AMSTERDAM

Podnaslov:
Zrakoplovom iz Splita
Datum polaska:
06.-09.06.2024.

Program

A M S T E R D A M
06. – 09.06.2024.

1. dan, 06.06.2024. četvrtak SPLIT – AMSTERDAM
Okupljanje grupe u zračnoj luci u Splitu u 7:45 sati. Prijava i let za Amsterdam u 9:45 sati na direktnoj liniji. Dolazak u 12:10 sati u zračnu luku Schiphol. Ukrcaj u autobus i vožnja do mjesta Zaanse Schans gdje se nalaze očuvane povijesne vjetrenjače, stare kuće i kanali. U autentičnom nizozemskom krajoliku ćemo posjetiti tradicionalnu farmu i upoznati se s načinom proizvodnje sira uz mogućnost kupnje. Odlazak do radionice klompi, gdje ćete za uspomenu moći kupiti originalne nizozemske suvenire. Vožnja do gradića Edam koji je poznat po istoimenom siru te po svojim karakterističnim zgradama od crvene opeke i kanalima. Posjet obližnjem Volendamu, malom ribarskom selu koje je poznato po svojoj autentičnoj atmosferi, tradicionalnoj arhitekturi i povijesti vezanoj uz ribarstvo. U dogovoreni sat polazak prema hotelu. Prijava i smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom i pješice u orijentacijsku šetnju Amsterdamom. Grad je poznat po svojim kanalima, bogatoj povijesti, umjetnosti i biciklističkoj kulturi. Osnovan je u 13. stoljeću kao ribarsko selo na rijeci Amstel, od kojeg dolazi i ime grada.  Odlazak do Red Light Districta, svjetski poznatog područja Amsterdama, koje je ime dobilo po izlozima s crvenim lampama u kojima se nalaze „noćne dame“. Individualna šetnja po četvrti. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom. Noćenje.
2. dan, 07.06.2024. petak AMSTERDAM
Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom i pješice u razgled Amsterdama: Muzejska četvrt i Trg muzeja na kojemu se nalazi slavni Rijksmuseum, Muzej Vincenta Van Gogha, Stedelijk muzej, ... šetnja poznatom trgovačkom ulicom Kalverstraat dalje kroz Begijnhof – Munt – Rembrantsplein – rijeku Amstel. Odlazak do plutajuće tržnice cvijeća Bloemenmarkt na kanalu Singel. Odmah do tržnice nalazi se Munt Tower, ostatak glavnog ulaza u stari grad. Šetnju nastavljamo prema nizozemskoj operi gdje se s jednog od mostova pruža pogled na najpoznatiji most u Amsterdamu, Magere brug („Mršavi most“), ekraniziran u mnogim filmovima. Amsterdam je poznat po svojim prekrasnim kanalima, koji su čak upisani na UNESCO-v popis svjetske baštine. Posjet brusionici dijamanata, te po želji grupe u dogovoreno vrijeme plovidba brodom po amsterdamskim kanalima. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.
3. dan, 08.06.2024. subota AMSTERDAM – VELIKA NIZOZEMSKA TURA – AMSTERDAM
Doručak. Po želji grupe odlazak autobusom na cjelodnevni izlet. Ukrcaj u autobus i vožnja do najljepšeg nizozemskog gradića Delfta koji je svjetski poznat po svojoj plavo-bijeloj keramici, poznatoj kao "Delftware" ili "Delft Blue". Ova tradicionalna keramika s plavim uzorcima na bijeloj podlozi proizvodi se u gradu od 17. stoljeća. Šetnja šarmantnim gradskim središtem: Nova Crkva, Stara crkva,Gradska vijećnica, ... Delft je također povezan s poznatim nizozemskim slikarom Johannesom Vermeerom, koji je rođen u ovom gradu. Njegova poznata slika "Djevojka s bisernom naušnicom" može se vidjeti u lokalnom muzeju. Nakon razgleda vožnja do Rotterdama, jednog od najvećih gradova u Nizozemskoj i jedne od najvažnijih luka u Europi. Panoramski razgled autobusom: Kubus kuće, toranj Euromast, most Erasmusburh, .... Kraće zaustavljanje za fotografiranje. Nastavak vožnje do Den Haag-a. Den Haag je politički centar Nizozemske i dom je mnogim institucijama i organizacijama uključujući vlade, ambasade, međunarodne sudove i organizacije. Po dolasku odlazak u pješački razgled: Parlament, stara jezgra grada, Kraljevska palača – radna rezidencija nizozemskog kralja, Palača mira, Međunarodni sud za ratne zločine, ... Ukrcaj u autobus i vožnja do poznatog ljetovališta Scheveningena. Šetnja obalom uz dugu pješčanu plažu. Povratak u Amsterdam. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan, 09.06.2024. nedjelja AMSTERDAM – SPLIT
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera autobusom u zračnu luku Schiphol. Prijava na let za Split u 12:35 sati. Slijetanje u Split u 14:55 sati.


Cijena putovanja po osobi:
20 – 24 putnika  740,00
15 – 19 putnika  760,00 €
(cijena promjenjiva stavka – ovisna o cijeni zrakoplovne karte)


Cijena paket-aranžmana uključuje:
 • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Split – Amsterdam – Split  sa uključenim 1 komadom ručne prtljage
(max.dimenzija 45cm x 36cm x 20 cm) i 1 komadom predane prtljage (do max. 15 kg)
 • sve zrakoplovne pristojbe i naknade
 • transfer autobusom ZL Schiphol Amsterdam – hotel / hotel - ZL Schiphol Amsterdam
 • izlet Mala nizozemska tura: Zaanse Schans, Edam i Volendam (posjet tradicionalnoj sirani i manufakturi klompi)
 • smještaj u hotelu Ibis Amsterdam Schiphol 3* u Amsterdamu na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom (hotel se nalazi 13 km od centra Amsterdama, veza sa centrom je autobus koji vozi svakih 7-8 min, a vožnja do centra traje 20 min)
 • boravišnu taksu u hotelu
 • voditelja putovanja  (vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku)
 • troškove organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje

Cijena paket-aranžmana ne uključuje (neobavezno):
 • fakultativni izlet Velika nizozemska tura (Delft, Rotterdam, Den Haag i Scheveningen) 85,00 po osobi – moguće zaključiti samo pri rezervaciji (potrebno min. 15 osoba)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 160,00   po osobi (na upit)
 • osiguranje od otkaza putovanja - moguće zaključiti samo pri rezervaciji
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu - moguće zaključiti samo pri rezervaciji
 • vožnja brodom po amsterdamskim kanalima 20,00   po osobi - moguće zaključiti samo pri rezervaciji, plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgleda, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

Informativne cijene ulaznica po osobi:
 • Rijksmuseum 22,50 odrasle osobe, Muzej Vincenta Van Gogha 22,00 odrasle osobe, Stedelijk muzej 22,50 odrasle osobe / osobe mlađe od 18 godina imaju besplatan ulaz u navedene muzeje
Otplata paket-aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) – uplata akontacije 250,00 pri potpisu ugovora, a ostatak iznosa najkasnije do 21 dana prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju  (slanje linka za plaćanje e-mailom preko   Corvus Pay-a) samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice

Putno osiguranje: Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.


Dobro je znati:
 • Za sve putnike zainteresirane za posjete poznatim amsterdamskim muzejima: svakako napravite online rezervaciju na vrijeme, minimalno deset dana prije putovanja
 • Prijevoznik Easyjet (vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni)
 • U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Nizozemskoj nalazi se u Den Haagu. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj (Den Haag) se nalazi na adresi Surinamestraat 11, 2585 GG, Den Haag. Kontakt podaci: tel. 0031 70 363 2942, e-mail: vrhhaag@mvep.hr.

Napomene:
 • Agencija može otkazati putovanje i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 15
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Navedene cijene ulaznica su informativnog karaktera.
 • Iako su na dan izrade ponude i potpisa ugovora ukinute sve epidemiološke mjere prilikom prelazaka granica (nije potrebna COVID potvrda ili test na COVID-19), ukoliko se iste ponovno uvedu do/tijekom realizacije putovanja, putnici su ih dužni ishoditi/ispuniti o svom trošku. Svi putnici dužni su pridržavati se svih eventualnih epidemioloških mjera koje budu na snazi prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja. U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, agencija će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava.
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja
 • Za državljane RH viza za Nizozemsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a

Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA AUTOTRANS d.d. dostupni na:
https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja

 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 4 dana
 • Datum polaska: 06.-09.06.2024.
Polazak
 • iz Dalmacije
Cijena
 • Cijena od: €740,00
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.