Ljubljana i Trst - garantirani polazak

Smještaj u hotelus 3 zvjezdica!
123

Ljubljana i Trst - garantirani polazak

Podnaslov:
Autobusom iz Osijeka
Datum polaska:
06.-07.10.2023

Program

1. dan: OSIJEK – LJUBLJANA   
Polazak autobusa u 05:30h iz Osijeka. Ugodna vožnja autocestom u smjeru Zagreba do slovenske prijestolnice, Ljubljane, smještene na rijeci Ljubljanici i jednog od najzelenijih gradova Europe. Panoramski i pješački razgled grada: gradska Vijećnica, centralna tržnica, Katedrala Sv. Nikole, Zmajev most, Prešernov Trg s  franjevačkom crkvom Marijina Uznesenja i Prešernovim spomenikom, Tromostovje  (najljepši gradski most tj. 3 mosta u jednom).. Predlažemo Vam kratku vožnju uspinjačom koja povezuje staru gradsku jezgru i Ljubljanski dvorac (ulaznice uz doplatu). Smještaj u hotel. Slobodno večer za osobne programe. Noćenje.  

2. dan: LJUBLJANA – ŠKOCJANSKE JAME – DVORAC MIRAMARE - TRST – OSIJEK 
Doručak i odjava iz hotela do 8:30h. Kraća vožnja do Škocjanskih jama, jednog od najvećih podzemnih kanjona u svijetu. Ovaj jedinstveni prirodni fenomen je zbog svoje prirodne i kulturne vrijednosti 1986. godine uvršten u popis svjetske baštine UNESCO-a.  Rijeka imenom Reka, koja izvire u Hrvatskoj na južnoj strani Snežnika svojim je tokom stvorila sustav krških špilja koje su jedan od najvećih prirodnih fenomena i najvećih kanjona u svijetu. Nakon razgleda jama, uputiti ćemo se prema Trstu. Prvo ćemo posjetiti bajkoviti dvorac Miramare (u prijevodu „gledati more“). Dvorac je dao sagraditi habsburški nadvojvoda Ferdinand Maksimilijan 1860. godine, a u njemu je svojevremeno često boravila i popularna carica Sisi. Osim samog dvorca i parka, zanimljive su i šetnice koje ga okružuju i s kojih se pruža izvrstan pogled na grad, more i okolicu. Nakon obilaska dvorca, uputiti ćemo se prema centru Trsta. Prošetati ćemo Piazzom dell’Unita, najveći trgom u Trstu oblika slova “u”. Inače, predstavlja najveći europski trg smješten uz morsku obalu. Kroz šetnju u okolnim uličicama vidjeti ćete brojne poznate kavane. U blizini trga smješteno je Verdijevo kazalište. Uz sve navedeno, vidjeti ćete poznati Ponte Rosso te Canal Grande koji izgledom podsjeća na one u Veneciji. Oko 18h polazak prema Hrvatskoj. Povratak u Osijek je predviđen u kasnim noćnim satima.  

Cijena

Cijena (opširnije):
Cijena paket-aranžmana po osobi: 220 EUR / 1.657,59 kn

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:
Cijena paket-aranžmana ne uključuje (prijava i plaćanje u agenciji):
 • smještaj u jednokrevetnoj sobi 45 EUR / 339,05 kn (na upit) 
 • ulaznice za Ljubljanski dvorac (ulaznica uključuje povratnu vožnju uspinjačom, Muzej lutaka, Vidikovac i Virtualni Dvorac, izložbu Slovenska povijest) 16 EUR / 120,55 kn (plaćanje na licu mjesta) 
 • ulaznice za dvorac Miramare 15 EUR / 113,02 kn (plaćanje pri prijavi) 
 • putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu 10 EUR / 75,35 kn (plaćanje u agenciji pri prijavi) 
 • osiguranje od otkaza putovanja 15 EUR / 113,02 kn (plaćanje u agenciji pri prijavi)

Napomene

Napomene:
Otplata paket-aranžmana: 
gotovinom, Internet bankarstvom, kartično (do 6 rata za kartično plaćanje karticama Maestro, MasterCard, VISA, American Express, Diners) – uplata akontacije 30% pri potpisu ugovora, a ostatka iznosa najkasnije do 25.09.2023. 
mogućnost kartičnog plaćanja do 6 rata bez osobnog dolaska u agenciju  (slanje linka za plaćanje e-mailom preko Corvus Pay-a) – samo za PBZ kartice (Visa, Maestro, MasterCard) i Diners kartice  

Putno osiguranje: Preporučamo ugovaranje osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage,  putno zdravstveno osiguranje tijekom puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 

Napomene: 
 • Agencija može otkazati putovanje i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 6 dana prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji ​20-25 / 40-50​ 
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 
 • Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu  
 • Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a  
 • Sastavni dio ovog programa su  OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA PANTURIST d.d. dostupni na: https://arrivatravel.hr/uvjeti-poslovanja 
Informativni tečaj konverzije: 1 EUR / 7,53450 kn
Izvor slika: Canva
Dodatne informacije
 • Broj dana: 2 dana
 • Datum polaska: 06.-07.10.2023
Polazak
 • iz Slavonije
Cijena
 • Cijena od: €220,00

Cijena uključuje

Cijena uključuje:
Cijena paket-aranžmana uključuje: 
 • prijevoz visoko-turističkim autobusom prema programu 
 • smještaj u hotelu Meksiko 3* u Ljubljani na bazi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi https://www.hotel-meksiko.si/en/  
 • razgled Ljubljane i Trsta u pratnji vodiča 
 • ulaznice za Škocjanske jame uz stručno vodstvo 
 • voditelja putovanja (stručnog vodiča) tijekom putovanja 
 • jamčevinu za turistički paket aranžman, osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i rezervacije
Copyright © 2018 Autotrans d.d. Sva prava pridržana. Autotrans d.d. je član Arriva grupe.
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.