OHRID 15.-19.06.2022.

Ohrid i Ohridsko jezero jedni su od glavnih turističkih odredišta u Makedoniji. Zbog velikog broja crkava i samostana, grad je poznat kao balkanski i europski Jeruzalem. Ohrid je također poznat kao "Grad svjetlosti", doslovni prijevod njegovog starog imena, Lihnid. Regija Ohrid uključena je u UNESCO-ov popis svjetske baštine.

01.dan     ZAGREB – SKOPLJE – OHRID
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci  Franjo Tuđman u 12.00h. Polijetanje zrakoplova za Skopje na letu Croatia Airlinesa, OU 368 u 14.00h. Dolazak u 15.15h i obavljanje graničnih formalnosti. Po izlasku s terminala susret s loco vodičem te transfer modernim autobusom za Ohrid. Predviđeni dolazak u hotel u 19.00 h. Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

02.dan     OHRID 
Doručak. Vožnja do Ohrida te razgled grada, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero, galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Pored brojnih restorana, kavana i spomenika tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima. Organizirani  zajednički ručak te slobodno popodne za vlastite programe. Za polaznike kongresa sastanak s vodičem u cca 17:30h (još se ne zna točno vrijeme otvaranja kongresa) ispred hotela te vožnja do hotela Metropol na kongres. Prijava na kongres, prisustvovanje ceremoniji otvaranja kongresa. Zajednički odlazak na večeru. Noćenje.


03.dan   OHRID
Doručak. Odlazak na kongres, a za one koji ne idu na kongres predlažemo fakultativni odlazak na cjelodnevni  izlet autobusom do sv. Nauma. Usput je zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica. Danas se ovdje nalazi muzej koji prikazuje način života ljudi iz 12. stoljeća prije nove ere. Nastavljamo vožnju na izvor Drima, gdje je organiziran ručak, a nakon ručka slijedi ukrcaj u čamce i vožnja do predivnog manastira Sv. Naum, koji se nalazi na hridi i pruža nezaboravan pogled na Ohridsko jezero. Po iskrcaju, slijedi obilazak manastirske crkve  posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu. Povratak u hotel.  Zajednički odlazak na večeru. Noćenje.

4.dan     OHRID
Doručak. Odlazak na kongres, a za one koji ne idu na kongres predlažemo fakultativni odlazak na vožnju brodom po jezeru u trajanju sat vremena. Iskrcaj u gradu i popodne slobodno za vlastite programe. Zajednički odlazak na večeru.  Noćenje.

5.dan      OHRID – SKOPLJE – ZAGREB
Raniji doručak i odjava iz hotela te polazak autobusom prema Skoplju. Po dolasku slijedi kraći razgled grada u pratnji lokalnog vodiča te zajednički odlazak na ručak. Nakon ručka transfer za aerodrom,  prijava na let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 15:55h; s očekivanim dolaskom u 17:10h. Završetak programa.

Cijena po osobi u 1/1 sobi :  4.925 kn
Cijena po osobi u 1/2 sobi :  4.555 kn
Cijena je kalkulirana na bazi minimalno 30 putnika
Cijena uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom sa uključenim zrakoplovnim pristojbama
  • smještaj u hotelu INEX OLGICA 4**** na bazi  2 puna pansiona i 2 polupansiona (ukupno 4 večere i 2 ručka)
Inex Olgica – Hotel (hotelinexolgica.com.mk)
  • transferi prema programu
  • razgled Ohrida s loco vodičem
  • razgled Skoplja u pratnji loco vodiča
  • pratitelj putovanja
Cijena ne uključuje:
  • kotizaciju za kongres koja iznosi:
do 30.04.22.         130 eur/990 kn
od 01.-31.05.22.  140 eur/1.065 kn
od 01.-16.06.22.  150 eur/1.140 kn
(ukoliko agencija uplaćuje kotizaciju zaračunava se manipulativni trošak  5%)
  • cjelodnevni izlet u Sv. Naum i Zaliv Kostiju sa ručkom i ulaznicama........................  350 kn
  • vožnja brodom po ohridskom jezeru ...........................................................................  45 kn 
  • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
  • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje za putovanja u inozemstvo, osiguranje od otkaza putovanja)

Napomene:
  • Agencija  može otkazati izlet i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 48 sati  prije početka izleta te će u tom slučaju putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za izlet ako je broj osoba koje su uplatile  izlet manji od 30
  • U slučaju otkazivanja izleta zbog epidemioloških mjera – vraćamo uplaćeni iznos u cijelosti
  • Program se odvija uz pridržavanje epidemioloških mjera. Tijekom vožnje potrebno je u autobusu nositi maske!
  • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
  • Agencija zadržava pravo promjene cijene kao i izmjene redoslijeda programa putovanja, sukladno promjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima
  • Molimo da obratite pažnju na propise vezane uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg te jedan komad ručne prtljage. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov.


INFORMACIJE ZA PUTNIKE VEZANE UZ COVID-19:

Putnik je dužan prije ugovaranja i uplate aranžmana informirati se o trenutnoj situaciji u državi ili državama u koje putuje, a sve informacije može pronaći na službenoj stranici MVEP-a (http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/). Ugovaranjem i uplatom aranžmana smatra se da je Putnik pročitao informacije na službenoj stranici MVEP-a te je suglasan s istim. Putnik će o svom trošku napraviti eventualni PCR ili antigenski test potreban za prijavu na let ili ulazak u državu.



Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA AUTOTRANS  d.d. dostupni na:
https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja