BASKIJA - ASTURIJA - GALICIJA

Smještaj u hotelus 4 zvjezdica!
1234

BASKIJA - ASTURIJA - GALICIJA

Podnaslov:
Put Sv. Jakova
Datum polaska:
15. - 22.10.2024.

Program

1.dan, 15.10.2024. utorak SPLIT – BILBAO
Okupljanje grupe u Zračnoj luci u Splitu u 12,00 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja i prijava na let u 14,10 sati za Bilbao sa presjedanjem u Barceloni. Dolazak u Bilbao u 22,20 sati. Preuzimanje prtljage, ukrcaj u autobus i transfer do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje.
2.dan, 16.10.2024. srijeda BILBAO
Doručak. Odlazak u razgled najvećeg grada Baskije. Bilbao je poznat po prekrasnoj arhitekturi, kulturi i gastronomiji. Najveća znamenitost u Bilbau je Guggenheimov muzej, otvoren 1997.god, a kojeg je projektirao slavni arhitekt Frank Gehry. Razgled počinjemo od Starog grada, poznatog kao Casco Viejo, povijesne jezgre s brojnim znamenitostima, šetnja starom gradskom jezgrom, od opernog teatra Arriaga do trga Plaza Nueva i takozvanih  Sedam ulica u povijesnoj jezgri  koje su pripadale obrtničkim cehovima, katedrale Sv Jakova iz 16.st. te do najstarije crkve Sv Antona i tržnice Mercado de la Ribera. Nastavak pješačkog razgleda preko mosta  kroz park Jardines de  Albia do četvrti Abandoibarra i mosta Zubizuri. Slobodno vrijeme za odmor ili posjet Muzeju Gugenheim ili Muzeju Likovnih umjetnosti. U poslijepodnevnim satima po želji grupe izlet brodom do Portugalete. Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan, 17.10.2024. četvrtak BILBAO – COVADONGA – CANGAS DE ONIS – GIJÓN - OVIEDO
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom prema NP Picos de Europa do povijesne Covadonge, dubokog klanca prepunog špilja gdje su krščani pod vodstvom vizigotskog viteza Mendeza Pelaya pobjedom zaustavili muslimansku ekspanziju i otpočeli proces povrata izgubljenih teritorija Iberskog poluotoka. Nastavak vožnje do Cangas de Onis gdje je u 8.st. podignuta prva crkva nakon maurskog osvajanja Iberskog poluotoka. Simbol ovog mjesta je stari kameni most iz 14. st. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe do polaska prema Gijónu, primorskom gradiću koji se smjestio na Costa de Asturias. Šetnja gradskim središtem: Gornji grad, rodna kuća Gaspara Jovellanosa, čuvenog španjolskog državnika i filozofa iz perioda Prosvjetiteljstva, ostaci rimskih termi, ... Slobodno vrijeme na Plaza Mayor s mnoštvom restorana i terasa. Nastavak vožnje do Ovieda. Prijava i smještaj u hotel. U pratnji voditelja putovanja odlazak u večernju šetnju gradom: palača Velardo i stari teatar Campoamor, Gradska vijećnica, trg Plaza de Paraguas, park San Francisco, gdje se nalazi i spomenik lokalnom spisatelju Leopoldu Alasu – Clarinu, koji je proslavio Oviedo svojim romanom La Regenta. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan, 18.10.2024. petak OVIEDO 
Doručak. Odlazak u pješački razgled prijestolnice regije Asturije: drevna predromanička fontana Foncalada koja još uvijek u funkciji, predromanička crkva San Julian de Prados iz 9.st., kompleks drevne katedrale čiji počeci sežu duboko u epohu takozvanih "mračnih kraljeva" Asturiasa iz 8.st. Iz tog perioda ostala je samo Camara Santa – jedna od postaja na putu Sv Jakova, u kojoj se čuvaju  dragulji i važne relikvije poput sudarija za koji se vjeruje da je bio omotan oko glave Isusa Krista, Cruz de la Victoria - bogato urešeni drveni križ koji je prema legendi nosio vizigotski vitez Menendez Pelayo u prvoj pobjedi kršćana nad Maurima u 8.st. Sadašnja katedrala, gotičkog tipa s nekim romaničkim obilježjima, nastala je u periodu od 14.- 16.st. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan, 19.10.2024. subota OVIEDO – LUARCA – AS CATEDRAIS – LUGO - SANTIAGO DE COMPOSTELA
Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak do Luarce, šarmantnog gradića na Zelenoj obali - Costa Verde. Grad je prepoznatljiv po živopisnoj i užurbanoj luci kojom dominiraju ribarske kuće te visoke litice s kojih se pruža prekrasan pogled na ocean. Na vrhu litice je smještena kapela Nuestra Señora blanca de Luarca, jedna od točaka na putu Sv. Jakova. Slobodno vrijeme za  odmor. Nastavak vožnje prema plaži As Catedrais-Katedrale, čuvenoj po živopisnim oblicima svojih stijena u kojima je ocean isklesao stupove, lukove i svodove. Odlazak do galicijskog grada Luga, značajnog središta iz rimskog doba iz kojeg datiraju njegove, jedine u svijetu,  potpuno očuvane rimske zidine koje i dan danas opasuju grad. Šetnja uz zidine od mosta preko rijeke Miño te slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Santiago de Compostela. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Po želji grupe odlazak u centar grada sa voditeljem putovanja. Noćenje
6. dan, 20.10.2024. nedjelja SANTIAGO - A CORUÑA - COSTA DA MORTE – FISTERRE - SANTIAGO DE COMPOSTELA
Doručak. Odlazak u pješački razgled grada: tržnica bogata ribom, rakovima i školjkama, stara gradska jezgra, franjevački samostan čiji je utemeljitelj bio osobno Franjo Asiški, glavni trg – Praza do Obradoiro, gradska vijećnica  urešena skulpturom Sv. Jakova na konju – Santiago Matamoros (ubojica Maura) i gostionice  – rezidencije katoličkih kraljeva Isabele i Fernanda, katedrala sv. Jakova,... Slobodno vrijeme za šetnju starim gradom i odmor. Poslijepodne odlazak autobusom do obližnje A Coruñe. Panoramska vožnja uz obalu te šetnja promenadom kroz park do starog rimskog svjetionika Torre de Hercules iz 1. stoljeća. Nastavak  šetnje do gradske vijećnice i glavnog trga u donjem dijelu grada  Praça Maria Pitta, kraći razgled Gornjeg grada – Cidade Velha. Slobodno vrijeme na atmosferičnoj šetnici u Donjem gradu. Na povratku, vozeći uz glasovitu surovu Costa da Morte, poznatu kao groblje brodova, zaustavljanje kod rta Finisterre, mjesta ultimativnog  sraza  kopna i ogromnog Atlantika, keltskog konca svijeta te konačne točke puta Sv. Jakova. Povratak u Santiago. Slobodno vrijeme u gradu. Noćenje.
7. dan, 21.10.2024. ponedjeljak SANTIAGO  - COMBARRO -  VIGO -PONTEVEDRA  - SANTIAGO DE COMPOSTELA
Doručak. Polazak autobusom do slikovitog ribarskog sela Combarro s prekrasnim izborom neobičnih kamenih galacijskih hȯrreos - spremnika za žito i krumpir. Slobodno vrijeme za odmor uz more. Nastavak vožnje do Viga, najvećeg galicijskog grada. Pješački razgled grada sa stajanjem uz staru riblju tržnicu Mercado da Pedra koja nudi obilje svježe ribe, školjki i rakova po kojima je obala Galicije poznata. Odlazak do jedne od najljepših svjetskih plaža Playa del Vao i šetnja preko mosta do otoka Isla de Toralla. Slijedi  kratka vožnja do Pontevedre, starog rimskog grada na utoku rijeke Lerez. Kratki pješački obilazak, bazilika Santa Maria Mayor, crkva i samostan San Francisco kojeg je osnovao Sv. Franjo Asiški koji je svratio u Pontevedru tijekom svog hodočašća Južnim putem Sv. Jakova i tako ju uvrstio u popis mjesta na Camino de Santiago. Slobodno vrijeme za odmor na Praza de Leña s mnoštvom malih bodega i restorana. Povratak u Santiago i slobodno vrijeme u gradu za osobne programe. Noćenje.
8. dan, 22.10.2024. SANTIAGO DE COMPOSTELA – SPLIT
Ranija odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke i prijava na let za Split u 6,45 sati sa presjedanjem u Barceloni. Dolazak u Zračnu luku Split u 13,35 sati.
 
Naslov ispod slike:
BILBAO - OVIEDO - SANTIAGO DE COMPOSTELA

Cijena

Cijena (opširnije):
25 – 29 putnika – 1.460,00 €
20 – 24 putnika – 1.560,00
(cijena promjenjiva stavka – ovisna o cijeni avio karte)

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: na upit
 • ulaznice za objekte i muzeje koji nisu uključeni programom – paket ulaznica 28,00 € po osobi (Gijon, Oviedo, Lugo i La Coruna), plovidbu brodom 20,00 €  (točne informacije u završnom pismu)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, karte javnog gradskog prijevoza i sl.)
 • osiguranje od otkaza putovanja – moguće zaključiti samo pri rezervaciji, sve informacije u Agenciji
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu - moguće zaključiti samo pri rezervaciji, sve informacije u Agenciji

Napomene

Napomene:
Otplata paket - aranžmana:
 • gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) - uplata akontacije u iznosu od 400,00 € pri potpisu ugovora, a ostatak iznosa najkasnije do 21 dana prije putovanja
 • mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice
 • Paket putnog oiguranja:
  Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
 • Agencija može otkazati putovanje i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 20 
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
 • Navedene cijene ulaznica su informativnog karaktera.
 • Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja
 • Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a
  Sastavni dio ovog programa su OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA AUTOTRANS d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja
  Slike izvor: Canva
Dodatne informacije
 • Broj dana: 8 dana
 • Datum polaska: 15. - 22.10.2024.
Polazak
 • iz Dalmacije
Cijena
 • Cijena od: €1.460,00

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Split – Bilbao i Santiago - Split (sa presjedanjima u Barceloni) i uključenim 1 komadom ručne prtljage (max.dimenzija 56cm x 20cm x 45 cm) i 1 komad predane prtljage do max. 23 kg
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • transfer autobusom ZL– hotel / hotel - ZL
 • razglede prema programu putovanja
 • smještaj u hotelima 4* na bazi noćenja s doručkom
 • prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • voditelja putovanja 
 • troškove organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.