Istanbul 6 dana

Datum polaska:
15.9.

Program

1. dan, 15.09.2020., utorak: OSIJEK, VINKOVCI, SOFIJA  
Polazak s autobusnog kolodvora Osijek u 05:00h, u 06:00h s parkinga hotela Slavonija, Vinkovci. Vožnja preko Hrvatske, Srbije i Bugarske. Dolazak u Sofiju u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak u večernje razgledavanje bugarske prijestolnice i jednog od najstarijih gradova Europe: čuvena katedrala Aleksandra Nevskog sa svojom zlatnom kupolom (jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu i najpoznatija znamenitost Bugarske), zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga (glavni gradski trg), crkva Svete Sofije (druga najstarija crkva u Sofiji iz 6 st.), Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, 16.09.2020. srijeda: SOFIJA, ISTANBUL
Nakon ranijeg doručka odjava iz hotela i nastavak vožnje u smjeru Istanbula. Po dolasku smještaj u hotel i kraći odmor. Istanbul je grad na dva kontinenta, a prvo idemo u obilazak Beyoğlu četvrt kao najživljeg dijela Istanbula, s mnogim restoranima, suvenirnicama, antikvarijatima i barovima iz kojih dopire miris neizostavne nargile je odlično mjesto za početni doživljaj ovog nevjerojatnog grada. Posjetit ćemo glavni gradski trg Taksim i prošetati se glavnom shopping ulicom Istiklal Caddesi, „žilom kucavicom“ Istanbula, s pitoresknim starinskim tramvajima i internacionalnim shopping lancima smještenim unutar zgrada iz 19 st.
Obilazak nastavljamo do neizostavnog Galata tornja, jedne od neprepoznatljivijih znamenitosti Istanbula, srednjovjekovnog kamenog tornja koji dominira Istanbulom s čijeg vrha se pruža nezaboravan pogled na cijeli grad. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 17.09.2020., četvrtak: ISTANBUL
Doručak. Istanbul je prepun povijesnih znamenitosti i teško je izdvojiti najveće, međutim stari grad tj. Sultanahmet zaslužuje posebnu pažnju. Obilazak najvećih znamenitosti Sultanahmenta (ulaznice uz doplatu): TOPKAPI PALAČA i MUZEJ, glavna rezidencija sultana, nekad administrativno i kulturno središte Otomanskog carstva, danas čuva jedinstvene relikvije muslimanskog svijeta i jedna je od glavnih atrakcija Istanbula zbog jedinstvenog uvida koji pruža u to kako je izgledalo Otomansko carstvo. AJA SOFIJA, nekoć najveća crkva Bizantskog carstva, pretvorena u džamiju u 15.st., danas je svjetski poznati UNESCO zaštićeni muzej kojeg mnogi smatraju jednim od simbola Istanbula zbog nenadmašivog povijesnog značaja, te iznimne ljepote i arhitektonske forme. DŽAMIJA SULTANA AHMETA tj. PLAVA DŽAMIJA, spektakularna je džamija izgrađena s ciljem da nadmaši ljepotu susjedne Aye Sofye, po mnogima je sa svojih 6 minareta najljepša džamija na svijetu. Uz Plavu Džamiju obići ćemo i HIPODROM, nekadašnji centar bizantskog javnog života i mjesto održavanja antičkih igara i utrka. Obilazak spomenutih znamenitosti je moguće proširiti i posjetom CISTERNA BAZILICI (uz doplatu), koju nazivaju i „potopljenom palačom“, a koja je najveća od nekoliko stotina podzemnih antičkih cisterni koje leže ispod Istanbula. Danas je jedna od najposjećenijih znamenitosti Istanbula, te ostaje u sjećanju kao nešto posebno s obzirom na duboko atmosferični ugođaj kojeg pruža 336 crveno osvjetljenih mramornih stupova uronjenih u vodu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 18.09.2020., petak: ISTANBUL
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet (uz doplatu): posjet ekstravagantnoj palači Dolmabahce koja je sagrađena u rokoko stilu po nalogu sultana Abdula Mejida koji je želio imati svoju varijantu dvorca Versailles, te nakon razgleda palače odlazak na na krstarenje Bosporom, što je idealan način za doživjeti neke od najvećih znamenitosti Istanbula, većina kojih se najbolje može doživjeti upravo s vode, od neizostavnih džamija, do veličanstvenih tvrđava i palača koje najbolje svjedoče veličini Otomanskog carstva.
Nastavljamo šetnju prema „Zlatnom Rogu", morskom tjesnacu koji razdvaja stari grad od novog Istanbula, a tijekom šetnje ćemo upoznati jednu od najinteresantnijih gradskih četvrti, s mnoštvom uličica prepunih trgovinama, tipičnim prodavaonicama turskih slatkiša, restoranima i mjestima gdje se može popiti prava turska kava ili čaj, a što će nam omogućiti da upoznamo istinski Istanbul. Prošetati ćemo do Yeni Cami, tj. Nove Džamije koja potiče iz 17.st., ikonične građevine koja je sastavni dio vizure starog dijela grada. Obilazak Egipatske tržnice tj. Misir Čaršije, poznate tržnice začina, koja u novije vrijeme ima i sve širu ponudu čajeva, tekstila, suvenira i svega ostalog. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom zaista posebnom bazaru, koji odiše čudesnim rasponom mirisa, boja i okusa. Nakon Egipatske tržnice odlazimo do Galata mosta, koji spaja Aziju i Europu, a popularno je mjesto s kojeg stanovnici Istanbula pecaju i time privlače mnoštvo galeba koji su dio cjelokupnog ugođaja i zajedno sa znamenitostima starog grada u pozadini upotpunjuju sliku Istanbula. Slijedi posjet čuvenom Grand Bazaru. Po mnogima jedan od najinteresantnijih dijelova Istanbula, s preko 4000 malih obiteljskih radnji smještenih u labirintu preko 60 natkrivenih uličica, a koji je 2014.g., s preko 90 milijuna posjetitelja, proglašen najposjećenijom svjetskom znamenitosti. Slobodno vrijeme za pravu tursku kavu, šetnju ili povoljni shopping. Navečer preporučamo odlazak u tipični turski restoran gdje uz tursku kuhinju koju svakako morate probati možete uživati i u tradicionalnom show programu s trbušnim plesačicama. Povratak u hotel. Noćenje.


5. dan, 19.09.2020., subota: ISTANBUL
 Doručak i odjava iz soba oko 10h. Odlazak u grad pješice kako bi potrošili zadnje turske lire iz novčanika, uživali u slobodnom vremenu za čaj, kavu, kolač. Oko 16:00h polazak iz Istanbula. Noćna vožnja preko Bugarske uz usputne odmore, prema potrebama putnika.

6 dan, 20.09.2020., nedjelja: Hrvatska
Planirani dolazak u Vinkovce i Osijek u podnevnim satima.
 

Napomena: putovanje se ne preporučuje za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka prema procjeni vodiča (gužve, vremenske prilike).


 

Cijena

Cijena (opširnije):
CIJENA PO OSOBI 1.750 kn
 

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
U CIJENU NIJE UKLJUČENO (neobavezno, doplate u agenciji prilikom rezervacije):
 • smještaj u jednokrevetnoj sobi 690 kn
 • fakultativni izlet Sultanahmet - Aja Sofija, Plava džamija i Topkapi palača: prijevoz, ulaznice, slušalice i stručno vodstvo (min. 15 prijavljenih prijave i plaćanje u agenciji) 300 kn
 • fakultativni izlet - palača Dolmabahce i krstarenje Bosporom: prijevoz, ulaznica u palaču, vožnja brodom, stručno vodstvo (min. 15 prijavljenih, prijave i plaćanje u agenciji) 350 kn
 • Turska večer: večera, 2 pića, folklorni program (min. 15 prijavljenih, prijave i plaćanje u agenciji) 250 kn
 • putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu 60 kn po osobi
 • paket putnog osiguranja s uključenim osiguranjem od otkaza, nesretnog slučaja i putnim zdravstvenim osiguranjem 150 kn po osobi (uplata isključivo pri prijavi)

Napomene

Napomene:
Napomena: putovanje se ne preporučuje za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka prema procjeni vodiča (gužve, vremenske prilike).

PUTNO OSIGURANJE: Putnik je dužan dostaviti podatke za osiguranje (ime i prezime putnika, datum rođenja i broj osobne iskaznice) organizatoru putovanja najkasnije 21 dan prije putovanja. Organizator putovanja nije dužan proslijediti zahtjev za osiguranje osiguravajućem društvu bez potrebnih podataka za osiguranje. Ostali uvjeti prema uvjetima osiguravajućeg društva.
 

VAŽNO: granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Od 2. ožujka 2020., hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu TURIZMA ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana. U sve ostale svrhe potrebno je ishoditi tursku vizu. Svi putnici koji putuju u Tursku moraju imati putovnicu koja mora biti valjana još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku. Svi putnici koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Bez valjanog osiguranja putnicima će biti odbijen ulazak u zemlju. Svakako preporučujemo uplatu paketa putnog osiguranja, pri uplati samog aranžmana, a s uključenim osiguranjem od otkaza, nesretnog slučaja i putnim zdravstvenim osiguranjem.

Svi putnici prije uplate putovanja dužni su samostalno provjeriti i osigurati da posjeduju valjane putne isprave s dovoljno dugim rokom trajanja. Putnici koji nemaju valjane putne isprave i ugovoreno zdravstveno osiguranje prije početka putovanja, neće moći započeti putovanje i/ili ući u Tursku, za što agencija nije odgovorna.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.


OTPLATA ARANŽMANA:  U više mjesečnih rata za plaćanje gotovinom, općom uplatnicom, Internet bankarstvom Pri sklapanju Ugovora o grupnom aranžmanu obvezna je uplata prve rate u minimalnom iznosu od 30%, čime ugovor stupa na snagu, a posljednja rata plaća se najkasnije 21 dan prije polaska. Mogućnost plaćanja debitnim i kreditnim karticama do 12 rata, pri čemu cijena se cijena putovanja uvećava za 5%.

KALKULACIJA CIJENA:  Program je rađen na osnovi min. 45 plaćenih mjesta. Za manji broj putnika agencija zadržava pravo korekcije cijene.

Za ostale uvjete vrijede OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA koji su sastavni dio programa za turističke aranžmane. Izračun je rađen na osnovi 45 putnika. Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 45.

Dodatne informacije
 • Broj dana: 6 dana
 • Datum polaska: 15.9.
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: 1.750 kn

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
 • prijevoz visoko-turističkim autobusom prema programu
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu Sveta Sofia**** u Sofiji  (dvokrevetne i trokrevetne sobe) www.hotelsvetasofia.com
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu Ephesus *** u Istanbulu (dvokrevetne i trokrevetne sobe) www.hotelephesus.com
 • posjet Sofiji i razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča
 • 2 gratis mjesta za naručitelja
 • posjet „Egipatskoj“ tržnici začina i Grand Bazaar-u
 • stručnog vodiča tijekom cijelog putovanja
 • zakonsku jamčevinu, osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i pripreme putovanja
Copyright © 2020 Panturist d.d. Sva prava pridržana. Panturist d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.