Krstarenje Dunavom - Grupni polazak iz Krka i Rijeke

Krstarenje Dunavom - Grupni polazak iz Krka i Rijeke

Podnaslov:
Grupni polazak
Datum polaska:
19.10.-26.10.2024.

Program

GRUPNI POLAZAK
KRSTARENJE DUNAVOM - UKLJUČEN VODITELJ PUTOVANJA I TRANSFER DO LUKE UKRCAJA I NATRAG

TERMIN: 19.10.-26.10.2024.   8 dana / 7 noći
 
DATUM LUKA DOLAZAK POLAZAK
19.10.2024. Transfer autobusom do luke
ENGELHARTZELL  (Austrija)- ukrcaj
- 17:00
20.10.2024. BEČ (Austrija) 13:00 -
21.10.2024. BEČ (Austrija) - 18:30
22.10.2024. ESZTERGOM (Mađarska) 08:00 10:30
22.10.2024. BUDIMPEŠTA (Mađarska) 15:00 -
23.10.2024. BUDIMPEŠTA (Mađarska) - 15:00
24.10.2024. BRATISLAVA (Slovačka) 09:00 15:30
25.10.2024. KREMS (Austrija) 08:00 08:30
25.10.2024. Plovidba dolinom Wachau    
26.10.2024. ENGELHARTZELL  (Austrija)-iskrcaj- Transfer autobusom do Rijeke i Krka 07:00  ŠTO VIDJETI:

BEČ
Posjet glavnom gradu Austrije. Beč je grad bogate povijesti, valcera, muzeja i Sacher torte. Mogućnost razgleda ovog grada sa našim vodičem kroz zanimljivu povijesno- kulturu turu kroz centar grada ili samostalno.
BRATISLAVA
Glavni grad Slovačke nalazi se na lijevoj obali Dunava i 4 grad po veličini na Dunavu, u blizini austrijske i mađarske granice.
Imati ćete priliku vidjeti starogradsku jezgru sa renesansnim zgradama i baroknim palačama.
ESZTERGOM
Esztergom je jedan od najstarijih mađarskih gradova, a nekad je bio i prijestolnica u kojoj je okrunjen Stjepan I., prvi kralj Ugarske. Njegova najljepša atrakcija je Esztergom bazilika koju nećete moći ne primijetiti, budući da se radi o impozantnom zdanju visokom preko 100 metara. Ova impresivna građevina nije samo najveća crkva u Mađarskoj, to je ujedno i najviša zgrada bilo koje vrste u zemlji.
BUDIMPEŠTA
Glavni grad Mađarske koji je podijeljen u dva grada: Budim i Peštu, a popularno je zovu kraljicom Dunava.
Mađari se vole pohvaliti zgradom najljepšeg parlamenta u Europi. Ne propustite posjetiti trg Heroja, crkvu Sv. Stjepana, čuvenu Vaci ulicu sa Gerbeaud kavanom ili probati kremšnite carice Sissi na Budimu.
KREMS /MELK / DOLINA WACHAU
Dolina uz Dunav u Donjoj Austriji zove se Wachau te jedna od najvećih,ali i najljepših turističkih odredišta ovoga kraja. Krajolik je ove doline 2000. godine uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine kao rijedak primjer skladnog razvoja prirodne i arhitektonske baštine kroz povijest. Njezin okoliš dug je nešto više od 30 kilometara, nastao je još u prahistoriji, a danas je poznat po proizvodnji marelica i grožđa koji se koriste za proizvodnju likera i vina. U Kremsu svakako vrijedi prošetati se povijesnom jezgrom koja još uvijek čuva ostatke srednjovjekovne utvrde s tornjem za barut te toranj s ulaznim vratima u grad iz 13. stoljeća. Najznačajnija je ovdašnja građevina parohijska crkva svetoga Vida (Heilige Veit) koja je jedna od najstarijih austrijskih baroknih crkava.
U gradiću Melku, koji je nadaleko poznat po proizvodnji odlične rakije od marelice, nalazi jedan od najpoznatijih samostana na svijetu izgrađen na vrhu strme stijene s koje puca predivan pogled na obale Dunava. Samostan se zove isto kao i grad,  a prvotno je bio zamišljen kao dvorac plemića Leopolda II. koji ga je pred kraj svojeg života poklonio redu benediktinaca te su je oni pretvorili u renomiranu obrazovnu i duhovnu instituciju.
PASSAU
Grad na tri rijeke. Passau je njemački grad koji se nalazi na jugoistoku Njemačke i uz samu austrijsku granicu te slovi kao jedan od najljepših bavarskih gradova na rijeci Dunav.  Treba naglasiti impresivnu katedralu svetog Stjepana. U spomenutoj katedrali nalaze se najveće orgulje na svijetu.

Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA Autotrans  d.d. dostupni na:
Opće informacije Autotrans d.d. (arrivatravel.hr)

Izvor fotografija: arosa-cruises.com

Cijena

Cijena (opširnije):
Kabina kat. A, deck. 2 (dvokrevetna vanjska kabina sa Juliette balkonom (francuski balkon), vel. 16 m2, klima, sef, televizor, telefon, sušilo za kosu, kupaonica sa tušom/ wc, telefon, kućni ogrtač, plahta za saunu 1.799 €

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
U cijenu nije uključeno (neobavezno, doplate u agenciji prilikom rezervacije):
 • izleti na odredištu: POLUDNEVNI IZLET BEČ – razgled centra grada sa lokalnim v. na hrv.jeziku: 40,00 € po osobi, POLUDNEVNI IZLET BUDIMPEŠTA (Budim i Pešta(- razgled centra grada sa lokalnim v. na hrv.jeziku: 40,00 € po osobi – min. 20 prijavljenih, bazilika Esztergom vlakićem: 45,00 € po osobi(ulaznice za muzeje i dr. znamenitosti nisu u cijeni)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 500,00 € po osobi (ograničen broj kabina- nije moguće u kategoriji S)
 • putno zdravstveno osiguranje: Cijena na upit

Napomene

Napomene:
NAPOMENA: Izračun je rađen na osnovi najmanje 35 putnika. U slučaju promjene određenih elemenata putovanja i izračuna, odnosno tečaja valute organizator zadržava pravo izmjene programa i cijene.
U slučaju da se za putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 21 dan prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
Raspored / itinerer krstarenja je podložan promjenama, koje su u vezi sa trenutnom situacijom u luci pristajanja. Voditelj putovanja / predstavnik bit će na brodu tijekom krstarenja za minimalno 15 putnika, – minimum 20 prijavljenih osoba na izletu, ukoliko se ne dogovori drugačije.

TEHNIČKI PODACI O BRODU:
A-ROSA DONNA
Brod sa 100 vanjskih kabina (max. 242 gosta)
Dužina i širina: 124,5 m x 14,4 m
Sagrađen 2002. g.
Sadržaji: sunčalište na najgornjoj palubi, vanjski grijani bazen, bar, grill kutak, prostor za društvene igre, fitness centar, spa centar (finska i organska sauna, odmorište, dr. tretmani uz doplatu), buffet restoran, plesni podij, market restoran (doplata), trgovina
Jezici na brodu: engleski i njemački


Obavezni dokumenti:
- putovnica ili osobna iskaznica koja vrijedi za sve dane krstarenja

Preporučujemo:
- zdravstveno osiguranje, osiguranje od rizika otkaza i prtljage
Preporučujemo svim putnicima zdravstveno osiguranje važeće u svim državama koje se posjećuju tijekom putovanja, a koje pokriva troškove povratka u zemlju iz koje dolaze, u slučajevima ozljeda, smrti i bilo koje druge vrste rizika. Usluge liječnika na brodu se naplaćuju zato preporučujemo osiguranje koje će pokriti/vratiti moguće troškove te vrste.
Odgovorni organizator: A-ROSA
 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 8 dana
 • Datum polaska: 19.10.-26.10.2024.
Polazak
 • s Kvarnera
Cijena
 • Cijena od: €1.799,00

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • smještaj u dvokrevetnoj brodskoj kabini – brod M/S DONNA
 • Transfer autobusom na relaciji: Krk – Rijeka – Engelhartszell – Rijeka- Krk
 • uslugu All Inclusive Premium (uključuje obroke Puni pansion Plus; prošireni doručak, buffet ručak i večeru, poslijepodnevni snack, kavu i čaj u poslijepodnevnim satima prema rasporedu, pića tijekom dana te za vrijeme ručka i večere: čajevi, kava, pivo, pjenušci, sokovi, izbor vina.. izuzeci su posebna vina i šampanjci koji se doplaćuju
 • Poslugu u sobu
 • Uključen razgled centra Bratislave- u organizaciji brodara
 • Uključen razgled Passau sa lokalnim vodičem – zadnji dan
 • Besplatno korištenje saune i fitness centra
 • 15 % popusta na Spa programe na brodu
 • Zabavni program na brodu tijekom krstarenja
 • Sve brodske pristojbe na putovanju
 • Wi-Fi pristup internetu u zajedničkim prostorijama broda (internet veza može varirati)
 • Voditelja putovanja na hrvatskom jeziku na brodu
*Pratitelj putovanja je osiguran na min. 15 prijavljenih putnika. U slučaju manje prijavljenih, brigu o putnicima preuzima management broda.
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.