izvrsnim izborom certificiranih kozmetičkih ulja i krema od argana, jojobe, aloe vere, marokanskih ruža, berberske smokve te raznoraznih orijentalnih začina. Razgled završava kod „duše grada“, živopisnog trga Jemmaa el-Fna, na UNESCO listi nematerijalne baštine, gdje možete uživati u jedinstvenoj atmosferi cjelodnevnog sajma s tržnicama, krotiteljima zmija, akrobatima, ponudi tradicionalnih proizvoda, Hitchcock je tu snimio film „Čovjek koji je previše znao“. Slobodno vrijeme, povratak u hotel. Večera. U dogovoru s voditeljem putovanja,  predlažemo posjet vrtovima i barovima kultnog hotela La Mamounia u kojem odsjedaju najveće svjetske zvijezde, te Sky bar u četvrti Gueliz. Noćenje.

7. dan: MARRAKECH          MARRAKECH - SRCE MAGREBA
Doručak. Odlazak do impresivne egzotične palače Bahia, s prepoznatljivim, šarenim keramičkim pločicama i raskošnim prozorima, čije ime na arapski znači „sjaj“.  Ime je dobila po supruzi nekadašnjeg Velikog vezira Si Mousse. Palača je povremeno u upotrebi marokanske kraljevske obitelji (doplata za ulaznicu).  Marrakech je prepun parkova, najpoznatiji je Majorelle, remek-djelo slikara iz Francuske Jacques Majorelle, zeleno-plava oaza s kaktusima, palmama i biljkama iz cijelog svijeta, prepuna detalja u kraljevsko plavoj boji, nijansa koje se danas naziva i majorelle plava ili berbersko plava. Imanje s vrtovima je nakon smrti slikara kupio slavni francuski modni dizajner Yves Saint Laurent čija je urna pohranjena u vrtu, tu se nalazi i muzej s njegovim poznatim kreacijama (doplata za ulaznicu).  Poslijepodne slobodno vrijeme za istraživanje grada. U večernjim satima predlažemo odlazak na folklorno - konjanički spektakl  "Berberska Fantazija Chez Ali" s uključenom večerom (doplata). Noćenje.

8. dan: MARRAKECH - PARIZ - ZAGREB
Doručak (suhi obrok za ponijeti).Transfer do zračne luke u Marrakechu. Prijava na let Air France za Pariz AF 1777 u 07.00 sati. 
Po dolasku u Pariz u 10.30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta na liniji AF 1560  za Zagreb u 12.25 sati s dolaskom u 14.20 sati.


 

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena paket-aranžmana po osobi:
 
Datum polaska Redovna cijena po osobi *First Minute cijena po osobi
9.12.2023 1.190 EUR (8.966,06 kn) 1.170 EUR (8.815,37 kn)
3.02.2024 1.250 EUR (9.418,12 KN) 1.230 EUR (9.267,44 kn)
8.03.2024 1.190 EUR (8.966,05 kn) 1.170 EUR (8.815,37 kn)

*FM popust 20 EUR (150,70 Kn) vrijedi za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta.

 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Cijena paket-aranžmana ne uključuje (obavezna doplata u agenciji):
 • jednokrevetna soba 250 EUR / 1.883,62 kn
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • Chez Ali Fantasia folklorni spektakl s večerom i transferom 55 EUR / 414,40 kn
 • ulaznica u vrtove i muzej Majorelle u Marrakechu 17 EUR / 128,09 kn
Cijena paket-aranžmana ne uključuje (prijava u agenciji, doplata na licu mjesta):
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače cca 40 EUR / 301,38 kn
 • ulaznica u džamiju Hassan II u Casablanci 16 EUR / 120,55
 • Rick's Café u Casablanci (uključuje zakusku i piće „open bar“ u trajanju 1 sat) 45 EUR / 339,05 kn

Napomene

Napomene:
Red letenja Air France:

AF 1561     ZAGREB – PARIZ              15:00 - 17:10
AF 1496     PARIZ - CASABLANCA      18:35- 21:45
AF 1777     MARRAKECH-PARIZ         07:00 - 10:30
AF 1560      PARIZ-ZAGREB                12:25- 14:20

Važne napomene:
 • Viza za Maroko nije potrebna za državljane Republike Hrvatske. 
 • Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje. Preporuke i informacije MVEP- a za putovanje u Maroko: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=86
 • Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj kategorizaciji i može biti različita od evropskih standarda.
 • U skladu s uvjetima zrakoplovne kompanije za grupe, pristojbe zračnih luka su podložne promjeni, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju povećanja cijene, agencija zadržava pravo tražiti nadoplatu od putnika.
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa putovanja, izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o promjenama u redu letenja zrakoplovima, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i drugim izvanrednim okolnostima (viša sila).

Otplata paket-aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) - uplata akontacije 40% pri potpisu ugovora, a ostatka iznosa najkasnije do 30 dana prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju  (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice 
Putno osiguranje: 
Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene: 
 • Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  
 • Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., ID-HR-AB-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000186 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=25
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR / 7,5345 kn
Izvor slika: Canva


 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 8 dana
 • Datum polaska: 09.-16.12.2023. / 03.-10.02.2024./ 08.-15.03.2024.
Polazak
 • iz Zagreba
Cijena
 • Cijena od: €1.170,00

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
Cijena paket-aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi (uključen 1 komad predane prtljage po osobi  (kofer do 23 kg)  + 1 komad ručne prtljage do 8 kg (dimenzija 55x40x23 cm)
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 5 polupansiona u hotelima 4* prema programu
 • prijevoze i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.